DETO TWENTERAND – SVZW 0-2

DETO TWENTERAND – SVZW 0-2 Verslag 25-09-2016

Wierdenaren trekken aan het langste eind in derby.

 

DETO uit: altijd lastig! Zou SVZW in staat zijn de winnende reeks een vervolg te geven op sportpark Het Midden? In de voorbeschouwing van DETO had men zich uitdrukkelijk in de underdog positie geschreven, maar in een derby gelden altijd andere wetten. Nadat scheidsrechter van dienst de heer D.A. de Vries uit Enschede om 14.45 uur voor het beginsignaal had gefloten zagen de toeschouwers in de eerste 10 minuten twee ploegen die beiden wilden aanvallen zonder tot echte kansen te komen, hoewel het schot van DETO speler Nick Schuur in de 13e minuut toch eigenlijk raak had moeten zijn, hij knalde naast, weg kans. Aan de andere kant even later idem de mogelijkheid voor Bas Woesthuis, maar hij mikte te hoog. SVZW’s rechtsbuiten Yessin Maskoul meende in de 17e minuut zich binnen de beruchte lijnen te moeten laten vallen, de scheids trapte er (opnieuw) niet in. Dan, in de 22e minuut, kregen de gasten tot drie keer toe de kans om te scoren maar DETO doelman Patrick Loohuis hield zijn doel schoon met prima keeperswerk. In die fase was SVZW de bovenliggende partij, daarna kantelde het spel en werd DETO sterker, dat ook de eerste corner in de wedstrijd kreeg in de 27e minuut. Omdat de Wierdenaren verzuimden druk te zetten op de defensie van de gastheren en het tempo te laag was kroop DETO steeds meer naar voren. De eerste terechte gele kaart was voor Koen Fleer in de 41e minuut, slachtoffer Dewi Perik kon na behandeling gelukkig verder. Vlak voor rust schoot Bas Woesthuis nipt naast, zijn poging had een beter lot verdiend. En met een 0-0 ruststand ging men aan de thee op deze zo zonnige middag daar in Twenterand, een terechte stand gezien de spelverhoudingen in dat eerste bedrijf.

Aan het begin van de tweede helft aan beide zijden geen wijzigingen en mocht SVZW al snel een corner nemen via Karlo Borghuis, die echter simpel door doelman Patrick Loohuis uit de lucht werd geplukt. In de 55e minuut beleefden we bijna een eigen doelpunt door de DETO defensie, het bleef bij een corner van waaruit opnieuw geen gevaar ontstond. SVZW werd in die fase duidelijk sterker en trainer Walter Weghorst van DETO paste zijn eerste wissel toe in de 59e minuut: de bij SVZW welbekende Mike Kerr mocht gaan douchen, zijn vervanger werd Klaas Nieuwenhuis, waarna ook SVZW trainer Erik Assink ingreep door Yessin Maskoul eraf te halen ten faveure van Ferdy ter Avest. In de 64e minuut probeerde Karlo Borghuis de DETO doelman te verschalken met een afstandsschot, maar Loohuis stond zijn mannetje en kwamen de gastheren een minuut later goed weg bij een aanval van SVZW. Volgende wissel bij de thuisploeg: Qays Shayesteh eraf, Mark Koetsier erin en bij de opponent werd Kevin Aman vervangen door Darek Andrzejak. De ban werd gebroken in de 75e minuut na een prima genomen corner van Karlo Borghuis op het hoofd van Dewi Perik die keihard de 0-1 binnen kopte. Eindelijk dan dat zo vurig gewenste doelpunt voor de Wierdenaren en verdiend ook! De laatste wissel aan DETO zijde vond plaats in de 81e minuut, toen Jerry van Staa vervangen werd door Stan Nijhuis. Vlak daarop werd een foute ingooi van SVZW verdediger Mirko Zwiers zijn ploeg bijna fataal, het bleef bij gelukkig bij een corner. En in de 84e minuut werd de derby definitief beslist toen invaller Darek Andrzejak de DETO doelman wat al te ver voor zijn doel ontwaarde en via een lob van zeker 30 meter de 0-2 aantekende, een slimme en wonderschone goal. Een wissel aan SVZW zijde in de 87e minuut was een formaliteit, Tim Pothast maakte nog plaats voor Harm Jan Tip, maar in de stand kwam geen wijziging meer en mocht SVZW op basis van de tweede helft de drie punten verdiend mee terugnemen naar Wierden en uw verslaggever een rollade van de plaatselijke slager via deelname aan de loterij. Bovendien een extra mooi cadeautje voor onze oud voorzitter, wiens zoon gisteren in het huwelijk trad en waarmee wij hen van harte gelukwensen.

Volgende week wacht ons DUNO D uit Doorwerth een voor ons vrij onbekende tegenstander, welke in no-time van de 4e naar de 1e klasse opstoomde. Een opponent om terdege rekening mee te houden. Die wedstrijd start om 14.30 uur op Het Lageveld in Wierden en we hopen op uw aller komst..

Tot volgende week.

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Beukeveld, De Graaf, Lubbers, Zwiers, Wensing, Borghuis, Woesthuis, Pothast (87e Tip), Aman (73e Andrzejak), Maskoul (61e Ter Avest) en Perik.