SVZW 1 wint opnieuw, dit keer thuis

Op deze stralende zaterdagmiddag hadden velen de weg naar Sportpark Het Lage Veld gevonden om er persoonlijk getuige van te zijn, dat de degradatiezone steeds verder verwijderd raakt voor de Wierdenaren. Na een uitermate boeiend betoog, gehouden door betaald voetbal scheidsrechter Eric Braamhaar in de business ruimte, waarin o.a. begrip werd gevraagd voor de split second beslissingen, die scheidsrechters onder vaak moeilijke omstandigheden moeten nemen, klonk om half drie het beginsignaal voor deze o zo belangrijke wedstrijd voor beide teams.

Scheidsrechter van dienst was dit keer de heer W. Smit en hij zag meteen een aanvallend ingestelde thuisploeg, waarbij het eerste kansje in de 5e minuut ontstond, toen Ruud ter Heide alleen op Berkum doelman Mathijs Bouwhuis afging, maar geen kans zag de score te openen, even later gevolgd door een hard schot van de voet van Nigel Michels, maar opnieuw was Berkum’s doelman zeer attent. Een counter van Berkum in de 11e minuut leek even gevaarlijk te worden door onvoldoende ingrijpen van de SVZW verdediging, maar de aanval liep met een sisser af. In de 19e minuut verkeek alles en iedereen zich op een onverwachte uithaal door Ruud Wellenberg en zag keeper Michiel Achterhoek de schuiver van de paal weg springen, daarbij alle geluk van de wereld hebbend. Drie minuten later deed Nigel Michels dat aan de andere kant nog eens dunnetjes over, dus wat dat betreft stond de stand 1-1. In de 29e minuut ontsprong Cenk Uguz een geheide gele kaart na een onbesuisde tackle, hij bracht het eraf met een vermaning en toespraak van de leidsman. Intussen bleef de verdediging van Berkum constructief de SVZW voorwaartsen bestrijden, want de gastheren waren niet in staat om de score te openen, ondanks hun overwicht. Moment om te vermelden in de 38e minuut, toen het schot van Nigel Michels in het Berkumse zijnet belandde en Kevin Aman zijn kopbal drie minuten later gestopt zag door doelman Mathijs Bouwhuis, die vandaag goed in vorm was. Diezelfde Aman zette vlak daarop precies voor op het hoofd van Ruud ter Heide, diens kopbal ging helaas over. En zo verstreken de eerste 45 minuten, met een sterkere en aanvallende thuisploeg en een stug verdedigende ploeg uit Berkum, onder leiding van ook al een nieuwe trainer Michel van Oostrum (ex DETO Twenterand). Rustand daarom 0-0. SVZW trainer Berthil ter Avest moest in de pauze Jordi Holtkamp geblesseerd in de kleedkamer achter laten, hij werd vervangen door Jon Mulderije. Na 5 minuten spelen in dat tweede bedrijf opende SVZW dan toch de score, na een door Kevin Aman genomen vrije trap rechts van de zestien, waaruit Maurice Bartelds via de rug van een Berkum speler de 1-0 scoorde. Dat was een opluchting hoor en Berkum moest nu wel komen en kreeg de thuisploeg wat meer ruimte, getuige het afstandsschot van Machiel van Keulen in de 53e minuut, dat maar net naast ging en Kevin Aman een vrije kans kreeg maar over de lat kopte. In de 55e minuut een uithaal van de altijd en nog steeds gevaarlijke Chris van der Meulen, hier kwam SVZW goed weg hoor! Een minuut later verdubbelde Ruud ter Heide de score, dit keer benutte de spits zijn kans wel degelijk en stond de 2-0 na enige tijd op het scorebord. In de 61e minuut wisselde Berkum in stereo: Yassine Assa en Jeffrey Pohowainjaan verlieten het speelveld, in hun plaats speelden Arjen Westrik en Ricardo Kuijer. Een hard schot in de 68e minuut van de voet van Cenk Uguz verdween nipt naast het Berkumse doel en vijf minuten later mocht Kevin Aman opnieuw een vrije trap vanaf rand zestien nemen, waarbij doelman Bouwhuis er dit keer volkomen naast tastte, maar het voor de Berkummers uiteindelijk toch nog goed afliep. Maar de gasten gaven zich nog niet gewonnen, getuige een paar gevaarlijke acties van met name Frank Hoolsema, welke tot een corner leidden via de lat en de 2e poging gestopt werd door Achterhoek via diens vuisten. Tien minuten voor tijd de derde en laatste wissel aan Zwolse zijde, toen Kees Dorgelo plaats maakte voor Youp Kok. Een enorme uithaal van Maurice Bartelds werd door velen al geteld als zijnde 3-0, maar Berkum doelman Mathijs Bouwhuis redde de inzet op fenomenale wijze! Bijna viel de aansluitingstreffer dan toch nog aan de andere kant, toen Achterhoek mis tastte, maar het bleef bij een corner. Het laatste wapenfeit in deze clash was voor Berkum en weer was het Frank Hoolsema die gevaarlijk voorzette, maar Achterhoek uiteindelijk toch redding bracht. Eindstand derhalve 2-0, verdiend en wat belangrijk, want SVZW behoudt de 7e plek, weliswaar nog niet helemaal veilig, maar wel goed op weg naar die comfortabele positie. Dat geldt niet voor Berkum, want ook vandaag waren er weer verrassende uitslagen, zowel in de top als onderin is het terug ongemeen spannend, o.a. door resp. verrassend verlies van Flevo Boys en ACV bovenin en de overwinning van DETO Twenterand bij WHC. De competitie is dus verre van gelopen met nog twee wedstrijden te gaan, over twee weken eerst uit tegen ACV in Assen en een week later, op 10 mei, het slotakkoord thuis in Wierden tegen Go Ahead Kampen, twee ploegen die beide alle belang hebben bij de volle buit. Volgende week vrijdagmiddag, zaterdag en zondagmiddag hopen wij u massaal terug te vinden in het centrum van Wierden, als we voor het eerst Koningsdag met elkaar gaan vieren, zowaar toch ook een unieke gelegenheid. Dat zal nog het nodige vuurwerk opleveren!

 

Hartelijke groet Van Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers, Holtkamp (45e Mulderije), Bartelds, Van Keulen, Wensing, Van Ek, Cenk Uguz, Michels, Ter Heide en Aman.