JO9-1 maakt het zichzelf moeilijk tegen DETO

SVZW JO9-1 maakt het zichzelf moeilijk tegen DETO

Vandaag de uitwedstrijd tegen DETO voor de jongens van SVZW JO9-1. Het had weinig gescheeld of de wedstrijd was niet gespeeld. De vader van Gijs wilde namelijk aan alle ouders eerst alle bouwprojecten waar hij mee bezig was, laten zien. Dit had tot gevolg dat een groot deel van de spelers en ouders via Almelo en Aadorp, uiteindelijk vrij laat Vriezenveen bereikte. 

Een mooi najaarszonnetje, blauwe lucht oftewel prachtig voetbalweer. De jongens van SVZW hadden er zin in en kwamen goed uit de startblokken. Je kunt goed merken dat de jongens sprongen aan het maken zijn in het positiespel. De toeschouwers werden dan ook veelvuldig verwend met mooie combinaties door onder meer Gijs, Marijn, Marn en Jurre.

Een slechte uittrap van de keeper van DETO werd in de eerste helft door Marijn genadeloos afgestraft, 0-1. Er kwamen kansen om de voorsprong snel uit te breiden, maar ze gingen er niet in. De druk werd in de tweede helft weer opgevoerd door SVZW, één van de aanvallen resulteerde in de 0-2 door Jurre. Ook hierna nog weer meer kansen voor SVZW om de wedstrijd definitief in het spreekwoordelijke slot te gooien, maar dit lukte helaas niet. In één van de spaarzame uitvallen maakte DETO nog de aansluitingstreffer. Hier bleef het gelukkig bij door uitstekend verdedigend werk van Kion, Micha, Niels en prima keeperswerk van Mart. Eindstand 1-2. 3 punten mee naar Wierden. Een goede overwinning maar voor de rikketik van de trainers en toeschouwers de volgende keer toch maar de kansen afmaken, jongens!! Ga de komende weken zo door en we zullen zien waar jullie staan eind van het jaar!!! Succes jongens!!!

Rick Tukker