SVZW verliest onnodig van koploper

VV BERKUM – SVZW 2-0 verslag 09-10-2016

 Gistermiddag stond de topper in de 1e Klasse D op het programma, een wedstrijd die onder leiding stond van de heer Robert de Wit uit Groningen. SVZW wilde zich revancheren voor het verlies een week eerder tegen DUNO D en Berkum wilde er natuurlijk alles aan doen om de koppositie te behouden, na het gelijke spel tegen DETO Twenterand. Voldoende ingrediënten voorradig dus om er een spannende clash van te maken daar op sportpark “De Vegtlust” in Berkum.

De gasten uit Wierden begonnen voortvarend aan de klus, hetgeen in de 5e minuut leidde tot een schot van Karlo Borghuis, dat overigens ruim over het Berkumse doel verdween. Drie minuten later gevolgd door een poging van Tim Pothast om Berkum doelman Dominic van Hoof te verschalken, maar de keeper was alert. In dat eerste kwartier had SVZW duidelijk het initiatief, maar ook nu weer leidde dat niet tot uitgesproken kansen. In de 20e minuut een curieus moment, toen de leidsman besloot om een vrije trap te geven aan de gastheren wegens hands, terwijl Harm Jan Tip de bal duidelijk met het hoofd wegkopte. Bezwaren tegen die beslissing hielpen niet en uit die vrije trap wist aanvoerder Marc van der Meulen op aangeven van een medespeler de 1-0 hard en van ver binnen te schieten. Op dat moment geheel tegen de verhouding in. Twee minuten later probeerde SVZW spits Dewi Perik een penalty te versieren, de scheids trapte daar terecht niet in. Berkum werd na die voorsprong sterker, doelman Van Hoof pareerde een schot van Dewi Perik dat recht op hem af kwam. In de 34e minuut deed opnieuw Marc van der Meulen van zich spreken, toen zijn uithaal de bovenkant van de lat beroerde en SVZW daar erg goed weg kwam. Een te laag en te kort genomen corner even later door Karlo Borghuis leverde dus geen gevaar op, terwijl aan de andere kant SVZW doelman Raymond Beukeveld goed ingreep op de harde en lage vrije trap van de voet van Jeroen van Brummen. In de blessuretijd van dat eerste bedrijf mocht SVZW nog een corner nemen, dit keer was het Tim Pothast die het projectiel niet juist in de zestien kreeg, want te laag. Met zijn allen aan de thee derhalve met een ruststand van 1-0.

De tweede helft startte zonder personele wijzigingen en het eerste wapenfeit betrof een loeiharde pegel door –wie anders- Marc van der Meulen, die zijn inzet opnieuw op de lat zag belanden. Wat een geluk voor SVZW, zucht. In de 53e minuut begon Ferdi ter Avest aan een solo, hij sleepte er een corner uit van waaruit Bas Woesthuis een kans kreeg om de gelijkmaker aan te tekenen, het bleef bij die 1-0, ook nadat Jorben Nieuwenhuis in de 55e minuut uit een corner maar nipt over schoot. Aan de andere kant waren er kansen voor Karlo Borghuis en Dewi Perik, maar de Wierdenaren wisten niet tot scoren te komen. Maar ook Berkum liet zich niet onbetuigd, getuige de grote kans voor Johnsen Bacuna in de 61e minuut, SVZW doelman Raymond Beukeveld redde prima. De gasten uit Wierden bleven knokken voor de gelijkmaker, werden gaandeweg die tweede helft sterker en kopte Dewi Perik in de zestien terug i.p.v. op doel, gevolgd overigens voor alweer een levensgrote kans voor Marc van der Meulen aan de overzijde, hij was er heel dichtbij om de score te verdubbelen, Beukeveld redde opnieuw. In de 68e minuut was de eerste gele kaart in deze wedstrijd voor SVZW speler Michael Wensing en wisselde trainer Erik Assink van SVZW Tim Pothast in ten faveure van Darek Andrzejak. Vlak daarop, in de 72e minuut, ontving Wensing zijn tweede gele kaart en mocht hij dus met rood vertrekken. Ondanks de 10 man situatie, gaf SVZW niet op, sterker nog het werd gevaarlijker. Tweede wissel bij de gasten in de 82e minuut: Kevin Aman erin, Ferdy ter Avest eraf. Natuurlijk moest SVZW in die slotfase uitkijken voor de gevaarlijke counters van Berkum, zoals die in de 85e minuut hetgeen bleef bij een corner. Derde en laatste wissel dan, Nick de Graaf mocht gaan douchen, Maarten Jansen kwam erin. Ook traner Arno Hoekstra paste nu zijn eerste wissel toe: Johnsen Bacuna werd naar de kant gehaald, Thom Kooke maakte zijn opwachting, terwijl Jeroen van Brummen door Berkum tot man of the match werd uitgeroepen. De wedstrijd sloop naar het einde en in de 88e minuut had invaller Kevin Aman de ultieme kans om zijn ploeg de verdiende gelijkmaker te bezorgen: echter in plaats van twee volkomen vrijstaande collegae te bedienen, koos hij ervoor om zelf over te schieten, weg kans en zo’n beetje einde wedstrijd. Want in de 90e minuut kwam Berkum toch op 2-0 door een quasi eigen doelpunt, een ongelukkig moment in de SVZW defensie. Eindstand derhalve 2-0, waar een gelijkspel op zijn plaats zou zijn geweest. Met twee verloren wedstrijden missen we 6 punten en vindt SVZW zich terug in de middenmoot, maar de verschillen zijn klein en de competitie nog lang. Volgende week weer eens een derby, wanneer de mannen van Vroomshoopse Boys ons op Het Lageveld komen bezoeken. Dan maar weer eens proberen om de drie punten in eigen huis te houden. Graag tot dan allemaal!

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Beukeveld, De Graaf (85e Jansen), Lubbers, Tip, Wensing, Borghuis, Pothast (70e Andrzejak), Woesthuis, Ter Avest (82e Aman), Perik en Maskoul.