VV Bennekom – SVZW 4-2

VV Bennekom – SVZW 4-2 verslag 30-10-2016 

Onnodig verlies SVZW. 

Gistermiddag werd de wedstrijd gespeeld tussen beide degradanten uit de Hoofdklasse en wel die tussen thuisploeg Bennekom (twee punten minder) en SVZW, je zou dus van ongeveer twee gelijkwaardige opponenten kunnen spreken. De gasten uit Wierden begonnen fanatiek aan de klus, kregen in de 2e minuut reeds een corner te nemen en testte Maarten Jansen een minuut later Bennekom doelman Christian de Haan middels een getoucheerd schot, terwijl de kopbal van Yessin Maskoul te weinig kracht had. Het Wierdense overwicht in die beginfase werd echter niet omgezet in doelpunten, zoals vaker. In de 10e minuut ontvingen de kemphanen Mirko Zwiers (SVZW) en Mark van Steenbergen de gele kaart voorgetoverd van scheidsrechter J. Besselsen vanwege kemphanengedrag. Maar ondanks het overwicht van SVZW in dat eerste kwartier, was het Bennekom dat na geklungel in de Wierdense verdediging de eerste de beste kans meteen verzilverde via Jeffrey Rutgers, 1-0. De gasten waren danig onder de indruk van die tegentreffer, want veel lukte er daarna niet meer, inclusief een schot van Dewi Perik dat makkelijk gepakt werd door doelman Christian de Haan. De daaropvolgende aanval van Bennekom was er een uit het boekje en werd succesvol afgerond door Derek de Bruin, die daarmee de stand na 21 minuten reeds op 2-0 bepaalde. En SVZW mocht in de 24e minuut van geluk spreken dat de slimme Kevin Sissing maar net naast knalde, anders was de wedstrijd toen al beslist. Het restant van dat eerste bedrijf viel weinig te beleven, passes kwamen niet aan, er was geen creativiteit en het ontbrak te enen male aan het scheppen van kansen aan SVZW zijde. Kortom een bar slechte eerste helft, met uitzondering van het eerste kwartier. Ruststand 2-0, daar in de Rijnvallei.

Trainer Erik Assink had in de rust gewisseld: de geblesseerde Harm Jan Tip bleef achter in de kleedkamer, Kevin Aman kwam de gelederen versterken. Menigeen zal de SVZW aansluitingstreffer gemist hebben, want na een minuut in de tweede helft scoorde Dewi Perik (of was het een eigen d.p.?) de 2-1 en dat gaf de burger meteen weer moed. De Wierdenaren togen ten aanval, een schot van Perik verdween naast het doel, echter aan de andere kant miste Jeffrey Rutgers een levensgrote kans, SVZW doelman Raymond Beukers bracht redding en was de kopbal van Maarten Jansen er eentje met te weinig kracht. Na 60 minuten wissel bij Bennekom: de vocaal zeer aanwezige trainer Jurgen Schefczyk haalde Marco Corba eraf ten faveure van Redouan Hazzat en pal daarop tekende Maarten Jansen de gelijkmaker aan met een bekeken lage schuiver in de uiterste hoek: 2-2. En de meegereisde Wierdenaren dachten toen d’r op en erover, zeker toen Kevin Aman met zijn uithaal de buitenkant paal van het Bennekomse doel toucheerde. Dat was pech, maar ook aan de andere kant was het bijna raak via –wie anders – Kevin Sissing, die in de 67e minuut een levensgrote kans kreeg maar naast schoot. Een totaal andere wedstrijd nu in die tweede helft, want SVZW kreeg echt de kansen wel om de leiding te nemen, zoals in de 70e minuut toen Dewi Perik vergat af te leggen, de 2-3 was binnen handbereik. Tweede wissel bij Bennekom: Cas Mulder kwam, Mike Peters ging en ook SVZW deed dat, door Yessin Maskoul te vervangen door Darek Andrzejak. SVZW hield de druk erop, Bennekom wisselde even later nogmaals (Derek de Bruin voor Lennard Rekmans) en vlak daarop, in de 77e minuut, was het toch die zo slimme Kevin Sissing die de 3-2 scoorde! En dat bleek de bekende hamer te zijn, want de Zwaluwen geloofden er daarna niet meer in, geheel ten onrechte overigens. Geel was er in de 80e minuut nog voor Maarten Jansen en een staaltje knullig verdedigen in de 87e minuut mondde uit in de 4e treffer voor Bennekom en de tweede voor Kevin Sissing: 4-2! De punten bleven dus geheel onnodig in Bennekom, waren we in de eerste helft beter bij de les geweest, dan hadden we deze klus gewoon winnend kunnen en moeten afsluiten.

Volgende week ontvangt SVZW de ploeg van Go Ahead Kampen op sportpark Het Lageveld, tevens het begin van strijd om de tweede periode in deze eerste klasse D. Het zou een prachtig streven zijn om in ieder geval voor deze titel te gaan! Laten we ons eerste elftal daarbij massaal steunen!

Tot volgende week.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Tip (45e Aman), Wensing, Borghuis, Zwiers, Jansen, Ter Avest, Perik en Maskoul (73e Andrzejak).