SVZW JO13 1 oefent in het Polmanstadion

SVZW JO13 1 oefent in het Polmanstadion tegen O.N. JO 13 1

Doordat heel veel velden door de sneeuw niet bespeelbaar zijn, zou de eerste wedstrijd van 2017 voor de JO13 1, net als bij heel veel andere teams, niet door kunnen gaan. Gelukkig kwam er een niet te weigeren aanbod langs, zodat er alsnog gespeeld kon worden. De wedstrijd kon namelijk, wanneer de jongens en ouders dit goed vonden, in het Polmanstadion van Heracles Almelo gespeeld worden. Wie kan dit nu weigeren? Niemand dus! Het enige ‘nadeel’ was dat de aftrap om 8.30 moest plaatsvinden.

Zo werd er om 7.30 uur door de ouders, begeleiders en jongens op het sportpark verzameld. Sommige ouders/begeleiders nog in een roes van de avond er voor. De één een overwinningsroes en de ander een …… Desalniettemin vertrokken we op tijd naar Almelo. Daar aangekomen kleedden de jongens zich snel om en werd de bespreking gehouden. De ouders konden zich nog even warmen en wakker worden m.b.v. een kop koffie. Een compliment voor O.N. dat ze de kantine op dit vroege tijdstip al open hadden. Top!

Het omkleden was natuurlijk snel gebeurd en de jongens konden niet wachten om het stadion en het veld te betreden. Om iets over acht begonnen ze aan de warming-up en om half negen kwamen we nog kort bij elkaar om de puntjes op de “i” te zetten. Johan ten Hartog, arbiter van dienst, floot vlak daarna het beginsignaal. De jongens van SVZW begonnen, ondanks dat O.N. een klasse hoger speelt, erg sterk en zelfverzekerd. Lars raakte na een mooie actie de paal en Sem Jager stond twee keer oog in oog met de keeper van O.N. Helaas verdween de bal nog niet in het net.
Na zo’n 10 minuten veranderde O.N. iets van tactiek en gingen ze meer druk op de verdediging van SVZW zetten tijdens de opbouw. Met deze verandering hadden de jongens even moeite en hierdoor kreeg O.N., via hun linksvoor,  een aantal kansen, maar deze werden elke keer goed gepakt door Max. Er was afgesproken dat we 3x 20 minuten zouden spelen, dus na 20 minuten werd er voor de eerste rust gefloten. De koppen werden kort bij elkaar gesproken en werd met name even op de druk van O.N. gewezen en hoe ze hier het beste mee om konden gaan. Daarnaast werden ook de eerste wissels toegepast. De tweede 20 minuten begonnen de jongens weer goed. Ze voetbalden zich beter onder de druk van O.N. uit en kwamen zo weer vaker tot aanvallen. Na zo’n 8 minuten kreeg SVZW een vrije trap op ruim 20 meter van de goal. Matthieu rook zijn kans en ging achter de bal staan. Zijn eerste schot werd nog gekraakt door de muur, maar zijn tweede poging verdween met een mooie boog over de keeper van O.N. in het goal: 0-1 voor SVZW. Vlak daarna werd er goed gecombineerd op het middenveld en stuurde Senna uiteindelijk Sem Jager diep. Deze liet zijn derde kans niet liggen, omspeelde de keeper en schoot de 0-2 binnen. Vlak voor de tweede rust, deed O.N., na een fraaie aanval over hun linkerkant iets terug en stond het 1-2. De tweede rust werd er opnieuw gewisseld en de laatste details besproken. O.N. begon wat feller en hierdoor liet  SVZW zich terugdringen en kwam er iets minder uit. Helaas moest SVZW nog wel een wissel toepassen, want Derk Jan, die een uitstekende wedstrijd als linksback speelde, had een beetje last van zijn kuit en werd ook uit voorzorg naar de kant gehaald. Door de druk van O.N. maakte Sem Jansen een foutje in de opbouw en zo stond de 2-2 op het scorebord. SVZW liet het hoofde niet hangen en begon terug te knokken. Opnieuw wisten ze zich weer beter onder druk uit te voetballen en kwamen weer tot aanvallen. Sem Jager werd nog maar eens vanuit het middenveld diep gestuurd en stond opnieuw oog in oog met de keeper. Ditmaal besloot hij het mooi te doen en met een fraai lob in volle sprint liet hij de keeper kansloos.
Het spel bleef daarna op en neer golven, want O.N. wilde in het stadion niet verliezen. Er werd nog een slotoffensief uitgegooid waardoor ze een cornerbal kregen. Deze werd niet goed weggewerkt en in een scrimmage kwam de bal tegen een arm. de scheids, die verder een prima wedstrijd floot, floot hiervoor en wees naar de stip. Penalty voor O.N. Achteraf was het een speler van O.N. die de bal tegen de arm kreeg en niet één van SVZW. Dit werd later ook toegegeven. De beslissing was echter genomen en de strafschop werd hard binnen geschoten: 3-3. Dit was ook de, als je eerlijk bent, terechte eindstand. Een mooie pot jeugdvoetbal waarin de jongens hebben laten zien dat ze zeker niet onderdoen voor teams die een klasse hoger spelen. Een compliment daarvoor.
Daarnaast was de ervaring om een keer in een echt stadion te spelen er natuurlijk eentje om niet snel te vergeten!

Foto’s via onderstaande link:
https://goo.gl/photos/vtA1N5NZshXokK3QA