SVZW JO9-1 – Luctor JO9-2

SVZW JO9-1 – Luctor et Emergo JO9-2 eindigt in een 7-2 overwinning voor SVZW

Vandaag stond er voor de Boys van JO9-1 een heuse topper op het programma. Vandaag moest er aangetreden worden tegen Luctor uit Almelo. Luctor stond op de tweede plaats en hadden ook nog niet verloren en onze jongens waren de trotse koploper.

Een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 en dat beloofde natuurlijk een spektakel te worden. Iedereen vrijdagavond vroeg naar bed zodat er fris aan de wedstrijd begonnen kon worden. Tijdens de warming up was al te merken dat onze boys vol overtuiging deze klus wilden klaren.

De opstelling was anders dan anders aangezien Mart er vandaag niet bij kon zijn.

Doel: Jurre
Verdediging: Niels en Micha
Middenveld: Kion en Gijs
Voorhoede: Marijn en Marn

SVZW begon scherp aan de wedstrijd en probeerde zoals elke week zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander te voetballen. Dit resulteerde al vrij snel in de 1-0 van Marijn die na een goede solo vanaf het midden de keeper kansloos liet. De 2-0 was een eigen doelpunt na een strakke voorzet van Marijn en ook de 3-0 kwam van de voet van Marijn.

Hierna liet SVZW de teugels een beetje varen en controleerde het de wedstrijd. Luctor kon zelfs een van de spaarzame uitbraken tot een doelpunt verzilveren, dit was een prachtige lob in de verre hoek. De 4-1 kwam tot stand na een flitsende actie van Marn waarna Marijn makkelijk kon binnentikken.

Dit was tevens de ruststand omdat een prachtig schot van Micha vlak voor rust maar net naast ging.

De tweede helft had een zelfde beeld als de eerste helft. SVZW liet duidelijk weten dat de koppositie vandaag niet uit handen gegeven zou worden. Bijna elk duel werd gewonnen en het was mooi om te zien met hoeveel beleving de jongens aan het voetballen waren. Luctor moest alles uit de kast halen om een monsterscore te voorkomen. Zo werd de bal zelfs twee keer van de lijn gehaald. Af en toe deelde Luctor ook een speldenprikje uit en er ontstond zelfs een ouderwetse scrimmage voor de goal die Gijs en Jurre samen onschadelijk maakten. Aan de andere kant was het wel weer raak tekende Marijn voor de 5-1.

Luctor maakte nog wel de 5-2 na een bekeken schot in de korte hoek bij Jurre. Aan dit doelpunt had Jurre echter geen schuld hij werd namelijk door eigen zeggen verkeerd gecoacht door zijn vader.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 7-2 en lieten de jongens zien dat ze niet voor niets boven aan staan. Complimenten aan deze teamprestatie waarin ieder zijn eigen belangrijke rol had.

Jurre, invalkeeper die niet veel te doen had maar scherp was op de momenten dat het moest en uiteindelijk een penaltykiller bleek. Micha, zoals elke week weer het slot op de deur met zoveel inzicht. Niels, gaat voor niemand aan de kant en wint zo goed als elk duel. Kion, fysiek zo sterk en zowel aanvallend als verdedigend ijzersterk. Gijs, de motor op het middenveld, hij blijft maar gaan en maar gaan. Marn, onze flitsende linksbuiten, acties buitenom of binnendoor het maakt hem niets uit, voorzetten met links en schoten met rechts. Marijn, de afmaker vandaag, acties maken kijken schieten en doelpunt! En dan uiteraard de technische staf, Jonathan en Bart, Bart hoefde niet eens de hele wedstrijd aanwezig te zijn om belangrijk te zijn hij heeft aan één helft genoeg. En vandaag bleek ook weer eens dat Jonathan de jongens technisch en fysiek zoveel beter maakt.

Een geweldige prestatie vandaag van de boys van JO9-1.
Frank Hegeman