JO9-1 wint eerste competitieduel

SVZW JO9 1 wint eerste competitiewedstrijd na sterke tweede helft.
Vandaag 9 september stond voor SVZW de eerste competitiewedstrijd op het programma. In de voorbereiding werden drie bekerwedstrijden gespeeld waarvan er twee werden gewonnen en eentje nipt verloren. Daarnaast werd er in de voorbereiding ook nog even een feestje gevierd omdat de trainer Jonathan ging trouwen.
Na deze voorbereiding dus de eerste wedstrijd in de competitie van het team dat vandaag in de volgende opstelling de tegenstander van vandaag, ON, moest verslaan.

Doel: Mart Dijkstra
Verdediging: Niels Wermink, Gijs Bolks, Kion Middag
Aanval: Jurre Hegeman, Marijn Schutte, Marn Tukker

De wedstrijd leek eerst nog wat vertraging op te lopen aangezien de scheidsrechter nog in bed lag maar gelukkig was Dinand bereid om te zorgen dat we op tijd konden beginnen. Na het eerste fluitsignaal was gelijk duidelijk dat SVZW wilde laten zien dat zij de baas waren in Wierden. We hadden het meeste balbezit en het was overduidelijk dat Bart de jongens het veld in had gestuurd om op de helft van de tegenstander te laten voetballen. Dit lukte onze jongens ook aardig en zo had Mart ook tijd genoeg om zijn moeder erop te wijzen dat zij toch echt niet op de tegenstander moest letten.
De 1-0 was uiteindelijk een logisch gevolg. Marijn dribbelde vanaf de middenlijn richting het doel van ON en schoot hard binnen. Hierna zagen de toeschouwers dat SVZW een stuk of tien opgelegde kansen mistte waardoor het gevoel ons bekroop dat dit een wedstrijd zou worden dat als je ze zelf niet scoort de tegenstander dit wel doet. In de rust moest er dus een stuk scherpte komen en uiteindelijk kwam die er ook. Jurre maakte na een solo de 2-0 en Marn schoot een vrije trap a la Ronald Koeman snoeihard in de bovenhoek.
De 4-0 kwam tot stand door een combinatie tussen Marn, Jurre en Marijn of zoals Marn het noemde, dat hebben we echt met z’n drieën gedaan.
Marijn was vervolgens nog verantwoordelijk voor de 5-0 en 6-0 waarna ON nog de 6-1 en 6-2 kon maken.
Uiteindelijk dus een goede overwinning voor de boys van SVZW.