Top week voor MO11-1

De week begon op maandag met een inhaalwedstrijd tegen BWO MO11-1. Een onbekende tegenstander, maar het leek niet eenvoudig te worden. Ze hadden in deze competitie tegen dezelfde tegenstanders tot nu toe een gelijk resultaat behaald als wij. Helaas hebben wij 2 langdurig geblesseerden (keeper Danit en aanvaller Chloe) en ook Anna was deze week uitgeschakeld. Gelukkig wilde Hinke ons nog wel een keer helpen. De wedstrijd begon en het was direct duidelijk dat BWO inderdaad een paar goede speelsters heeft. Er wordt door ons scherp verdedigd en ook de aanvallers houden het tempo erin met goed samenspel. Die inzet wordt beloond. Voor de rust wordt het 2-0. Het 1e door Kailie, onze spits. De tweede door Julie met een indraai van een cornerbal. Maar we zijn er nog niet. BWO zet haar beste beentje voor. En scoort 2-1. De spanning is terug. Gelukkig scoort Merlynn binnen zeer korte tijd de 3-1. Dan lijkt het verzet van BWO gebroken en scoren we nog 3 doelpunten (2x Elyse en 1x Kailie). Het was een leuk potje voetbal.
Woensdag ging het hele team, samen met de meisjes uit JO9, naar de wedstrijd van vrouwen Twente tegen Praag in de Grolsch Veste. Het was een gezellige boel en de tweede helft ook een leuke wedstrijd. De eerste helft werd een paar keer opgemerkt door de meiden dat de speelsters van Twente dingen deden die zij niet mogen van hun trainer: te korte terugspeelballen, niet durven van duel aangaan, veterstrikken, enz. En dat klopt. Maar daarom zijn de meiden van MO11-1 in staat een mooie pot voetbal te laten zien. Gelukkig ging het bij Twente de 2e helft wel goed en konden we toch 2 keer juichen.
Zaterdag was de kraker tegen Enter MO11-1. Helaas dit keer geen wissel. Maar gelukkig wilden twee meisjes uit JO9-4 wel mee in geval van nood: Marit en Janneke bedankt! Enter heeft nog geen wedstrijd verloren. We hebben al regelmatig tegen elkaar gespeeld en meestal verliezen we dat. Enter heeft een fysiek sterke verdediging en een top talent in het team. De tactiek was dan ook dat meisje niet te laten voetballen. Helaas ging dat na een kleine 10 minuten mis, 1-0. We laten de moed niet zakken en scoren daarna 1-1. Enter heeft hierop een antwoord, ze staan weer voor: 2-1. We komen echter steeds beter in ons spel. Voor rust weten we er 2-2 van te maken. We zijn op zich tevreden, maar hebben het gevoel dat er meer in zit vandaag. We wisselen van keeper, Naomi gaat keepen, Diede neemt haar vaste plek in de verdediging in en de spits gaat weer naar de eigen plek (Kailie is ook een goede verdediger, wat nodig was de 1e helft). Gelukkig hebben we twee speelsters die vorig jaar ook keepertraining hebben gehad, Diede en Naomi. Een goede keeper bleek ook nu weer belangrijk. Zij durven elk schot te stoppen en zijn snel en gericht in het uitschieten. In de verdediging hebben we verder een terrier in Noa. Opgeven staat niet in haar woordenboek. Julie heeft daardoor alle ruimte en tijd om uiteindelijk corrigerend op te treden (alle doorgebroken speelsters worden door haar bijgehaald en ballen weggewerkt) en ook om mee naar voren te gaan. De aanval bestaat de tweede helft uit Merlynn, Kailie en Elyse. Elk met hun eigen kwaliteit, maar daarom werkt het zo goed samen. Telkens houden ze in de gaten waar de andere twee zijn, waar de bal is en waar zij dan moeten zijn. Het meedoen zonder de bal te hebben, hebben zij zeer goed onder de knie. Overigens begint ook Naomi in dit systeem steeds beter in te passen, zij speelt dit seizoen voor het eerst in de MO11, de andere drie spelen al een seizoen samen. We scoren ongeveer halverwege de tweede helft de 2-3. Enter strijdt verder, maar we houden stand. Enter krijgt het wel steeds moeilijker met zichzelf. Dat geeft ons de kans op een aantal doelpunten, maar die gaan er helaas niet in. Merlynn probeert nog een afstandschot, een zeer goede poging, helaas ontbreekt het kleine stukje geluk dat je dan ook moet hebben. Een minuut voor tijd nog een gezamenlijke aanval van onze meiden met een mooi hoog schot van Elyse over de keeper: 2-4! Het is gelukt de winst is binnen. De trainer en publiek is trots op de inzet en goede voetbal! Ook de scheidsrechter van Enter had zelden zo’n spannend en goed potje voetbal gezien tussen meisjes. Complimenten voor MO11-1 en zeer terecht!