SVZW O19-1 wint ook van Enter O19-1

SVZW O19-1wint ook van Enter O19-1 2-1 (update foto’s)

O19 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Enter O19 . De heenwedstrijd werd de 1e competitieronde met 0-3 gewonnen. Gezien de laatst gespeelde wedstrijden zou het het zeker geen ABC tje gaan worden tegen Enter. Enter had al een aantal wedstrijden gewonnen tegen concurrenten van SVZW. Om 14.35 werd afgetrapt. O19 nam meteen het initiatief in de wedstrijd en wist Enter snel onder druk te zetten. Dit leverde al snel een kans op nadat Harm Jan een bal vanaf de linkerflank voor het doel gooide maar de inzet door Edgar werd gered door de keeper. Svzw speelde het eerste kwartier best aardig maar vaak strandde de aanval op de achterlijn. Dit leverde wel een 3 tal cornerballen op die zeer gevaarlijk waren maar net niet benut werden. Tegen de verhouding in was uiteindelijk Enter dat door een fout van SVZW op voorsprong kwam. Harm Jan speelde vanaf grote afstand de bal terug op keeper Jesper Beunk. Dit terwijl de oplossing eigenlijk dichterbij lag. De bal was vrij hard en stuiterde ietwat. Onder druk van een aanvaller moest Jesper de bal met zijn iets minder been wegtrappen. De bal belandde voor de rechtsbuiten van Enter die zich niet bedacht en direct op doel schoot. De bal draaide om Jesper heen in de verre hoek wat de 0-1 betekende. Na deze tegenslag raakte SVZW gelukkig niet in paniek en bleef de aanval zoeken. Dit leverde bijna 10 minuten later de 1-1 op. Na goed doorzetten van Amir richting de achterlijn kreeg SVZW een cornerbal. De geweldige cornerbal van Edgar werd door rechtsback Maurice Buursema goed ingekopt 1-1. De fase vanaf de 25e min die hierna volgde was niet goed van beide kanten.Bij Svzw gingen er spelers uit positie lopen waardoor de veldbezetting niet goed was en de ruimtes lastiger te bespelen waren. In de 31e minuut kreeg SVZW toch een kans om op 2-1 te komen. De zelf gecreëerde kans door Edgar werd door de keeper in de korte hoek tot corner gewerkt. De cornerbal die volgde leverde wel het gewenste resultaat op. Ja ja het was wederom de inmiddels tot kopspecialist gebombardeerde Buursema die raak kopte. Dit terwijl diezelfde Maurice in de voorbespreking letterlijk zei . ‘’Trainer op die positie waar ik moet komen kan ik nooit scoren’’ Zie vandaag het resultaat . 2-1 voorsprong.2 doelpunten Maurice Buursema. Ondanks dit gegeven zakte SVZW voor rust steeds verder weg. Enter nam dan ook langzaam het initiatief over.

Svzw kwam af en toe zelfs onder druk te staan. In de 40e minuut kwam de linker spits van Enter door kapte naar binnen en kwam met een hard schot in de korte hoek. Gelukkig maakte Jesper deze bal deze inzet onschadelijk.

Na rust probeerde Svzw het niveau van het eerste deel eerste helft op te pakken. Toch was het Enter dat net als de eerste helft de eerste kans kreeg .De linksbuiten was erdoor en kwam met een scherpe voorzet die voor de goal van Jeper langs gemist werd. 5 minuten later was het Svzw dat de mogelijkheid kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Een cornerbal van Edgar werd door Wouter bij de 2e paal rakelings voorlangs gekopt. Ondanks dat Svzw oo in de 2e helft de bovenliggende partij bleef was de wedstrijd eerder spannend dan goed. Svzw vergat uit te bouwen en Enter bleef knokken om voorzichtig gevaarlijk te zijn. Svzw kreeg uiteindelijk 4 kansen om uit te bouwen. In de 62e minuut gaf Lars Gerrits een steekal door het hart van de verdediging op Edgar Melkonyan … Edgar strandde helaas 1 op 1 op de keeper. 5 minuten later was het weer Dwight vd Blink die op links die eerder bij de bal was dan de de keeper en deze 1 op 1 probeerde uit te spelen. Dit lukte maar de kracht ontbrak om af te ronden. In de 79e minuut leek Svzw het duel wel te beslissen het was de goed ingevallen Sem vd Kolk die Edger in het strafschopgebied wist te vinden .Edgar Zijn inzet werd gestopt . En in de rebound in de 2e en zelfs ook 3e instantie werd deze gepakt door de keeper.

TJa en wat dan vaker gebeurt in de voetballerij gebeurde in deze wedstrijd bijna ook…. De linksbuiten van Enter had alleen doortocht en kon gelukkig niet anders dan voorlangs schieten omdat Jesper de korte hoek goed verkleinde. Goede kans voor Enter om gelijk te komen.

Hierna was het wel weer de beurt aan SVZW . Het was Luc Posma die op rechts Dwight vd Blink wist te vinden die Joshua op de rechterflank wegstuurde. Joshua Gerritsen kwam op snelheid door en kwam met een hard schot richting rechter bovenhoek. De keeper stond echter wederom goed en wist de bal tot corner te verwerken. Deze corner leverde niets op. Svzw vergat dus eigenlijk om de trekker over te halen. Enter voelde dit en zette alles op alles op nog wat te forceren .De druk van enter kant nam de laatste 10 minuten dan ook toe. Nadat Jesper al 2 hoge gevaarlijke ballen onschadelijk had gemaakt was hij in de 93e minuut heel belangrijk toen hij in de korte hoek fantastisch redde na een doorbraak van de rechterspits van Enter. Al met al na het fluitsignaal in de 94e minuut wel een verdiende maar uiteindelijk zwaar bevochten overwinning.

Voor SVZW O19 is het nu winterstop . Met een 1e plaats tot nu toe en een periodetitel een zeer geslaagde 1e seizoenshelft voor de mannen van trainer Marc Schoemaker en assistent Ric Grendelman .Na uitschakeling vorig seizoen in de halve finale nacompetitie zijn we benieuwd hoe het dit seizoen afloopt met de heren O19. De nacompetitie is in ieder geval zeker gesteld en alles wat meer is is bonus maar behoort nog zeker tot mogelijkheden. De doelstelling is in ieder geval wel bijgesteld. Voor nu in ieder geval genieten van wat er gepresteerd is en focus op 2e seizoenshelft.

Dank aan Soraya Gerritsen voor de foto’s.

a1-8

a1-7

a1-6

a1-5

a1-4

a1-3

a1-1

a1-2