SVZW – DUNO D 01-10-2016

SVZW ontvangt onbekende tegenstander.

Zaterdag 1 oktober ontvangt SVZW een onbekende tegenstander in Wierden. Opponent in deze wedstrijd is DUNO Doorwerth, een club die nog niet eerder uitkwam tegen SVZW.

DUNO Doorwerth komt dit seizoen voor het eerst uit in de 1e klasse. De club is de laatste jaren aan gestage opmars bezig in het zaterdagvoetbal. Op zaterdag 9 april jl. kon de club het derde kampioenschap in vier jaar vieren. Op die dag werd DUNO kampioen van de 2e klasse G en kon zo de stap naar de 1e klasse maken. Op dit moment draait DUNO mee in de middenmoot van de 1e klasse D. Afgelopen zaterdag speelde DUNO thuis tegen KHC. De bezoekers uit Kampen moesten een 4-1 nederlaag slikken. De selectie staat onder leiding van trainer Lodewijk de Kruif uit Lunteren.

VV DUNO is op 19 augustus 1948 opgericht. Thuisbasis is het “sportpark De Waayenberg” in Doorwerth. De club telt 6 senioren teams. Daarnaast 3 junioren en 3 pupillen teams. Ook heeft DUNO een meisjesteam in de geledingen.

De meeste spelers van DUNO zijn niet zo bekend bij de Twentse voetballiefhebber. Toch is er een speler die wel bekend is. Purrel Fränkel (Paramaribo, 8 oktober 1976) is een Nederlands betaald voetballer van Surinaamse afkomst die bij voorkeur in de verdediging speelt. Hij verruilde in 2007 Vitesse voor De Graafschap, waar hij in mei 2010 zijn contract verlengde tot aan de zomer van 2011 . Zijn contract werd daarna niet meer verlengd, waarna hij vanaf het seizoen 2012/2013 uitkomt voor amateurclub DUNO.

SVZW speelde tot nu toe alleen tegen streekgenoten in de voorgaande thuiswedstrijden. Deze beide wedstrijden werden gewonnen, al kwamen de overwinningen wel moeizaam tot stand. Maar ja, ook moeizame overwinningen leveren 3 punten op, en dus is SVZW terug te vinden in de top van de ranglijst. Thuis ongeslagen blijven is het motto voor deze wedstrijd. Maar dat zal niet zo makkelijk gaan, want in de tot nu gespeelde wedstrijden heeft DUNO laten zien, dat zij over een goed team beschikken. De gasten weten elkaar goed te vinden met vlot combinatie spel. Aan SVZW dus de opdracht om daar een antwoord op te vinden. Dat zal helaas moeten gebeuren zonder Nigel Michels, want door een kruisbandblessure is hij voor rest van het seizoen uitgeschakeld. Dit is het derde seizoen op rij dat hij moet missen door een zware blessure. Heel veel sterkte bij het herstel Nigel. Afgelopen zaterdag speelde SVZW een uitwedstrijd. DETO werd met 0-2 verslagen. Een verdiende overwinning, al duurde het wel lang voordat SVZW erin slaagde om te scoren. Aan de andere kant gaf de verdediging geen kans weg. Maar er is nog ruimte voor verbetering in het spel, dus het kan alleen maar beter worden de komende tijd.

De wedstrijd tegen DUNO begint om 14:30 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. De wedstrijd staat onder leiding van Marije Deuring uit Buinen.

De overige wedstrijden van zaterdag 01-02-2016

FC Zutphen – De Esch (1)

De thuisclub was zaterdag erg dicht bij een punt tegen het sterke WHC. Hieruit blijkt dat FC Zutphen de zaken goed voor elkaar heeft de laatste weken. De Esch merkt wekelijks dat het nu op 1e klasse niveau actief is, en dat is toch wel iets anders dan in de 2e klasse. FC Zutphen moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

Hulzense Boys – Go Ahead Kampen (2)

De thuisclub heeft erg moeilijk op dit moment. Veel blessuregevallen is een van de oorzaken. Go Ahead kreeg zaterdag dik klop van Berkum. De verdedigers kregen een grip op de snelle Berkum spitsen. Hulzen heeft ook een paar snelle aanvallers, maar waarschijnlijk lukt het niet om het verschil te maken tegen Go Ahead.

KHC – Bennekom (3)

KHC gaat voor een plek in de middenmoot. Thuis punten pakken past daar heel goed bij. Bennekom is na een slechte start in het juiste ritme gekomen. Door te strijden voor elke meter moet de thuisclub een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen.

WHC – Vroomshoopse Boys (1)

Na de moeizame overwinning tegen FC Zutphen moet WHC nu aantreden tegen Vroomshoopse Boys. Ook een tegenstander die moeilijk is te verslaan. Want de bezoekers hebben een team dat veel passie en strijdlust in de strijdt gooit. WHC beschikt over een betere ploeg en gaat deze thuiswedstrijd dan ook winnend afsluiten.

DETO – Berkum (2)

DETO wil graag de stap naar het linker rijtje maken. Maar dan moeten er eerst punten worden behaald. En punten halen tegen Berkum lijkt voor DETO op dit moment niet mogelijk. Want de medekoploper is in vorm, dat merkte Go Ahead Kampen wel afgelopen zaterdag.

Nunspeet – DOS’37 (1)

Nunspeet heeft nog maar 1 keer verloren dit seizoen. Thuis is de ploeg nog ongeslagen. Voor DOS’37 is de situatie anders. De ploeg heeft nog maar 3 punten. En nog maar 1 doelpunt gemaakt in 4 wedstrijden. Nunspeet blijft ongeslagen na deze thuiswedstrijd.

Speelronde 5 voor de 1e klasse D. Langzamerhand komt er al wel enig onderscheid op de ranglijst. De favorieten staan allemaal wel bovenin. Wel is het heel verrassend dat de beide Vriezenveense ploegen zo laag staan op de ranglijst. Elke week is er tot nu toe wel een niet verwachte uitslag te noteren, dat zal deze zaterdag ook vast het geval zijn. Ook deze week wens ik iedereen weer een mooie en sportieve zaterdag toe.

Gerrit Koers