Ruime overwinning SVZW JO9-1

Voorwaarts V. JO9-1 – SVZW JO9-1       Uitslag   1-9

’s Ochtends om 8.15 uur vertrokken we richting Westerhaar. In de volle overtuiging dat ze kampioen worden, wordt Kion’s vader er nog even aan herinnerd dat ze wel een rondje in de Limousine mogen dan. Maar zover is het nog lang niet jongens! Het was koud en sommige jongens hadden de handschoenen dan ook al weer aan. Via een toeristische route kwamen we aan bij sportpark ’t Twistveen. Na een heerlijk bakkie koffie voor de trainer en de ouders kon de wedstijd beginnen. Voordat we goed en wel langs de lijn stonden was het al 1-0 voor onze boys. En na 10 minuten spelen stond er al 3-0 op de teller. De verslaggeefster werd er nog even aan herinnerd dat er toch echt wel een verslag van de wedstrijd moet komen, dus gaat deze flink aan de slag met pen en papier. In de 11e minuut krijgt Westerhaar ook een kans, maar gelukkig is daar de redding van onze keeper Mart. Onze jongens zijn er best op vooruit gegaan en spelen dan ook mooi naar elkaar over. Wat in de 12e minuut resulteert in een mooi goal van Marijn, 4-0. SVZW heeft veel kansen en de keeper van de tegenpartij kan ook nog een aantal ballen tegen houden. De jongens zijn zeer fanatiek over en weer. De jongens van Westerhaar bespringen onze jongens en rollen soms over elkaar heen zo graag willen ook zij de bal. Van onze jongens botsen Niels en Jurre op elkaar en na een massage van Jonathan kunnen de jongens weer verder voetballen. En zo zijn we alweer aangekomen in de laatste minuut voor rust en dan scoort Marijn 6-0.

In de rust krijgen ze een peptalk van Jonathan en kan de wedstrijd verder gaan. De zon is er ook heerlijk doorgekomen en warmt de boel op. Onze jongens gaan weer vol gas en zo staat het dan al gauw 7-0 en een minuut later scoort Micha 8-0. Daarna komen er mooie aanvallen. Zowel van Westerhaar als van onze kant, maar de keepers weten de ballen te stoppen. Westerhaar krijgt een mooie kans, maar de bal gaat naast het doel. En zo zijn we al weer 15 minuten aan het spelen in de 2e helft. Marijn komt nog in botsing met de tegenpartij en ook kan hij verder gaan na een massage van de trainer. In de 18e minuut van de 2e helft krijgen we 3 cornerballen, maar hier komt niets uit voort. 2 minuten later krijgt Westerhaar de bal, maar Marijn gaat er met de bal vandoor en scoort 9-0. Westerhaar krijgt dan de bal en weet er een cornerbal uit te halen en hier scoren ze hun 1e doelpunt mee. Met deze stand, 9-1 is de wedstrijd beslist. Voorwaarts speelde met 2 wisselspelers, terwijl SVZW geen wisselspelers had vandaag.

Na het penalty schieten en elkaar de handen schudden, moeten er nog een aantal voetballers even “slootje springen”. Daarna gaan ze heerlijk onder een warme douche en staat de ranja voor ze klaar.

Bedankt voor deze mooie wedstijd Mart, Kion, Gijs, Niels, Jurre, Micha en Marijn en Jonathan bedankt voor het coachen.