F1 verliest in Kloosterhaar

Onderstaand verslag betreft de wedstrijd van 19 november:

F1 verliest in Kloosterhaar, maar ziet uit op de beslissende wedstrijd.
Aan het einde van de competitie nog twee wedstrijden te gaan. Als koploper moeten de Zwaluwen nog wel twee pittige wedstrijden: tegen de nummers twee en drie.
Vandaag staat de wedstrijd tegen Kloosterhaar op het programma, die op de derde plaats staan. In het nostalgische dorpje aangekomen was het mooie voetbalcomplex al snel gevonden.
Vanaf de aftrap bleken de jongens van Kloosterhaar scherp en snel te zijn. Omdat alle partijen tot dusver gewonnen werden door SVZW, moesten ze oppassen dat ze de tegenstander dit keer niet zouden onderschatten.
Al snel kwam dan ook de openingstreffer voor de thuisclub. 1-0. De toon was gezet: dit zou nog hele een klus worden; de clubs waren goed aan elkaar gewaagd. In de 10e minuut kwam een strakke voorzet waarop Jurre gelukkig de gelijkmaker scoorde.
Het team van Kloosterhaar, dat toch wel een kop groter was, bleef druk zetten dat resulteerde in een 2-1 voorsprong. Gemene tackles waren hun niet vreemd en in de 21ste minuut werd de 3-1 gescoord. Met deze tegenvaller ging de spelersgroep teleurgesteld de rust in. Dankzij de inspirerende woorden van Jonathan en aanmoediging door Bart herpakte het team zich in de rust en begon het vol goede moed aan de tweede helft. De peptalk en tactiekbespreking had geholpen! Marijn maakte snelheid en kon de 3-2 scoren. Niet lang daarna de bal voor het doel van Kloosterhaar. Paniek… waar was de bal? Jurre hield zijn hoofd koel en schoot met een klein tikkie de bal er in. 3-3. Het publiek werd uitzinnig!
De boeren uit Kloosterhaar lieten dit niet op zich zitten en met enige regelmaat werd er een zware overtreding gemaakt. De Fair-Play cup zouden ze in elk geval niet winnen. Het leek er op of dit wat angst in boezemde bij de jongens uit Wierden. Maar ze vochten als leeuwen en het kon nog altijd alle kanten op. Kansen over en weer. Echter… twee minuten voor het eindsignaal: vanuit een corner wordt de bal voor het doel van de Zwaluwen gelegd. Er staat veel verdediging, maar op één of andere manier komt de bal via een speler van SVZW in het doel. Echt jammer. 4-3. De teleurstelling zit er dusdanig in dat in de allerlaatste minuut, vlak voor het eindsignaal, de 5-3 ook nog wordt gemaakt.
Het is de eerste verliespartij van dit seizoen voor de Zwaluwen, die tot dusver alleen maar overwinningen hadden gekend. Hierdoor worden ze ingehaald door de nummer twee, STEVO, die nu de koppositie overneemt in de competitie.
Maar zaterdag nog één partij te gaan, tegen STEVO. De beslissing zal dan vallen. De winnaar van die wedstrijd is tevens de kampioen van de competitie. Het wordt de dood of de gladiolen. Limo-sine of Limo-nade. Tranen van geluk of tranen van verdriet. Wordt vervolgd