SVZW – Go-Ahead Kampen 3-1 (Foto’s)

SVZW – Go-Ahead Kampen 3-1 verslag 06-11-2016

Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd

Bekijk hier de fotoreportage van het Team van de Week

Thuisploeg wint verdiend.

Onder leiding van scheidsrechter R. Meilink uit Enter, die door de vele gele kaarten uitdrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte begonnen SVZW en GAK gistermiddag om 14.30 uur aan hun klus, in de wetenschap dat de winnaar mocht hopen op aansluiting bij de top 5 en de verliezer zich tevreden moest stellen met een plekje in de middenmoot. SVZW, getergd door het onnodige verlies tegen Bennekom een week eerder, zocht meteen de aanval, hetgeen in de 3e minuut leidde tot een vrije trap genomen door Karlo Borghuis op het hoofd van John Lubbers, GAK doelman Tom Noordman redde ten koste van een corner. De actie van Yessin Maskoul namens SVZW leverde hetzelfde resultaat op, corner. Maar ook GAK liet zich gelden, zoals in de 10e minuut toen het bijna raak was door Tanju Sahin, ook hier restte slechts een corner. Een schrikmoment in de 17e minuut, want Nick Bakker scoorde de 0-1 echter in buitenspel positie, dus dat feestje ging even niet door voor de Kampenaren. Desondanks kwamen de gasten alsnog op voorsprong in de 22e minuut, toen de SVZW doelman een penalty veroorzaakte en aanvoerder Jurrian Zandbergen geen fout maakte: 0-1. De eerste gele kaart ontving GAK speler Laurens van Keulen in de 24e minuut, de vrije trap van Ferdi ter Avest leverde niets op. Yessin Maskoul kreeg in de 25e minuut de kans op de gelijkmaker, scoorde niet en blesseerde zich wel, maar kon naderhand verder. In de 27e minuut dan een voorzet op maat van Karlo Borghuis op het hoofd van Kevin Aman, die fraai binnenkopte in de korte hoek en dus was de gelijkmaker een feit 1-1. Vlak na dat doelpunt ontsnapte de thuisploeg aan een nieuwe achterstand na geklungel in de defensie. SVZW bleef de bovenliggende partij, maar veel deden de opponenten niet voor elkaar onder. 38e Minuut, geel voor Mirko Zwiers namens de gastheren en een minuut later idem voor Nick van der Kooi aan GAK zijde. In de 40e minuut mocht SVZW een corner nemen door Ferdi ter Avest, welke door Maarten Jansen fraai en hard werd binnengekopt en daarmee de 2-1 op het scorebord zette. Tot de rust gebeurde er niet iets noemenswaardig, op het schot van Karlo Borghuis na, dat door GAK doelman Noordman goed werd gestopt. Aan de thee dus met een 2-1 voorsprong voor SVZW, dat in die eerste helft overwegend toch wat sterker was.

Drie minuten na aanvang van het tweede bedrijf mocht Leroy Knol een vrije trap nemen, die maar net over het Wierdense doel verdween. In de 54e minuut een gevaarlijke voorzet van de voet van Kevin Aman, het bleef bij een corner, echter in de volgende minuut zetten de gastheren een mooie aanval op, die doeltreffend werd afgerond door Darek Andrzejak door bekeken binnen te koppen, zijn ploeg daarmee op een 3-1 voorsprong zettende. Curieus dat alle drie SVZW doelpunten met het hoofd werden gescoord. In de 60e minuut zette Kevin Aman nogmaals goed voor, maar dit keer mislukte de kopbal van Andrzejak en werd het slechts een achterbal. Vervolgens een periode van wissels aan Kamper zijde, dat zich nog niet gewonnen wilde geven: Leroy Knol werd vervangen door Arjan Wiegers in de 65e minuut en vier minuten later besloot GAK trainer Edwin van Nijen ook Laurens van Keulen te ruilen met Nick Hendriks. Meteen na die tweede wissel kreeg Ferdi ter Avest wel drie kansen op rij om de wedstrijd in het slot te gooien, het lukte niet, evenals de doorgebroken Yessin Maskoul die recht op doelman Tim Noordman afstevende, maar de kans niet wist te benutten. Derde en laatste wissel bij de gasten: Tanju Sahin verliet de piste voor Marc Hoekstra, GAK wilde nog niet capituleren. In de ogen van uw verslaggever een kinderachtige kaart die werd uitgedeeld aan Kevin Aman in de 73e minuut en meteen daarna de eerste en enige wissel bij de gastheren: Yessin Maskoul maakte plaats voor Dewi Perik. Vlak daarop, 75e minuut, zag Madih Doufikar zijn inzet maar net voorlangs het Wierdense doel verdwijnen, SVZW kwam daar met mazzel goed weg. Een fikse botsing tussen doelman Noordman en Aman leek in eerste instantie gevolgen te hebben, maar een wat dizzy Aman kon verder, evenals de Kamper sluitpost. In de 81e minuut was Dewi Perik dichtbij een treffer, het werd het net niet en mocht ook Maarten Jansen deelgenoot worden van het gele kaarten festijn. Een nieuwe poging om te scoren door Dewi Perik, dit keer via een lob, ging over het doel, de stuit kwam een fractie te hoog. SVZW rook nu de definitieve overwinning, kreeg veel meer ruimte nu ook en vergat Ferdi ter Avest drie minuten voor tijd uit te halen. De gasten uit Kampen bleven het proberen, dat moet gezegd, maar SVZW vergat de geboden ruimte effectief te benutten. Al met al een verdiende 3-1 overwinning voor de Wierdenaren, drie punten erbij en in de wetenschap dat de concurrentie punten morste, staan we nu als de nummer vijf op de ranglijst met 18 punten uit negen, een punt meer als de tegenstander van komende zaterdag, Nunspeet. Ook dit zal een lastige klus zijn, maar het thuisvoordeel zal hopelijk mede de positieve uitslag bepalen. We hopen u daarom volgende week zaterdagmiddag opnieuw te mogen begroeten op Sportpark Het Lageveld te Wierden, we vangen aan om 14.30 uur, zoals thuis gebruikelijk.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Beukeveld, Wensing, Lubbers, Zwiers, Woesthuis, Ter Avest, Jansen, Borghuis, Aman, Andrzejak en Maskoul (74e Perik).