SVZW JO19-1 vergeet punt mee te nemen

Afgelopen zaterdag moest de trotse koploper van de 1e klasse het opnemen tegen overbuurman Juventa. Mooi affiche!
Juventa doet het ook zeker niet onaaardig en stond 5e op de ranglijst. Onder grote publieke belangstelling werd er om 15.15 afgetrapt.
Spannend was het nog even of Jesper zou kunnen keepen. Maar een wondermiddel van de trainer en de overuren van Gert Jan Pleij hebben het mogelijk gemaakt dat Jesper onder de lat kon staan. De  eerste 5 minuten was aftasten maar Juventa liet SVZW het balbezit.
Vanuit de omschakeling wist Juventa echter in de counter al in de 7e minuut op voorsprong te komen. Een goede steekbal vanaf het middenveld werd vanaf rechts in de lange hoek goed binnen geschoten. Svzw moest even schakelen na deze vroege achterstand en had het de opvolgende minuten moeilijk. 5 minuten later moest Wouter aan de linkerkant aan een inhaalrace beginnen toen een speler Juventa doorbrak. Wouter zette de turbo aan en wist net op tijd een schietkans te voorkomen. Met een in onze ogen correcte schouderduw wist hij dit schot te voorkomen. De scheidsrechter zag het anders en kende een vrije trap op punt linker zestien toe. De vrije trap die volgde vloog rakelings langs het doel. Na dit gevaar kwam svzw langzaam beter in het spel en nam het na ca 15 min de touwtjes wat meer in handen. Echter men had moeite om tot opgelegde kansen te komen. Het spel kwam vaker niet verder dan de zestienmeter van Juventa. Juventa bleef wel gevaarlijk met uitvallen.
Na 17 minuten wist SVZW via Joshua op rechts door te komen. Zijn strakke lage voorzet werd door 2 Svzw ers gemist.
In de 25 e minuut kreeg SVZW een vrije trap vanaf de zijkant veld 10 meter buiten punt zestien meter. De vrije trap van Edgar werd ingekopt door een SVZW-er maar kwam uiteindelijk voor de voeten van Sem terecht wat een goede kans opleverde. Sem raakte de bal niet krachtig genoeg en de bal was een prooi voor de keeper.
In 1 van de snelle uitbraken van Juventa wist men een vrije trap op rechts te forceren op een meter of 25 van het doel. De perfect genomen vrije trap werd door Jesper knap gered.
De wedstrijd werd wat rommeliger na een half uur. Toch wist Dwight in deze fase op avontuur te gaan vanaf links . Vanaf de punt zestien meter scheerde zijn schot rakelings over doel. De laatste 10 minuten voor rust wist Juventa het spel wat meer naar zich toe te trekken maar in deze fase kregen geen van beide teams kansen.
De 2e helft kwam SVZW wat overtuigender uit de kleedkamer.
Maar net als in de eerste helft werd Juventa voor het eerst gevaarlijk.  De linkerspits wist vanaf diezelfde kant het strafschopgebied binnen te komen en voor Jesper op te duiken. Gelukkig wist Jesper zich ten koste van blessure net op tijd voor het schot te gooien waardoor de 2-0 uitbleef.
Ondanks dat het spel af en toe wat slordig was bleef SVZW jagen op de gelijkmaker. In de 59e minuut was Dwight na een aanval achter gebleven in het strafschopgebied. De afgeslagen bal werd door Lars vanaf 10 meter over middenlijn opnieuw in strafschopgebied gebracht waar Dwight de bal geheel vrij aan kon nemen en vanaf 10 meter binnen kon schieten 1-1.
Wie dacht dat SVZW erop en erover ging had het verkeerd gedacht. Juventa pakte de draad weer op en nam het initiatief over. 6 minuten later kwam men dan ook weer op voorsprong. Wederom een goede actie vanaf links waar 2 spelers van Svzw werden uitgekapt. Uiteindelijk volgde vanaf punt zestien een fantastische boogbal in de verre bovenhoek waar de bal via de paal achter Jesper viel. Fantastische goal. 2-1 Juventa. Svzw moest weer opnieuw beginnen.
Juventa kon de wedstrijd een paar minuten later op slot gooien maar van dichtbij werd er smadelijk gemist.Tevens werd een cornerbal goed door Jesper uit de bovenhoek geplukt.
Voor het laatste kwartier moest SVZW de mouwen opstropen en dat deed het ook !
Eerst was Harm Jan op links doorgebroken en zijn schot werd in de korte hoek fabelachtig gered door de keeper. Hierna werd het wat meer pompen of verzuipen maar dat leverde na de 5e cornerbal wel de 2-2 op. Het was de ingevallen B speler en talent Tim van Putten die uit een corner van Joshua snoeihard raak kopte 2-2. SVZW wilde door mag kreeg al vrij snel het deksel op de neus. Een steekbal door het centrum belandde net binnen strafschopgebied recht voor de goal .
Sem wilde met een sliding een aanname van de spits voorkomen maar raakte de bal ietwat verkeerd waardoor deze schiet klaar kwam te liggen. Niet te missen 3-2 Juventa.
De laatste fase werd er uiteraard alles op alles gezet.  In blessure tijd leverde dit bijna het verdiende resultaat op. Tim brak door na een bal over de verdediging. Helaas werd hij in de sandwich genomen recht voor de goal 1 meter buiten het strafschopgebied. De vrije trap die volgde werd door Harm Jan snoeihard op de lat geschoten! Hierna maakte de scheidsrechter een eind aan deze spannende pot voetbal.
De ranglijst leert nu dat alles heel dicht bij elkaar komt te staan wat de competitie in de 1e klasse spannend maakt. Op naar volgende volgende week DETO thuis.
Marc Shoemaker.
Met dank aan Soraya Gerritsen voor de foto’s
a17a16a15a14a13a12a1