SVZW JO19 behaalt monsterscore

In navolging op het eerste elftal vorige week speelde ons A1 zaterdag de streekderby tegen Hulzense boys A1.Voorgaande seizoenen zeker niet makkelijk. Echter zaterdag werd het uiteindelijk een monstercore.
Om 14.30 floot de overigens goed leidende scheidsrechter uit Hengelo voor de aftrap. De eerste paar minuten leek het er nog niet meteen op dat het een makkelijke middag zou worden. Svzw had het balbezit maar kon niet gevaarlijk worden. Hulzen daarin tegen kwam er een keer gevaarlijk uit, toen er over links een lange bal over de verdediging viel waardoor de linkerspits vrij door tocht leek te hebben. Jesper stond goed uit de goal te keepen en maakte op tijd onschadelijk. In de 8e minuut konden we de eerste kans noteren. Het was Joshua Gerritsen die voor langs schoot naar een goede aanval over rechts, opgezet door rechtsback Daryl ede vd Pals. In de 12e minuut  mocht diezelfde Joshua Gerritsen een cornerbal nemen. De kopbal van Edger uit deze cornerbal werd gekeerd maar door de goed oplettende Stefan Borkent binnen gewerkt 1-0. Hierna volgde weer een fase van veel balbezit Svzw en een enkel spaarzaam uitval van Hulzen. Echter de verdediging deze middag bestaand uit Lars Gerrits Wouter Grendelman Daryl ede vd Pals en Stefan Borkent gaf geen krimp en bleef dus goed overeind. In de 21e minuut was het Lars Gerrits die door Luc Posma bediende en Luc op zijn beurt Edger op de linkerflank. Edger ging de 1 egen 1 situatie aan richting achterlijn en kwam met geweldige lage schuiver richting 5 meter. Harm Jan Meijer liet zich deze kans niet ontnemen. Bam 2-0. Svzw kon even achterover leunen en temporiseren. Het was warm deze middag. In de 31e minuut was er een aanval over rechts waarbij Dwight Sem vd Kolk diep stuurde. Sem wist hier een corner uit te slepen. De navolgende cornerbal werd door Hulzen weggekopt maar viel voor voeten Edger. Edger bedacht zich niet en schoot in de lange hoek raak 3-0. Vlak hierna werd Hulzen met een voorzet vanaf links nog een keer gevaarlijk. Wederom was Jesper oplettend en plukte de bal uit de lucht voordat een speler van Hulzen gevaarlijk kon worden. De 4-0 bleef wel in de lucht hangen. Het was uiteindelijk Harm Jan die vrijgespeeld werd door opnieuw Dwight vd Blink. Dwight speelde vooral voor rust een wedstrijd van uitersten. Af en toe slappe passes afgewisseld met sublieme passes zo als deze. Harm Jan kon vrij doorlopen en krulde de bal fantastisch om de keeper. In de 45e minuut wist Wouter Grendelman de russtand op 5-0 te brengen na een voorzet van Sem vanaf rechts. De bal viel bij de 2e paal op hoofd Edger die Wouter in stelling bracht. Mooie goal 5-0 en rust.
Na rust kwam Maurice Buursema voor Daryl en David van Burken voor Sem. De wissels vielen goed in want Svzw ging door met waar het gebleven was. Al duurde het wel een kwartier voordat de 6e treffer op het scorebord verscheen. Het was een goede combinatie die van achteruit werd opgezet door Maurice Buursema die Luc strak inspeelde op het middenveld. Luc gaf Dwight de bal in de loop mee die op zijn beurt Joshua met een geweldige steekpass vrij voor de keeper zette. Joshua schoof de bal langs de keeper 6-0. Hulzen liet nu helemaal de koppies zakken en af en toe leek het op een schiettent. Dezelfde Joshua maakt nog geen 3minuten later ook de 7-0. Ja en dan wordt automatisch dubbele cijfers het doel. In de 64e minuut was het de goed ingevallen Amir  die na goed doorzetten van David op rechts en wederom een pass van Dwight de 8-0  aan mocht tekenen. Tussendoor was het nog Dwight die met een hard schot het houtwerk had getest en Amir die met een mooie lob de paal in de weg zag staan. In de 73e minuut kwam Maurice Buursema met een goede voorzet vanaf rechts Amir controleerde de bal en probeerde binnen te schieten. Uiteindelijk was het Edger die het laatste zetje gaf  en de 9-0. De jongens van hulzen zaten al lang met de gedachten in de kleedkamer maar moesten uiteindelijk nr 10  toch nog incasseren.Wederom was het Edger die na een pass van de ingevallen Yahee Geedi de keeper het nakijken gaf 10-0.
Complimenten voor de  drive deze middag. Wat een uitslag ! Zaak is nu om deze vorm door te trekken om volgende week in Vriezenveen bij Dos37 opnieuw 3 punten te pakken.