F1 mist kampioenschap maar wordt knap 2e

(ANTI-) CLIMAX IN GEESTEREN

Zaterdag 26-11-2016 was het dan eindelijk zover, de dag waar de jongens van F1 het hele seizoen naar toe hebben gewerkt…..de kampioenswedstrijd tegen STEVO F2. Alleen een overwinning zou genoeg zijn voor het kampioenschap en vol vertrouwen vertrokken we dan ook richting Geesteren. Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat dit geen grote uitslag zou worden aangezien STEVO met een blok van 4 verdedigers speelde. Het verbaasde ons dan ook niet dat deze ploeg nog maar 1 tegentreffer had hoeven incasseren deze competitie! Onze jongens zetten STEVO gelijk goed vast op eigen helft en dit was de tegenstander duidelijk niet gewent, SVZW was duidelijk de bovenliggende partij en dit resulteerde dan ook in enkele mooie combinaties. In de 15-de minuut resulteerde dit dan ook in de eerste goede kans, Marijn brak door maar werd vastgehouden door de verdediger van STEVO…Vrij bal! Vol verbazing van iedereen vloog deze vrije bal niet in de kruizing, maar tikte de keeper deze tegen de lat. Volgens velen was deze keeper zo groot dat die waarschijnlijk met de brommer naar het sportpark was gekomen.

In de 2-de helft zagen we allemaal wederom hetzelfde spelbeeld alleen begon de tijd steeds meer te dringen. STEVO kwam er ook enkele keren goed door en dit resulteerde in een cornerbal . Een ouderwetse scrimmage voor de goal van SVZW maar gelukkig was daar Gijs met een goede redding.

In de tegenaanval kwamen we er goed uit alleen werden onze aanvallers weer vastgehouden door de STEVO verdedigers. Het werd alles of niets voor de Zwaluwen en het publiek maakte zich op voor een slotoffensief alleen dacht de scheidsrechter hier anders over en floot tot grote ontsteltenis van iedereen af……3 minuten te vroeg!

De teleurstelling van deze 0-0 was groot maar jongens, een 2-de plek is ook een prachtig resultaat!                           Bart en Jonathan bedankt voor de eerste seizoens helft waarin alle (vaste) toeschouwers hebben genoten van de vele doelpunten en mooie acties. Hopelijk kunnen onze jongens volgend seizoen deze lijn doortrekken op een niveau hoger!

Erik Schutte