A1 (O19) grijpt de 1e periodetitel

A1 (O19) grijpt de 1e periodetitel in Albergen
Voor de jongens van O19 stond afgelopen zaterdag een beladen wedstrijd op het programma. Bij winst tegen de Tukkers uit Albergen zou de eerste periodetitel een feit zijn. Bij elke ander resultaat zou Vroomshoopse boys deze titel in de wacht slepen. De boy’s die al eerder gespeeld hadden deze middag waren naar Albergen gekomen om te kijken.
Vooraf wisten de heren dat het een lastige pot zou worden. Tukkers stonden 5e op ranglijst en hadden nog maar 1 wedstrijd verloren en nog maar 6 tegendoelpunten geincasseerd. Om 14.45 werd er in een mistig en koud Albergen afgetrapt. Van meet af aan werd duidelijk dat Tukkers wilde verdedigen en proberen om vervolgens vanuit de counter toe te slaan. Tukkers zakte wel tot 10 meter op eigen helft  massaal in. Gevolg is dat je een eentonige wedstrijd krijgt waarin Svzw constant balbezit had. Svzw speelde wel heel geduldig en probeerde steeds de vrije man te vinden. De flanken werden goed benut. In de 7e minuut belande een lange bal van Lars Gerrits voor de voeten van linksbuiten Harm Jan Meijer. Harm Jan trok naar binnen en kwam met een geweldige pegel. De grote keeper van Tukkers ranselde de bal uit de goal. Tukkers bleef verdedigen en kwam aanvallend niet in het spel voor. In de 11e minuut onderschepte Dwight een bal rond de middenlijn , passeerde in een versnelling 2 tukkers en vuurde op goal .De bal scheerde net langs de verkeerde kant van de paal. Svzw speelde goed en wist ondanks de kleine ruimtes steeds gevaarlijk te worden. Dit leverde in de 15e minuut een schitterende aanval over links op. Luc Posma wist opkomende back Stefan Borkent op links te vinden . Stefan trok door naar de achterlijn en wist spits Amir te vinden. Amir had het vizier iets te hoog staan en mikte net over het doel. Fantastische aanval. Pas in de 22e minuut liet de Tukkers zich gelden . Een hoge bal werd door Jesper weggestompt net voor het hoofd van de inlopende spits. Hierna volgde 10 tot 15 minuten met veel strijd op het middenveld maar weinig kansen. In de 29e minuut werd Dwight in die strijd onderuit gehaald op zo’n 30 meter van de goal. Harm Jan boog zich over de vrije trap en schoot deze snoeihard richting kruising waarbij de keeper zich helemaal moest strekken en geweldig redde. Iedereen had na dit moment zoiets van dit kon met het missen van geluk en al die kansen, dit kan nog wel is een lastige middag gaan worden. Edgar Melkoyan dacht er echter anders over. Na een vrije trap van Lars Gerrits vanaf links was hij er als de kippen bij om bij de 2e paal in te tikken toen de keeper de bal los liet . 0-1 en dat was zeker verdiend. Svzw speelde hierna alsof het bevrijdt was maar kreeg uiteraard ook meer ruimte omdat Tukkers meer vooruit moest. Dit leverde de Tukkers ook meteen een echte kans op. De linkerspits kwam door en onze achterhoede dacht teveel aan buitenspel waardoor men te laat schakelde. Gelukkig werd er van dichtbij over geschoten. Vlak voor rust was het weer de beurt aan Svzw dat over rechts doorkwam. De voorzet van Edgar belande voor de voeten van Amir in het strafschopgebied bij de 1e paal. Amir raakte de bal niet goed en de bal rolde voorlangs.

Na rust probeerde Tukkers wat meer vooruit te komen waardoor ze iets gevaarlijker werden.  De Albergernaren kwamen dan ook 2x gevaarlijk door. 1x repareerde Wouter goed en 1x was Jesper er op tijd bij en redde goed. Svzw kreeg uiteraard wel meer ruimte en bleef nog steeds de bovenliggende partij. Direct na rust werd spits Amir die 1op 1 stond aangespeeld. Hij wipte de bal vanuit de draai over zijn directe tegenstander en had vrij doortocht. Zijn bewaker kon niet anders dan hem vast houden. Ipv rood trok de scheidsrechter geel. De vrije trap wederom door Harm genomen leverde niets op .In de 55e min speelde Stefan van achteruit Harm Jan op de linkerflank aan. Harm Jan kapte geweldig naar binnen en kwam met een dito bal over de verdediging richting 2e paal. Edgar nam perfect aan kapte naar binnen maar zijn schot werd gered door de keeper. In de 62e minuut brak Amir na een lange bal van Dwight weer door. In het sprintduel was de look a like van UNAL sneller en schoof de bal onder de keeper door 0-2. Grote vreugde. De Tukkers lieten langzaam de moed zakken en kwam bijna niet meer in het spel voor. In de 72e minuut word  Edger op links aangespeeld door Sem vd Kolk . Ed dribbelt naar binnen en schiet in de korte hoek, wederom weet de keeper te redden. 10 minuten voor tijd werd de druk op de achterhoede van de Tukkers steeds groter . Svzw wilde de wedstrijd op slot gooien. Na een harde terugspeelbal waarbij meteen druk werd gezet kapte de keeper Harm Jan uit en ging vervolgens aan de wandel en wilde toen David passeren. Dit lukte half waardoor de bal in de kluts voor de voeten voor Dwight viel. Vanaf ca 40 meter volgde een mooie boogbal over iedereen heen door de mist en lande net onder de lat in het doel. 0-3 periodetitel binnen! Vlak voor tijd kreeg Tukkers nog wel een grote kans maar deze werd over geschoten. Chapeau voor de jongens van trainer Marc Schoemaker en assistent Ric Grendelman. Fantastische eerste seizoenshelft bekroond en dit s’avonds gevierd met etentje bij Pizzeria Shoarma Charly in Wierden. Nu tijd om volgende doel te stellen !

M. Cardonnier

a1-veld
Op het veld in Albergen
a1-etentje
Pizzeria Shoarma Charly in Wierden