SVZW wint eerst derby (update foto’s)

Bekijk de fotoreportage van SVZW – DOS’37 (1-0)

Bekijk de foto’s van het Team van de Week

Bekijk hier de foto’s van de Businessclub na de wedstrijd

SVZW moet de komende drie weken aantreden tegen 3 clubs uit de nabijheid van Wierden. De eerste van drie was de thuiswedstrijd tegen DOS’37. Vooraf was er al de nodige publiciteit over deze wedstrijd. Een mooi verhaal over de broers Mulderij die allebei in deze wedstrijd voor 200e keer uitkwamen in het DOS’37 shirt. Daarnaast was er natuurlijk de vraag of SVZW de smadelijk 2-5 nederlaag van vorig seizoen zou kunnen goed maken.

Het was prachtig weer toen scheidsrechter Vos om 14:30 uur deze wedstrijd in gang zette. SVZW begon direct met aanvallen, en Dos’37 begon wat afwachtend, duidelijk loerend op de counter. In de 5e minuut het eerste aanvallende feit van SVZW. Michael Wensing zet de bal goed voor, waarop Dewi Perik deze mooi terug kopt op Nigel Michels. Helaas krijgt hij de bal niet goed onder controle. In de 12e minuut is er een goede combinatie tussen Bas Woesthuis en Dewi Perik. Maar de laatste staat in buitenspel positie. In de 18e minuut de 1e corner voor Dos’37. Simon Baysoy schiet de bal over het SVZW doel. Direct hierop een hele goede schietkans voor Yessin Maskoul, maar een Dos verdediger weet de bal te blokkeren. Hierna gebeurt er lange tijd niets. In de 32e minuut een hele goed aanval van SVZW over rechts, besloten met een slechte voorzet van Dewi Perik. De 1e goede mogelijk voor DOS’37 is er in de 37e minuut. Een prima steekbal van Maarten Smit komt net niet uit bij een vrijstaande medespeler. Uit de tegenaanval krijgt Nigel Michels een mooie kans, maar helaas hij raakt de bal niet goed. Voor de rust nog twee mogelijkheden voor SVZW, maar deze leveren niets op.

SVZW begint goed aan de 2e helft. Direct al een goede voorzet van Bas Woesthuis , maar deze zeilt net over Dewi Perik heen. In 57e minuut is een scrimmage voor het SVZW doel, maar deze levert niets op voor DOS’37. Jubilaris Lennard Mulderij krijgt een goed kans om te schieten, maar hij mikt te hoog. Vlak daarna nog een goede kans voor de bezoekers maar John Lubbers weet deze kans te verijdelen. Mirko Zwiers krijgt de gele kaart na een overtreding op een DOS’37 aanvaller. De scheidsrechter last ook in de 2e helft een drinkpauze in voor de spelers in deze wat tegenvallende wedstrijd. In de 70e minuut is het Maarten Smit die Dewi Perik vloert net binnen het strafschop gebied. Een gele kaart voor de dader, maar ook een kaart voor Simon Baysoy wegens protesteren. Volgens hem was de overtreding buiten het strafschopgebied. De bal komt op de stip te liggen en het is Nick de Graaf die wel raad weet met deze buitenkans. DOS’37 moet nu wel aanvallender gaan spelen om te proberen ook te scoren. Hierdoor krijgen de SVZW aanvallers wat meer kansen. Dewi Perik kan alleen op het doel af, maar Dennis Boshoeve weet hem nog net de voet dwars te zetten. De voorzet van Yessin Maskoul is te hoog. Inmiddels zijn Kevin Aman en Tim Pothast bij SVZW in het veld gekomen voor Dariusz Andrzejak en Nigel Michels. In de 80e minuut een prachtige voorzet van Kevin Aman op Dewi Perik. Hij hoeft alleen maar het hoofd tegen de bal te plaatsen, maar dat lukt hem maar half. Weg kans op 2-0 en de voortijdige beslissing in de wedstrijd. Hierna krijgt DOS’37 een kans, maar Raymond Beukeveld heeft een goede redding in huis. In de 86e minuut krijgt Dewi Perik een gele kaart omdat hij voor bal gaat staan bij een vrije trap voor Dos’37. Dom om als speler op deze manier tegen een gele kaart aan te lopen. In 88 minuut is Yessin Maskoul te snel voor Simon Baysoy, waarop de laatste een overtreding maakt die hem een 2e gele kaart van de wedstrijd oplevert. Hij kan dus al eerder de douche opzoeken. De tien overgebleven spelers van DOS’37 slagen er niet meer in om de overwinning van SVZW in gevaar te brengen. Al met al een verdiende overwinning voor SVZW in een wedstrijd die niet het spektakel bracht, waarop vooraf was gerekend. Het warme weer was in elk geval een van de oorzaken van deze matige wedstrijd. Na twee wedstrijden dus 6 punten voor SVZW met 5 doelpunten voor en nog geen enkele tegentreffer.

Zaterdag a.s. speelt SVZW opnieuw thuis, dan tegen Hulzense Boys. Een weerzien met Machiel van Keulen. Deze wedstrijd begint om14:30 uur.

Dan is verslaggever Gerhard Nijmeijer weer terug uit Schotland, en kan de reserve-reserve verslaggever zijn pen weer laten rusten.

Gerrit Koers.