SVZW – Hulzense Boys 3-1

SVZW – Hulzense Boys 3-1 verslag 18-09-2016 

Moeizame overwinning SVZW. 

Gistermiddag vond opnieuw een derby plaats op Sportpark het Lageveld in Wierden, waar dit keer de Hulzense Boys op bezoek kwamen, de ploeg die nog geen punten behaalde in deze nog zo jonge competitie in de 1e klasse D. SVZW toog meteen ten aanval, maar het waren de Boys die de eerste echte kans van de wedstrijd kregen in de 9e minuut, toen doelman Raymond Beukeveld de inzet van Menno Kamphuis knap redde. Een aftastend begin, totdat Bas Woesthuis in de 11e minuut aan een solo begon en zomaar mocht doorlopen om de 1-0 binnen te schieten! Hoewel er voldoende kansen waren voor de gastheren om de score op te voeren, gebeurde dat niet. Zoals in de 19e minuut, toen van de voorzet van Kevin Aman niet geprofiteerd werd en de kopbal even later van de goed spelende en hard werkende Bas Woesthuis schuin over het doel van keeper R. Kamphuis verdween. In de 23e minuut greep de ons allen welbekende Machiel van Keulen succesvol in op de voorzet van opnieuw Aman, voordat Dewi Perik gevaarlijk kon worden. Dezelfde Perik kreeg even later een enorme kans om de score alsnog te verdubbelen, het lukte niet. Ondanks het enorme overwicht bleef het bij die magere 1-0 en kwam de tegenstander in de 38e minuut zowaar tot een corner door Maikel Velt en kopte Dewi Perik twee minuten later rakelings over na een prima voorzet van Michael Wensing. En zo gingen we naar de thee na een matige eerste helft met een 1-0 voorsprong, daar waar SVZW veel ruimer afstand had moeten nemen.

Het tweede bedrijf begon zonder wissels en de eerste goede actie was van Bas Woesthuis in de 50e minuut, dit keer scoorde hij niet. SVZW viel aan, duidelijk met de bedoeling om de vermaledijde 1-0 voorsprong uit te breiden, maar kreeg het deksel op de kop toen John Lubbers zich verslikte en Menno Kamphuis het cadeautje verzilverde door beheerst de 1-1 binnen te tikken. Een domper van jewelste natuurlijk. Een mooie actie van Yessin Maskoul eindigde in een prima voorzet, maar niemand profiteerde. Het benutten van kansen was en is een hot item tot nu toe bij SVZW! Scheidsrechter van dienst Jan van Dijk trok in de 58e minuut terecht de eerste gele kaart, slachtoffer was Martijn Rohaan van Hulzense Boys, Dewi Perik kon na de charge gelukkig verder. In de 59e minuut kopte Kevin Aman in het zijnet en vijf minuten later zag Bas Woesthuis zijn kopbal over gaan, een corner hield hij eraan over. Intussen bleef de thuisploeg het proberen, aan inzet geen gebrek maar zonder tastbaar resultaat. Bovendien speelde Machiel van Keulen een beslissende rol in de defensie van Hulzense Boys, waardoor SVZW maar niet tot scoren kwam. Eerste wissel bij de gasten in de 66e minuut: Martijn Rohaan eraf, Wilmar Nieuwenhuis erin. Nick de Graaf probeerde het van afstand, doelman Kamphuis pakte simpel evenals de vrije trap even later, welke door Van Keulen onschadelijk werd gemaakt. In de 70e minuut opnieuw een wissel bij de Boys: Andre Enserink verving Jorg Roetgerink en pal daarop ontsnapte SVZW aan een penalty, volgens uw verslaggever het keerpunt in deze derby. Want uit de aansluitende aanval kopte Kevin Aman op de paal en scoorde Dewi Perik uit de rebound alsnog, eindelijk de 2-1, een opluchting van jewelste met nog ruim een kwartier te gaan. Dubbele wissel bij SVZW dan: John Lubbers en Yessin Maskoul mochten douchen, Mirko Zwiers en Dariusz Andrzejak waren hun vervangers. Maar gedaan was het allerminst, want in de 77e minuut behoedde SVZW doelman Raymond Beukeveld zijn ploeg voor de gelijkmaker, pfff. Echter, in de 81e minuut viel de beslissing na een voorzet op maat van Karlo Borghuis op het hoofd van Dewi Perik, die daarmee zijn tweede en SVZW’s derde doelpunt binnen kopte. In de slotfase werd er aan beide zijden nog gewisseld, probeerde Karlo Borghuis het nog van afstand en kopte Kevin Aman over, in de stand kwam geen verandering meer, het bleef – na een matige vertoning – bij de 3-1 winst en dus opnieuw drie punten in de pocket en die tellen.

Volgende week zaterdag opnieuw een derby, dit keer uit tegen DETO in Vriezenveen, dus lekker dichtbij om ons eerste te steunen om ook deze clash in een goed resultaat om te zetten.

PS: wij feliciteren van harte onze oud-voorzitter Freddy Nijhof met zijn verjaardag vandaag!

 

Opstelling SVZW:

Beukeveld, De Graaf, Lubbers (73e Zwiers), Tip, Wensing, Borghuis, Woesthuis, Pothast, Aman, Maskoul (73e Andrzejak) en Perik (86e Ter Avest).