SVZW – WHC 1-2

Nipt verlies voor SVZW in eigen huis

WHC wint in Wierden met 2-1 van SVZW

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd

Bekijk hier de foto’s van het team van de week

SVZW – WHC 1-2        Verslag 04-12-2016 

SVZW geeft onnodig drie punten weg in slotminuut. 

De topper van gistermiddag onder leiding van scheidsrechter P. Lips begon met inachtneming van een minuut stilte voor de slachtoffers van het neergestorte vliegtuig met daarin o.a. een compleet Braziliaans voetbalelftal. En ook herdachten we het overlijden van Arie Louwes, dat vorige week bekend werd.

En daarna werd er gevoetbald, de belangen groot en dus ging een ieder er eens goed voor zitten c.q. staan. Al in de 3e minuut een beste kans voor WHC, SVZW doelman Raymond Beukeveld moest tot twee keer toe ingrijpen, met succes. Maar ook de thuisploeg kreeg haar grote kans in die beginfase, toen Dewi Perik de 1-0 op de slof had, maar zijn inzet veel te slap bleek en dus een simpele prooi voor WHC doelman Jasper Kuiper. Er volgden meer kansen, zoals in de 7e en 9e minuut toen de voorzetten van Ferdi ter Avest en Mirko Zwiers op Darek Andrzejak niet in doelpunten resulteerden, beide keren verdwenen zijn pogingen over het WHC doel. Twee aanvallende ploegen met een sterker SVZW in het eerste kwartier met in de 16e minuut een mooie aanval van de gastheren via een prima pass van de voet van Maarten Jansen op Dewi Perik, wiens voorzet op Darek Andrzejak net iets te hard bleek, c.q. was de spits net iets te laat om succesvol te zijn. Gevolgd door een tegenaanval van WHC, hetgeen leidde tot een onhoudbaar afstandsschot van zeker 20 meter door Mitchel Dijhof, waarop Raymond Beukeveld geen antwoord had: 0-1 en dat was slikken voor de thuisploeg. Na een half uur dan, grote kans op de gelijkmaker via Maarten Jansen maar te onbesuisd hoog over schoot. SVZW zette na die achterstand steeds meer druk, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten, ondanks de vele kansen daarop, zoals in de 42e minuut na een corner genomen door Ferdi ter Avest welke door John Lubbers werd binnen gekopt, dachten velen, maar door WHC van de lijn werd gehaald, domme pech dus. Echter een minuut later verdubbelde WHC de stand bijna toen Mirko Zwiers zich verslikte en de thuisploeg de mazzel had, dat doelpuntenmaker Mitchel Dijhof dit keer gelukkig over schoot. De ruststand werd daardoor bepaald op 0-1, tegen de verhouding in.

In de rust besloot SVZW trainer Erik Assink een dubbele wissel toe te passen: Mirko Zwiers en Darek Andrzejak waren in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door resp. Harm Jan Tip en Kevin Aman. De eerste de beste aanval van WHC leverde bijna de 0-2 op in de 48e minuut, daar kwam SVZW goed weg hoor! In de 57e minuut mocht de thuisploeg een vrije trap nemen via Karlo Borghuis, die het hoofd van Maarten Jansen bereikte en dat betekende de gelijkmaker 1-1 en alweer via een kopbal. Drie minuten later had SVZW op voorsprong moeten komen via een ouderwetse steekpas van de voet van Maarten Jansen, daarmee Ferdi ter Avest vrij voor de WHC doelman zettend, maar Ferdi helaas naast schoot. Weg kans. Vlak daarop ook een wissel aan WHC zijde, trainer Wiljan Mossing Holsteyn haalde Kevin Siemelink eraf ten faveure van Ozhan Kardag en nam Bas Woesthuis een gele kaart in ontvangst. De daaruit volgende vrije trap vanaf 25 meter door Vincent Oosterkamp werd een prooi voor de Wierdense doelman. Opnieuw een ultieme kans voor de gastheren in de 68e minuut, toen Dewi Perik de bal over stiftte en de 2-1 daarom uit bleef. En een minuut later idem, toen Kevin Aman de voorzet van Perik naast het Wezeper doel mikte. Opnieuw wissel aan WHC kant: Carlos Lopes Macedo maakte plaats voor Mark van Petersen en schoot Dewi Perik even later ver naast het WHC doel, de actie daarna van dezelfde Perik had een beter lot verdiend, maar ja er zijn van die dagen…. In de 74e minuut een terechte gele kaart voor de aanvoerder van SVZW John Lubbers en besloot Erik Assink nog eens te wisselen door Ferdi ter Avest (?) eraf te halen voor Yessin Maskoul. In de 78e minuut dan nog een kans voor WHC, Raymond Beukeveld greep goed in en dat deed Karlo Borghuis even later ook door de 1-2 te voorkomen. De druk van WHC echter werd allengs groter, zij zagen kansen en doken steeds vaker op voor Beukeveld in die eindfase, zoals in die 84e minuut toen invaller Mark van Petersen er dichtbij was, daar weer een corner aan over hield, waaruit bijna ook gescoord werd maar de 1-1 op het scorebord bleef staan. Ook door toedoen van Michael Wensing, die in de 86e minuut afdoende ingreep om verder onheil te voorkomen. Invaller Yessin Maskoul zag kans om een gele kaart te bemachtigen in de 88e minuut en twee minuten later besliste WHC alsnog de clash via eveneens invaller Ozhan Kardag, die volkomen vrijstaand van dichtbij de winnende treffer mocht binnen tikken: 1-2, nota bene in de 90e minuut. De doelpuntenmaker kreeg even later trouwens nog geel, terwijl het schot van Michael Wensing maar ternauwernood naast het WHC doel verdween, jammer. Een ongelukkig verlies derhalve, maar gezegd moet worden dat de thuisploeg teveel kansen miste en WHC optimaal profiteerde van een buitenkansje in de laatste minuut, daar waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Maar het is niet anders, volgende week wacht KHC uit Kampen, voor SVZW de laatste uitwedstrijd voor de winterstop en meteen de laatste mogelijkheid voor een duidelijke revanche op de nederlaag van gistermiddag. Op naar Kampen dus!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Zwiers (46e Tip), Wensing, Jansen, Borghuis, Woesthuis, Ter Avest (75e Maskoul), Andrzejak (46e Aman) en Perik.

Doelpuntenmaker
Maarten Jansen 57e minuut