SVZW – DUNO D 1-3 (update Foto’s)

SVZW trapt in valkuil en lijdt eerste nederlaag 

Bekijk hier de fotoreportage
Bekijk hier de foto’s van het team van de week

Zaterdagmiddag 14.35 uur: scheidsrechter mevrouw M. Deuring gaf het startsein voor de ontmoeting tussen SVZW en de vrij onbekende gasten uit Doorwerth, DUNO D. De thuisploeg toog meteen ten aanval hetgeen in de 2e minuut reeds tot de eerste corner leidde, genomen door Tim Pothast en een prooi werd voor DUNO doelman Ruben te Witt. Even later hadden de gastheren mazzel toen Anass Aamri in kansrijke positie over de bal maaide en een vroege tegengoal daardoor voorkomen werd. Een prima voorzet van Kevin Aman vanaf links kon toch gepakt worden door de DUNO doelman. In dat eerste kwartier had SVZW duidelijk het overwicht, maar was het DUNO D dat uit een vrije trap scoorde. Joost Ebergen kopte snoeihard binnen uit vrije positie en stond plots de 0-1 op het scorebord. De doelpuntenmaker kreeg even later geel van de uitstekend leidende scheidsrechter. In de 17e minuut was het opnieuw bijna raak voor de gasten, toen de oh zo gevaarlijke Anass Aamri zomaar mocht doorlopen, maar gelukkig SVZW doelman Raymond Beukeveld op zijn weg vond, de rebound verdween over het doel. In de 26e minuut reeds de eerste wissel bij DUNO, Rick Timmer moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Jesse Kom. In de 28e minuut hoopte het Wierdense publiek op de gelijkmaker, toen de voorzet op maat van Kevin Aman een kopkans voor Dewi Perik opleverde, doelman Te Witt greep afdoende in. Uit de counter knalde Anass Aamri zomaar raak vanaf 20 meter en stond het 0-2. De snelle spitsen van DUNO bleken uitermate efficiënt in de counter en SVZW liet zich daar met name in de eerste helft door verrassen. Want de 0-3 viel bijna in de 34e minuut toen Shapoul Ali maar net naast het Wierdense doel kopte, pfff. Dezelfde speler kreeg een minuut later nog een grote kans, de voet van doelman Beukeveld voorkwam de treffer. In deze fase was de opponent uit Doorwerth duidelijk sterker, doordat de thuisploeg niet strak genoeg op de tegenstander zat, waardoor hun wapen de counter steeds levensgevaarlijk was. In de rust nog een plaagstootje van de voet van Bas Woesthuis namens SVZW, maar hij mikte te hoog en werd de ruststand bepaald op een voorsprong voor de gasten 0-2.

Het tweede bedrijf begon zonder personele veranderingen en het eerste wapenfeit was een schot van Mirko Zwiers, dat over het Doorwerthse doel verdween, het tweede een mislukte kopbal van Darek Andrzejak. In de 53e minuut mocht Nick de Graaf een vrije trap nemen, welke door doelman Ruben te Witt uit het doel geranseld werd en de daaropvolgende corner niets opleverde. In de 57e minuut een gele kaart voor Tim Pothast en even later koos Kevin Aman ervoor zelf te schieten i.p.v. voor te zetten. Eveneens geel voor invaller Jesse Kom van DUNO in de 61e minuut, gevolgd door de aansluitingstreffer door Darek Andrzejak uit de door Karlo Borghuis genomen corner: 1-2. Loon naar werken in die tweede helft en de hoop terug op toch nog een beter resultaat. Een dubbele wissel derhalve meteen na dit doelpunt: aanvoerder John Lubbers en Kevin Aman werden vervangen door Harm Jan Tip en Yessin Maskoul. Echter drie minuten later was die hoop alweer vervlogen, want Carlos Dos Santos tekende uit vrije positie voor de 1-3 en was de thuisploeg terug bij af. En hoewel SVZW de zaken strakker aanpakte vergeleken met de eerste helft, er hard gewerkt werd, kwam de ploeg niet tot echte kansen. De vrije trap van opnieuw Nick de Graaf werd gepakt door Ruben te Witt, was Darek Andrzejak te traag om uit te halen en kwam Dewi Perik net niet bij de voorzet van Tim Pothast. In de 73e minuut de laatste wissel bij de gastheren: Tim Pothast eruit, Ferdi ter Avest erin en DUNO D paste eveneens een tweede wissel toe: Ted Heijckmann eraf, Roy Talsma erin. Intussen bleef DUNO D gevaarlijk in de counter, zoals in de 76e minuut toen het voor SVZW maar net goed afliep. In de 81e minuut dan het enige foutje van DUNO D doelman Ruben te Witt toen hij de corner van Nick de Graaf door zijn vingers liet glippen en SVZW niet profiteerde. Bijna nog de 2-3, toen Dewi Perik uit de voorzet van Bas Woesthuis maar net over kopte en het dus 1-3 bleef. En daar zou het ook bij blijven, hoewel de gastheren in de 85e minuut de counter eens niet goed uitspeelden en Carlos Dos Santos de ultieme kans had om de 1-4 aan te tekenen, het bleef bij slechts een rollertje. De wedstrijd was gespeeld, Bas Woesthuis kreeg nog geel, wisselde DUNO D Hans Cooke nog in voor Batista Jose en werd de eindstand bepaald op 1-3. Een te slappe eerste helft en een veel betere tweede bepaalden gistermiddag het lot van SVZW, dat haar eerste nederlaag na vier gewonnen wedstrijden leed, van een ploeg die zeer verrassend speelde met supersnelle spitsen en een ervaren speler als Purrel Fraenkel (39 jaar oud) in zijn gelederen had. En met een compliment voor het arbitrale trio!

Volgende week dan opnieuw een zware tegenstander als we naar Berkum reizen, mede concurrent, en dat gistermiddag eveneens punten morste door tegen DETO gelijk te spelen. Daar moeten we proberen de gisteren verspeelde 3 punten op te halen en ons daarmee in de bovenste regionen te handhaven. Tot volgende week.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Beukeveld, De Graaf, Lubbers (63e Tip), Zwiers, Wensing, Borghuis, Pothast (73e Ter Avest), Woesthuis, Aman (63e Maskoul), Andrzejak en Perik.