SVZW – Nunspeet 3-0 + Foto’s

SVZW – Nunspeet 3-0 verslag 13-11-2016 

SVZW klimt naar 4e plek op ranglijst. 

Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd en de fotoreportage van het Team van de Week

Twee min of meer gelijkwaardige ploegen stonden gistermiddag tegenover elkaar op Sportpark Het Lageveld te Wierden in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Van Kolwijk. De tot dan nummers vijf en zes op de ranglijst hadden er derhalve allebei groot belang bij om de pot te winnen, immers dat zou handhaving bij de top betekenen. Nunspeet gaf binnen een minuut haar visitekaartje al af toen Wahid Shimera op rechts er als een haas vandoor ging richting SVZW doelman Raymond Beukeveld, die gelukkig goed wakker was en knap redde. De corner leverde niets op, echter toen Beukeveld wilde uittrappen werd hij daar opzichtig bij gehinderd, hetgeen de robuuste Tom IJzerman onmiddellijk geel opleverde. In de 5e minuut duwde John Lubbers wal al te opzichtig zijn tegenstander weg, hetgeen een vrije trap voor Nunspeet betekende halverwege de achterlijn, die overigens niets opleverde. Maar de toon was gezet, de eerste kans voor SVZW kwam in de 7e minuut voor Darek Andrzejak die daarvan zo schrok dat het benutten ervan achterwege bleef. In dat eerste kwartier zag het publiek twee aanvallende ploegen met volop spanning, zoals in de 19e minuut toen de Nunspeeters er gevaarlijk uitkwamen en John Lubbers voor opruiming moest zorgen en dat ook deed. Vier minuten later gevolgd door een SVZW aanval over rechts via Yessin Maskoul, hetgeen een corner opleverde. Een minuut later was het dan raak voor de gastheren, dit keer kwam de gevaarlijke aanval over links, was de voorzet van Kevin Aman op maat en kopte Yessin Maskoul onhoudbaar de 1-0 binnen! Alweer een doelpunt met het hoofd en vlak daarop moest John Lubbers opnieuw ingrijpen, maar deed dat wat al te fors en Nunspeet een vrije trap mocht nemen. De gasten gaven niet op, zochten steeds opnieuw de aanval met name via de flanken, zoals in de 28e minuut toen Raymond Beukeveld goed ingreep. De snelle buitenspelers van Nunspeet zagen steeds weer kans om door de Wierdense linies te breken, doelpunten leverde het vooralsnog niet op. In de 34e minuut mocht Nunspeet een corner nemen, waarbij Gieljan Tissingh geheel vrij stond, maar zijn kopbal niet doeltreffend bleek. SVZW had in die fase de handen vol aan de concurrent, die met o.a. Sijmons Eenkhoorn en Wahid Shimera twee levensgevaarlijke aanvallers in de gelederen had. Op slag van rust mocht de thuisploeg nog een vrije trap nemen, gescoord werd er niet meer en gingen de ploegen aan de thee met een moeizame 1-0 ruststand in een spannende eerste helft.

Geen wijzigingen bij aanvang van het tweede bedrijf, wel een sensationeel begin ervan, want in de 47e minuut reeds liep Darek Andrzejak uit de corner van Karlo Borghuis zomaar de 2-0 binnen, een enorme opsteker natuurlijk. Nunspeet trainer Marcel Boudesteyn greep vervolgens in de 53e minuut in door zowel aanvoerder Ronald Hoek alsook Kevin Scholten eraf te halen ten faveure van Maikel Lange en Marcel Huisman in een poging het tij te keren en de aansluitingstreffer te scoren. Maar het tegengestelde gebeurde bijna even later, toen Nunspeet verdediger Tom IJzerman zich verslikte, Kevin Aman daar dankbaar gebruik van maakte, een prima voorzet afleverde op het hoofd van Darek Andrzejak, welke laatste echter recht in de handen van keeper Henrico Abma kopte. Dat was jammer, het bleef dus bij die 2-0, echter zag het publiek dat SVZW goed uit de kleedkamer was gekomen, het werd steeds sterker en kreeg ook meer ruimte nu. In de 61e minuut al de derde en laatste wissel aan Nunspeet zijde: Darryl van den Anker werd vervangen door Emiel Goud en Nunspeet zette alles op alles om de wedstrijd alsnog te kantelen. Dat lukte bijna, want in de 64e minuut ontsnapte de thuisploeg aan een penalty, maar had Kevin Aman aan de andere kant pech dat zijn lob naast het Nunspeet doel verdween in dezelfde minuut. Een tweede gele kaart in de 65e minuut was bestemd voor Jerrol Poot van Nunspeet en schoot Maarten Jansen even later over het vijandelijke doel in de richting van de Vriezenveenseweg. SVZW trainer Erik Assink ging vervolgens ook wisselen, Kevin Aman maakte plaats voor Dewi Perik, die in de 69e minuut zijn visitekaartje af gaf via een prima voorzet op Darek Andrzejak, die daarmee zijn tweede goal en de 3-0 voor zijn ploeg scoorde. Dat was de genadeklap met nog ruim twintig minuten op de klok in de wetenschap dat SVZW na rust duidelijk de sterkere ploeg was, hoewel Nunspeet niet opgaf hoor. In de 71e minuut miste Dewi Perik in eerste instantie, gaf de bal vervolgens panklaar aan Maarten Jansen die de 4-0 op zijn slof had, maar helaas naast knalde. In de slotfase van deze clash kreeg Darek Andrzejak nog een scoringskans uit een corner, knalde Karlo Borghuis eveneens naast en werd tweevoudig doelpuntenmaker Andrzejak in de 83e minuut vervangen door Nino Ros, daarmee zijn eerste competitieminuten makend in het eerste van SVZW. Hoewel Nunspeet het wel bleef proberen en ook wel een paar kansen kreeg, wilde het maar niet lukken om de bal achter Beukeveld te krijgen en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-0. Zeker op basis van de tweede helft volkomen verdiend en kon het Wierdense publiek tevreden huis- of kantinewaarts gaan, zij zagen een spannende wedstrijd met twee ploegen die beiden wilden aanvallen en waarbij de thuisploeg terecht aan het langste eind trok.

Volgende week zaterdag dan een uitwedstrijd, dit keer tegen De Esch uit Oldenzaal, de nummer laatst op de ranglijst. Aanvang 14.30 uur. Laat ons waken voor onderschatting!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Zwiers, Wensing, Jansen, Ter Avest, Borghuis, Aman (68e Perik), Andrzejak (83e Ros) en Maskoul.

Doelpuntenmakers:
24e minuut 1-0 Yessin Maskoul
47e minuut 2-0 Darek Andrzejak
69e minuut 3-0 Darek Andrzejak