De Esch – SVZW 0-4

De Esch – SVZW 0-4 verslag 27-11-2016 

Zwaluwen pikken drie punten mee uit Oldenzaal 

Op sportpak De Weschterik in Oldenzaal vond gistermiddag de wedstrijd plaats tussen de nummer laatst in de 1e Klasse D van het zaterdag amateurvoetbal en de nummer drie in een ontmoeting die geleid werd door scheidsrechter R.J. Nijenhuis. Ouderwets koud en op natuurgras, terug in de tijd zogezegd en al na twee minuten konden de gasten uit Wierden juichen, want een mislukt schot van Darek Andrzejak werd simpel binnen getikt door Ferdi ter Avest 0-1. Dus dat beloofde wat, maar de gastheren kregen in de 4e minuut een heuse kans, Erik Bos hield er een corner aan over. De Zwaluwen waren wel veel sterker, hadden voortdurend balbezit maar gingen daar niet al te slim mee om. In de 7e minuut corner Karlo Borghuis op het hoofd van Maarten Jansen (opnieuw in de basis), die net iets te hoog mikte en dat idem deed in de 17e minuut. Zoals ook de schuiver van Karlo Borghuis drie minuten later, welke naast het Oldenzaalse doel verdween. Na een halfuur spelen was het dan toch eindelijk raak, nadat een poging van Dewi Perik kansloos was en SVZW via Karlo Borghuis de zoveelste corner mocht nemen, welke door Maarten Jansen fraai werd binnengekopt en daarmee de stand op 0-2 bracht. Vlak daarna een strak schot van opnieuw Karlo Borghuis, De Esch doelman Gijs Beugelaar was paraat. Vervolgens de eerste wissel bij De Esch, trainer Erik Hazewinkel verving de geblesseerde Tomas Elbersen door Robin Leijdekkers. Laatste wapenfeit uit die eerste helft was de vrije trap voor De Esch via Erik Bos, die daar door goed ingrijpen van doelman Raymond Beukeveld een corner aan over hield. Lars Roelink had even later de eer om de eerste gele kaart van de wedstrijd in ontvangst te mogen nemen. Nee, warm werd het publiek niet van het getoonde en dus maar snel naar de warme worst en gehaktballen, ruststand 0-2.

Geen wijzigingen voorlopig na de thee, wel een mooi schot van Darek Andrzejak in de 48e minuut, dat een corner opleverde. Drie minuten later opnieuw een mogelijkheid om de score voor de bezoekers op te voeren: Nick de Graag mocht een vrije trap nemen op zo’n 20 meter, maar schoot te laag, echter in de rebound kreeg Maarten Jansen het leder op zijn hoofd en kopte daarmee fraai de 0-3 diagonaal binnen! Even daarna en geheel onnodig, een gele kaart voor de zo hard werkende Michael Wensing, in die zin was de stand gelijk op dat moment. Pech voor Darek Andrzejak, want in de 56e minuut moest hij er geblesseerd vanaf en werd vervangen door Bas Woesthuis. Meteen daarna nog eens een wissel aan SVZW zijde in de 60e minuut, toen Yessin Maskoul het veld verliet ten faveure van Kevin Aman. Het feestje voor Maarten Jansen werd deze middag compleet, want in de 62e minuut scoorde hij beheerst zijn derde treffer en de 0-4 voor zijn ploeg. De gasten uit Wierden probeerden het daarna nog wel, de poeier van Karlo Borghuis had een beter lot verdiend dan de corner die hij er nu aan over hield. Wissels aan De Esch zijde in de 68e + 72e minuut: Koen Vehof en Jeremy Oude Alink verlieten de arena voor Marten Lubbers en Niek Neef en met nog een kwartier op de klok bracht SVZW trainer Erik Assink Matthijs Witten voor Ferdi ter Avest. En hoewel Dewi Perik in de 78e minuut er nog dichtbij was en invaller Bas Woesthuis eveneens geel ontving, kwam er in de score geen verandering meer, daar in de koude mist over De Weschterik. In die laatste fase waren we nog getuige van een paar harde uithalen, zoals van Maarten Jansen en Karlo Borghuis en stuitte Bas Woesthuis op de Oldenzaalse sluitpost. En nadat invaller Matthijs Witten vlak voor tijd zijn kopbal over het vijandelijk doel zag verdwijnen, floot de scheids voor het eind van deze eenzijdige pot met op het scorebord een verdiende eindstand van 0-4.

Volgende week dan de absolute kraker, want SVZW ontvangt dan concurrent WHC uit Wezep, beide ploegen bezetten de derde plaats, verdere uitleg over het belang van deze ontmoeting lijkt me overbodig! We roepen u allen op om ons eerste elftal massaal te komen steunen in de strijd om de tweede periodetitel en wie weet nog meer…Tot volgende week, aanvang 14.30 uur op Sportpark Het Lageveld.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Zwiers, Wensing, Jansen, Borghuis, Ter Avest (76e , Perik, Andrzejak (56e Woesthuis) en Maskoul (60e Aman).

Doelpuntenmakers:

2e minuut       Ferdi ter Avest

30e minuut     Maarten Jansen

52e minuut     Maarten Jansen

62e minuut     Maarten Jansen