KHC – SVZW 4-3

KHC – SVZW 4-3 verslag 11-12-2016

 

SVZW sluit 1e seizoenshelft teleurstellend af.

 

Gistermiddag ontmoette SVZW voor het eerst de mannen van KHC in en uit Kampen, nooit eerder speelden beide ploegen tegen elkaar. De strijd vond plaats op Sportpark “De Venen” en stond onder leiding van scheidsrechter M. Oosting uit Niekerk. De ploeg uit Wierden had wat recht te zetten na de onnodig verloren partij tegen WHC een week eerder, toen in de laatste minuut de wedstrijd alsnog uit handen werd gegeven. De Kampen Hercules Combinatie bestaat al meer dan 100 jaar en bevond zich op de 9e plaats met 14 punten uit twaalf. Gezien die stand moest het voor de gastheren op papier dus te doen zijn, echter reeds in de 2e minuut keken de Wierdenaren tegen een achterstand aan door een mooi doelpunt van Kevin Olaria. Dat was slecht wakker worden hoor, want beide ploegen wilden aanvallen, zoals in de 8e minuut toen de Zwaluwen uit een scrimmage maar niet wisten te scoren. Een minuut later was het dan wel raak, want de voorzet van Kevin Aman belandde precies op het hoofd van Maarten Jansen die geen fout maakte en keihard de gelijkmaker binnenkopte, jawel, alweer met het hoofd. Het schot van Dewi Perik in de 12e minuut werd onschadelijk gemaakt door KHC doelman Demi Loet Loetoer, ontving KHC speler Arie Minosjan geel, hetgeen ook gold voor SVZW doelpuntenmaker Maarten Jansen in de 17e minuut, terwijl het schot van Ferdi ter Avest even later naast het Kamper doel verdween. Zoals gezegd, twee aanvallend ingestelde ploegen in dat eerste half uur, waarin de gasten het overwicht hadden. In de 37e minuut ontving de te hard inkomende John Lubbers eveneens geel en in de 38e minuut werd SVZW een penalty onthouden, want de handsbal binnen de beruchte lijnen werd uitgelegd als een corner. Een minuut later waren de toeschouwers getuige van een eenakter door de KHC doelman, die voorgaf wel heel erg onheus geraakt te zijn, de scheids trapte niet in zijn toneelstuk. Een hard en laag over de grond geschoten bal van de voet van Ferdi ter Avest ging maar net naast het Kamper doel en alzo werd de rust bereikt met een 1-1 stand op het scorebord, dat toen nog werkte.

 

Nog maar nauwelijks had een ieder zijn plek weer ingenomen en de ploegen ongewijzigd aan het tweede bedrijf waren begonnen, leverde Darek Andrzejak namens SVZW een slimme pass af op Kevin Aman, wiens voorzet door Dewi Perik op zeer fraaie wijze (volley) onhoudbaar in de touwen werd gejaagd en zijn ploeg daarmee de 1-2 bezorgde. En het nagenieten was nog volop aan de gang, toen opnieuw Kevin Aman zijn spits vond, die dit keer met het hoofd keihard uithaalde en de 1-3 aantekende. Twee doelpunten in twee minuten tijd door Dewi Perik, de Wierdense toeschouwers zagen heel even twee zeer fraaie aanvallen welke beloond werden met twee even zo fraaie doelpunten, zo wilden we het zien! In de 55e minuut had het schot van Ferdi ter Avest een beter lot verdiend, KHC doelman Loetoer redde prima en maakte er een corner van. Maar de ommekeer in de wedstrijd kwam in de 57e minuut, toen Nick de Graaf een overtreding maakte en Jeffrey de Nooijer namens KHC de vrije trap vanaf 25 meter mocht nemen, welke door SVZW doelman Raymond Beukeveld volkomen verkeerd werd beoordeeld en dat betekende de aansluitingstreffer: 2-3. KHC trainer Herman Oosterhaar wisselde daarop Arie Minosjan in voor Chris van Dijk en twee minuten later reeds viel de gelijkmaker via een kopbal van opnieuw Kevin Olaria en opnieuw zag Beukeveld er niet goed uit. Een gelijke stand dus, na zo’n begin van die tweede helft voor SVZW. Want KHC rook nu natuurlijk bloed en had SVZW pech dat de uithaal vanaf 22 meter van Nick de Graaf in de 67e minuut via de lat over ging. Maar ook SVZW ontsnapte in de 70e minuut, toen Kevin Olaria het probeerde via een omhaal en Raymond Beukeveld kans zag die poging over de lat te tikken, corner dus. Gele kaart in de 75e minuut voor KHC speler Burak Alp, wisselde SVZW trainer Erik Assink Ferdi ter Avest in voor Yessin Maskoul en deed collega trainer Oosterhaar idem, door Kevin Olaria eraf te halen ten faveure van Hafid Lahzal. Drie minuten later, counterde KHC met succes naar de 4-3 voorsprong, dit keer rondde Burak Alp beheerst af. Van 1-3 naar 4-3, je geloofde het niet als je er niet bij was! In die laatste 10 minuten probeerden de gasten het nog wel, maar de mokerslag had zijn werk gedaan, ondanks dat de 4-4 nog wel gescoord werd, maar afgekeurd werd om voor uw verslaggever onduidelijke redenen. Rondom de 88e minuut kreeg SVZW nog drie corners op rij te nemen, doelpunten waren daarvan niet het gevolg en moesten we Kampen verlaten met een smadelijk 4-3 verlies in de wetenschap dat het circus na de winterstop vervolgd wordt. Op 28 januari 2017 ontvangt SVZW de FC Zutphen op Sportpark Het Lageveld, mooi even tijd dus voor bezinning en de accu op te laden om in de tweede ronde te laten zien, dat deze ploeg heus wel kan voetballen! Wij wensen u allen fijne Feestdagen toe en een gezond en sportief Nieuwjaar 2017. Tot 28 januari a.s.!

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Tip, Wensing, Borghuis, Ter Avest (76e Maskoul), Jansen, Aman, Andrzejak en Perik.

Doelpuntenmakers:

9e minuut: Maarten Jansen   1-1

46e minuut: Dewi Perik         1-2

50e minuut: Dewi Perik         1-3