SVZW J O 9-1 (F1) op kampioenskoers?

Verslag svzw F1 – juventa F2

Vandaag de derby in de 3de klasse voor f-teams. Het veld lag er goed bij, maar was wel bedekt met een laagje rijp, maar dat was geen reden voor afgelasting. De warming-up was fanatiek en dat was ook nodig om de jongens warm te houden, want een niet nader te noemen iemand was vergeten de wedstrijd shirtjes mee te nemen. Toen iedereen  was voorzien van een bakkie leut kon de wedstrijd beginnen. Onze jongens begonnen goed en er werd gelijk druk gezet op de tegenstander wat al gauw resulteerde in balbezit voor ons. Het vooraf bedachte tactische plan werd tot in de puntjes uitgevoerd. Dat een goal niet uit kon blijven bewees Marijn met een van zijn dribbels die tot doelpunt werd gepromoveerd. Toen was het tijdperk Jurre ” de adelaar van Wierden” aangebroken. Na een goede voorzet kopte hij de bal onhoudbaar in het doel waarbij de wetten van de zwaartekracht werden getard.Wat kwam ie hoog. Juventa kwam er niet aan te pas en na weer een goede voorzet kopte onze adelaar wederom de bal in het netje. Als er bewegende beelden waren van deze kopbal zouden die niet misstaan in een instructiefilm van de KNVB over koppen. Ondertussen had Marijn ook nog van zich laten horen en dus was het al 4-0. De koek was voor Jurre nog niet op en hij scoorde ook nog de 5-0 gewoon met zijn voeten, over veelzijdig gesproken.Dat deze jongens zo kunnen renderen ligt ook aan de rest van het team. Achterin zijn Micha”de rots” Velten en Niels ” de tackle” Wermink bijna niet te passeren. Ons middenveld met Gijs “ben op de motor”  Bolks en Kion “de beuker” Middag laten anderen beter spelen. De 2de helft begon en svzw begon met waar het was geeindigd namelijk druk zetten om in balbezit te komen. Marijn “de trukendoos ” Schutte dribbelde dat het een lieve lust was en degradeerde zijn tegenstanders tot pilonnen. Na weer een actie van Marijn  scoorde Jurre de 6de met een bekeken schuiver. Kion begon aan een oversteek van het veld en bediende de goed meegelopen Gijs  waaruit hij in 2x de 7-0 liet aantekenen. Zoals bij elke topploeg zijn er ook soms wat mindere fases in de wedstrijd en die was nu aangebroken. Juventa ging voor een doelpunt en 1 van onze jongens was zo sportief om Juventa van de hatelijke nul af te halen. 7-1 . Onze keeper Mart ”  die Lange ” die tot dan toe niet veel meer had gedaan dan een paar terugspeelballen uitschieten moest de bal uit het netje vissen. De laatste speler die ik nog niet vermeld heb schoot zich ook nog in boeken. Met een bal in de kruising  liet  Marn ” het kanon” Tukker zijn voeten spreken. Dat Juventa daarna nog de 8-2 binnenschoot was voor de statistieken. Chappeau jongens. Nog 2 wedstrijden en dan weten we wie er kampioen is. We maken een zeer goede kans en als we voetballen zoals vandaag dan kan de limo besteld worden. Ik nodig dan ook iedereen uit om volgende week te komen kijken in Kloosterhaar en over 2 weken in Geesteren tegen STEVO. Van uw verslaggever op het Lage veld 12-11-2016