SVZW O19-1 pakt 3 punten tegen DETO O19-1

SVZW O19(A1)pakt 3 punten tegen Deto O19 (A1) 1-0

Afgelopen zaterdag stond voor O19 opnieuw een derby op het programma. Niet de eerste en ook zeker nog niet de laatste dit seizoen. Na de geweldige start 6 wedstrijden 18 punten , moest er de laatste 2 zaterdagen een pas op de plaats gemaakt worden na 2 nederlagen op rij. Dus om in de top te blijven was het zaak om weer is 3 punten te pakken.
Om half 3 werd afgetrapt op het natuurgrasveld met tribune. De eerste keer dit seizoen op natuurgras. Dus wennen voor beide teams.
Moet gezegd worden dat dit veld met zelfs een tribune er verder goed bij ligt. Wat wel jammer is dat dit veld nog steeds dug outs mist . Dit is voor de begeleiding van zowel het uit als thuis team natuurlijk niet fijn. Wisselspelers en trainers moeten gewoon tussen het publiek zitten wat vervelende situaties op kan leveren.Kan echt niet !
Zou dan ook fijn zijn wanneer dit kleine puntje van kritiek op onze verder schitterende accommodatie een keer opgelost kan worden.
Om half 3 werd afgetrapt. Van meet af aan werd duidelijk dat Deto een zeer behoudende tactiek wilde hanteren. Men zakte in op eigen helft en liet svzw de bal.
Svzw dicteerde dan ook het spel.Men probeerde vanaf het begin over de flanken gevaarlijk te worden.
In de 7e minuut wist Luc Posma met een mooie steekbal Harm Jan op rechts te bereiken. Harm Jan kwam met een strak lage voorzet in het 5 metergebied waar de ingelopen Joshua tegen het been van zijn directe tegenstander schoot, jammer mooie aanval. Svzw bleef het proberen maar had moeite met het stug spelend Deto dat er zelf ook 2x gevaarlijk uitkwam via de counter.
Dit resulteerde in de 12e minuut tot de eerste kans voor Deto . De snelle rechtsbuiten was doorgebroken en kwam vanaf rechts in de korte hoek 1 op 1 met Jesper te staan . Jesper bleef lang staan en redde vervolgens subliem. Goede kans Deto. Svzw bleef het proberen maar werd na een kwartier ongeduldig en ging uit positie lopen en vergat diepte en breedte in het spel te houden. Hierdoor werd het steeds moeilijker om door te komen. In de 25e minuut was er een strakke cornerbal van Joshua die bij de 2e paal door 2 SVZWers totaal gemist werd. 5 minuten hierna kwam Harm nog een keer op rechts door en loste een schot dat door de keeper gepakt kon worden. Het antwoord van Deto vanuit de omschakeling kwam meteen hierna . Na een mooie steekpass van de aanvoerder van Deto was het weer de snelle rechtsbuiten die wel dan niet vanuit buitenspelpositie weer tegen Jesper op schoot. Wederom goede redding. Svzw bleef in de fase hierna wel het spel wel dicteren maar zowel Svzw als Deto kwamen niet meer tot kansen.
Na rust waren Sem vd Kolk en Amir Maamir in het veld gekomen. Afgesproken meer de vleugels te zoeken en breedte en diepte te houden en linies sneller aan te sluiten. Dit gebeurde gelukkig van meet af aan. Het spel werd beter en leuker. Joshua werd op rechts gevaarlijker en kwam in de 50e minuut met een goede versnelling richting achterlijn. Zijn strakke lage voorzet schoot door het strafschopgebied langs een paar benen en belande bij de 2e paal achterin voor de voeten van Harm Jan die uithaalde. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Deto.
5 minuten later was het diezelfde Harm Jan die van ca 30 meter een vrije trap net over pegelde. Svzw bleef het combinerend over de vleugels proberen en deto had het in deze fase lastig en kwam er heel zeldzaam nog uit. En als Deto het probeerde was het steeds de goed spelende verdediging bestaande uit Wouter Daryl Lars en Maurice die alles onschadelijk maakten.
In de 65e minuut kreeg Svzw loon naar werken. Via een goed opgezet aanval van achteruit waarbij Lars Sem op links inspeelde die op zijn beurt Dwight in de as van het veld vond . Dwight werd meteen onder druk gezet maar passeerde zijn directe tegenstander in 1 beweging. Vervolgens wist hij op 30 meter van de goal nog tussen 2 tegenstanders door te glippen om vervolgens uit te halen. Zijn schot toucheerde nog heel licht een deto voet waardoor hij de juiste snelheid meer kreeg om fantastisch over de keeper net onder de lat in het doel te verdwijnen. 1-0. Deto moest nu komen wat het spel aantrekkelijker maakte. Joshua wist in de 74e minuut op rechts te ontsnappen en kwam met een afdraaiende hoge voorzet . De bal werd niet weggekopt door Deto en viel precies voor de voeten van Amir op ca 12 meter van het doel. Amir raakte de bal niet hard genoeg waardoor de keeper hem uit de bovenhoek kon plukken. Weg kans.
Na een 3 tal gevaarlijke cornerballen van Svzw kreeg Deto zo’n 10 minuten voor tijd door opportunistisch spel het overwicht. Svzw had het in deze fase lastig. Deto probeerde het met hoge ballen maar vaak was het Wouter die repareerde of Jesper zat er met de handen goed bij. De scheidsrechter vond het allemaal maar spannend want hij liet maar liefst 8 minuten door spelen. Uiteindelijk een zwaar bevochten maar verdiende overwinning. Volgende week een vrij weekend. Week erop volgt de uitwedstrijd in Albergen tegen de Tukkers waarbij O19 bij winst de eerste periode binnen kan slepen.
Marc Shoemaker