SVZW – Vroomshoopse Boys 2-0

Bekijk hier de foto’s van voor de wedstrijd / team van de week
Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd

SVZW – Vroomshoopse Boys 2-0 verslag 16-10-2016

 Wierdenaren verzuimen aan doelsaldo te werken.

 Gistermiddag op Sportpark Het Lageveld opnieuw een heuse derby, dit keer tegen de Boys uit Vroomshoop in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter P. Lips. Een wat druilerige middag, maar dat nam niet weg dat SVZW met volle kracht uit de startblokken ging hetgeen in de 2e minuut reeds resulteerde in de 1-0 voor de thuisploeg na een voorzet van Ferdi ter Avest die door Yessin Maskoul koelbloedig werd afgerond. Even later kon Vroomshoop doelman Tim Sickman de voorzet van Michael Wensing wegstompen, het aansluitende schot van Dewi Perik belandde in het zijnet, wat restte was een corner, die door Tim Pothast gevaarlijk werd ingedraaid maar waaruit niet gescoord werd. Dat laatste gebeurde wel in de 10e minuut, toen Ferdi ter Avest zijn eerste doelpunt voor SVZW mocht aantekenen, enigszins met hulp van de Vroomshoopse goalie, dat moet gezegd, maar toch 2-0. Wat een begin zeg en dat smaakte natuurlijk naar meer, want de Boys hadden zeker in die beginfase helemaal niets in te brengen, hoewel ze in de 12e minuut nog wel een door SVZW weggegeven corner mochten nemen. In de 20e minuut opnieuw een voorzet (een van de vele) van Ferdi ter Avest, de inzet van Dewi Perik verdween net naast het Vroomshoopse doel. Een minuut later zette Karlo Borghuis mooi voor, de spitsen profiteerden niet. Dan de 26e minuut: Dewi Perik op weg naar het vijandelijke doel en onderweg aangetikt door Jordy Brinkman, die daarvoor direct rood kreeg en dus mocht gaan douchen. De Boys nu met 10 man en dus was de verwachting dat SVZW haar overwicht nu helemaal zou gaan uitdrukken in een klinkende overwinning tegen een tegenstander die het eerste half uur absoluut niet wist waar ze het moest zoeken. De vrije trap van Karlo Borghuis resulteerde in een corner, kreeg Lars Scholten namens de gasten geel en greep trainer Eric van Zutphen tactisch in door Ernst-Jan Heideman te vervangen door Tom Staarman. Dewi Perik kreeg vlak daarop nog een goede kans, hij kopte naast. Het spel werd ruwer aan Vroomshoopse zijde, hetgeen in de 32e minuut leidde tot een diep gele kaart voor Ramon de Jong van de Boys. Tim Pothast probeerde het in de 33e minuut met een schot, een corner restte slechts. Het overwicht van de gastheren bleef enorm, de tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd, maar de doelpunten bleven uit. In de 40e minuut beroerde Tim Pothast nog de buitenkant paal met zijn schot, maar dat bleek in buitenspelpositie gebeurd te zijn. De gastheren beloonden zichzelf in dat eerste bedrijf te weinig en dus ging men aan de thee bij een 2-0 ruststand.

Na rust een mooi doelpunt na 3 minuten van Dewi Perik, maar eveneens afgekeurd vanwege buitenspel. En in de 54e minuut maakte doelman Tim Sickman zijn fout bij het tweede doelpunt van SVZW goed, door de pegel van Tim Pothast subliem te redden en zijn ploeg daarmee op 2-0 wist te houden. Tweede wissel aan Vroomshoop zijde in de 55e minuut: Ramon de Jong eraf, zijn vervanger werd Jelle Drees. SVZW bleef aanvallen, kreeg ook vele kansen, maar benutte ze niet. Zoals in de 59e minuut de kopkans voor Dewi Perik, welke dit keer over het doel verdween. SVZW trainer Erik Assink besloot met nog een half uur op de klok tot een dubbele wissel: Dewi Perik en Yessin Maskoul werden vervangen door Darek Andrzejak en Maarten Jansen, welke laatste meteen al zijn scoringskans kreeg maar het met een corner moest doen. In de 64e minuut reeds de laatste wissel bij de gasten: Leon Dogger maakte plaats voor Robert Veld. Meteen daarop, uit de corner genomen door Karlo Borghuis, werd opnieuw niet geprofiteerd, ondanks dat doelman Tim Sickman mistastte. En aldus bleef die vermaledijde 2-0 ruststand op het scorebord staan, terwijl het overwicht enorm was, zeker tegen 10 man. Toch een opmerkelijke prestatie! Laatste wissel bij de gasten 75e minuut: Mirko Zwiers eraf, Bas Woesthuis erin. En met kansen voor Maarten Jansen, Ferdi ter Avest en Bas Woesthuis lukte het de Zwaluwen niet om aan het doelsaldo te werken en bleef het bij de magere 2-0 winst tegen een zwak Vroomshoopse Boys. Daar deed de thuisploeg zichzelf tekort, maar de drie punten telden natuurlijk wel, goed voor een 4e plek op de ranglijst.

Volgende week zaterdag geen voetbal, de week daarop speelt SVZW de uitwedstrijd tegen Bennekom. Graag tot dan.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Tip, Wensing, Borghuis, Pothast, Zwiers (75e Woesthuis), Ter Avest, Perik (60e Andrzejak) en Maskoul (60e Jansen).