SVZW – Staphorst 14-05-2016

SVZW tegen Staphorst, een wedstrijd met grote belangen.

Zaterdag 14 mei staat de laatste competitieronde in de hoofdklasse op het programma. SVZW ontvangt Staphorst, nummer 2 op de competitieranglijst. Een wedstrijd met grote belangen.
Voor Staphorst is het seizoen 2016-2016 nu al geslaagd. En het kan alleen nog maar beter worden, want de ploeg heeft nog kans op wat prijzen. Er is nog alle kans op promotie naar de topklasse. Want sinds afgelopen zaterdag is ook nog kans op het kampioenschap. Verliest Harkemase Boys zaterdag, en Staphorst wint in Wierden, dan is Staphorst de kampioen van de hoofdklasse C. Daarnaast heeft Staphorst ook de finale om de districtsbeker gehaald. Op 21 mei staat deze finale op het programma. Om 18:00 is de aftrap van deze finale tegen Flevo Boys. De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark “Het Noorderslag” in Staphorst. Maar eerst nog de laatste competitiewedstrijd tegen SVZW. Staphorst zal voor de winst gaan. En dan maar zien wat er gebeurt in Emmeloord. Voor 1 speler van Staphorst wordt het in elk geval een bijzondere wedstrijd. Ferdi ter Avest draagt in deze wedstrijd nog het shirt van Staphorst, maar met ingang van het nieuwe seizoen komt hij uit voor SVZW. Tijdens de wedstrijd Staphorst – SVZW liet hij al zien wat hij allemaal kan. Twee keer scoorde hij, en werd ook nog gevloerd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd benut door Rob Mijnheer. Inmiddels heeft Ferdi al 14 keer gescoord voor Staphorst.
Voor SVZW verloopt het seizoen heel anders. Het hele seizoen is de ploeg bij onderste ploegen op de ranglijst te vinden. Gelukkig toont het team de laatste weken wel veel strijd en inzet. Hierdoor laten de spelers blijken dat ze door hebben wat er wordt gevraagd op hoofdklasse niveau. Nu maar hopen dat ze ook doen in deze Overijsselse derby. Eigenlijk had SVZW zich afgelopen zaterdag veilig moeten spelen tegen Urk. De 1e helft was SVZW de betere ploeg. Het werd 0-1 door een mooie goal van Deniz Shabaz. Michiel van Keulen scoorde de 0-2 uit een hoekschop. Alleen de scheidsrechter zag een overtreding en keurde de goal af. Door een gelukkige goal kwam Urk op 1-1. De 2-1 van Urk was een fout van Raymond Beukeveld. Gelukkig scoorde Deniz Shabaz de 2-2. Verder kwam SVZW niet. Helaas weigerde de scheidsrechter een penalty te geven na een overtreding op Omar Kavak. Door de andere uitslagen moet SVZW zaterdag winnen om de nacompetitie te ontlopen. Dat zal een zware opgave worden, want Staphorst is een team dat zaken uitstekend voor elkaar heeft. Ze weten makkelijk te scoren, en geven niet zoveel doelpunten weg. Met andere woorden een uitdagende tegenstander om tegen te voetballen. De verdediging moet altijd alert zijn, anders weten Ferdi ter Avest en Martijn Brakke wel raad met de kansen. En de spitsen van SVZW moeten scherp zijn, want veel kansen zullen ze niet krijgen. Staphorst heeft de meeste punten buitenshuis verspeeld, dus er zijn altijd kansen om punten te pakken in deze wedstrijd. De aftrap staat voor 14:30 op het programma. Scheidsrechter deze wedstrijd is William Smit uit Nunspeet.

De overige wedstrijden van zaterdag 14-05-2016

ACV – CSV Apeldoorn (1)
ACV heeft nog 1 punt nodig om de nacompetitie te halen. CSV moet winnen van ACV om nog kans te hebben in de 3e periode. ACV heeft door de winst op Harkemase Boys zoveel zelfvertrouwen gekregen, dat ze deze thuiswedstrijd weten te winnen.

AZSV – DOS’37 (1)
In deze laatste thuiswedstrijd zal AZSV willen winnen, want dan is er nog kans op de 4e plaats op de ranglijst. DOS’37 is al gedegradeerd en zal met een goed resultaat afscheid willen nemen. Hoewel DOS’37 met goede bedoelingen aan deze wedstrijd begint, is het AZSV die deze wedstrijd gaat winnen.

Drachtster Boys – HZVV (1)
Degradant Drachtster Boys besluit het seizoen met een thuiswedstrijd. HZVV weet al dat het gaat uitkomen in de nacompetitie om handhaving in de hoofdklasse. Met die wedstrijden in het achterhoofd speelt HZVV met de handrem erop. Daardoor sluit de thuisclub het seizoen af met een overwinning.

Flevo Boys – Harkemase Boys (3)
Lukt Harkemase Boys om in deze wedstrijd kampioen te worden? De boys zijn de weg helemaal kwijt, gelet op de resultaten in de laatste wedstrijden. Flevo Boys kan lekker vrijuit voetballen. En dat met in het achterhoofd de wetenschap dat er ook nog een bekerfinale wacht voor de thuisclub. Harkemase Boys is zo gespannen dat het niet verder komt dan een gelijkspel.

SC Genemuiden – URK (3)
Het zijn altijd al spannende derby’s tussen deze beide clubs. En nu staat er ook nog een groot belang op het spel. Welk team blijft het beste kalm onder deze omstandigheden? Zeker is dat er veel publiek getuige zal zijn van deze wedstrijd. Na een meer spannende dan goede wedstrijd komt er geen winnaar uit de bus.

VVOG – Excelsior’31 (1)
VVOG is al verzekerd van nacompetitie voetbal. Zij willen graag zonder kleerscheuren doorgaan na deze wedstijd. Aan Excelsior’31 zullen ze deze middag geen kind hebben. Deze ploeg laat al een paar weken zien dat ze er totaal geen zin meer aan hebben, VVOG gaat deze thuiswedstrijd winnen.

De laatste competitieronde waarin nog wat beslissingen gaan vallen. Het kampioenschap is nog niet beslist. De 3e periode staat nog open. En welke ploeg moet alsnog spelen in nacompetitie om handhaving? Het is zeker dat het een enorm spannende middag wordt. Er zullen heel wat volgers zenuwachtig de tussenstanden op de velden in de gaten houden. Het zal u niet verbazen dat ik hoop een gunstige afloop voor SVZW. Ook deze week wens ik iedereen een mooie voetbalzaterdag toe.

Gerrit Koers.