SVZW dames 1 sluit seizoen goed af

SVZW dames 1 sluit seizoen goed af en behaalt 5e plek in de 2e klasse C

Afgelopen zaterdag stond onze laatste competitiewedstrijd op het programma. De dames van Zelos uit Zelhem kwamen vandaag naar sportpark het lage veld. Zelos is vorig jaar gepromoveerd naar de 2e klasse, ze hebben een pittig seizoen achter de rug en moeten nacompetitie spelen voor klassebehoud. Omdat ze voor nacompetitie al zeker waren en er voor ons niet echt wat op het spel stond kon er daarom lekker vrijuit worden gevoetbald. En onder deze tropische weersomstandigheden was dat ook wel een fijn idee om de wedstrijd mee te starten. We hoefden niets, maar toch wouden we winnen om nog een paar plekken hoger te eindigen.
We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling: Elsbeth Boeschen Hospers, Francis Elwuar, Marij Aalvink, Laura Haaksema, Christel Haaksema, Michelle Winkel, Laure Soepenberg, Lotte nijzink, Amber Loode, Dorien Jonker, Eline Albers. Op de bank 3 wissels: Annika Bremmer, Nicole Haverkate en Wendy Preuter.
De temperatuur was inmiddels gestegen tot ongeveer 28 graden. Dus vooraf werd besloten om tussendoor een(zeer welkome trouwens) waterpauze in te lassen. De wedstrijd begon voor beide partijen goed. Zowel SVZW als Zelos sneden met mooie aanvallen door de verdediging heen. Een grote kans op voorsprong werd door Zelos niet benut. Een bal die vanaf de zestien op doel wordt geschoten verdwijnt ver naast het doel. Aan de andere kant kreeg Dorien J een kans. Haar schot ging rakelings langs het doel. Zelos maakte de openingstreffer. Een van de aanvallers kwam aan de zijkant in balbezit. Na enig aarzelen besloot ze om uit te halen op doel. Met een werkelijk fenomenaal schot werkte ze de bal in de kruising. De 0-1. En dit was toch een beetje tegen de verhouding in voor ons gevoel. Al gauw kwamen we op gelijke hoogte. Laure stuurde Dorien J weg, die vervolgens de bal één op één rechts naast de keepster in de hoek schoot 1-1. Zelos gaf hier al gauw antwoord op. De 1-2 kwam vanuit een combinatie tussen een middenvelder en aanvaller. Een middenvelder onderschepte de bal en bracht de aanvaller in stelling. De aanvaller liep door tot randje zestien en schoot beheerst binnen. Op jacht naar de gelijkmaker kregen we hele goede kansen. Laura kon mee naar voren en een paar keer uithalen op doel. We kregen twee corners, maar deze werden niet benut. Vervolgens kregen nog een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Vanuit een driehoekje werd Michelle weggestuurd maar haar schot werd gestopt. We kwamen toch op gelijke hoogte. Lotte stuurde Eline weg. Eline haalde de achterlijn en legde de bal terug op Dorien J die de bal in het doel werkte. We waren op dat moment echt de betere partij en kregen goede mogelijkheden op de 2-3. Deze viel na een solo-actie van Marij. Ze omspeelde twee verdedigers, haalde uit en de bal verdween keurig buiten het bereik van de keepster in het doel. Met een 2-3 voorsprong gingen we naar de ranja.
In de rust volgde een spectaculaire wissel. Voor de gelegenheid ging Elsbeth in de spits en Dorien J op het doel. Elsbeth liet de laatste trainingen zien een ware goaltjesdief te zijn. Vooraf had ze ons een hattrick beloofd, en daar stonden 3 biertjes tegenover. Dus…Alle ballen op ELS!!! En die kreeg ze. Haar eerste schot verdween (op z’n zachts gezegd)hoog over. Maar hierna was het wel raak. Laure stuurde Els weg met een steekpass, Els kwam oog in oog met de keepster en schoot strak rechts onderin 4-2. Daarna maakte Zelos nog een doelpunt, De rechtsbuiten legde de bal af en de spits kon vrij inschieten 4-3. De rest van de wedstrijd was voor ons. Er werd ook nog gewisseld. Annika Bremmer kwam erin voor Laura Haaksema, Nicole Haverkate kwam in het veld voor Amber Loode en Wendy Preuter voor Michelle Winkel. Er werd nog twee keer gescoord en beide goals kwamen van de voet Els. Uit een mooie aanval over meerdere flanken kon Laure de bal panklaar leggen op Elsbeth, die wederom verwoestend uithaalde 5-3. Het duurde niet lang voordat de 6-3 viel. Wendy kwam in balbezit en stuurde Lotte weg. Lotte passeerde 2 man, haalde uit maar haar schot werd geblokt door de Zelhemse doelvrouw. Uiteraard stond Elsbeth klaar en schoot de rebound lekker hard in de kruising. Een goede wedstrijd en een verdiende overwinning. Namens dames 1, Annika, Nicole en Wendy, Bedankt!
Een mooie afsluiting van het seizoen. En de 5e plek behaald in de tweede klasse. De tweede periode hebben we 20 punten gepakt en dat is een mooie prestatie. Afgelopen halfjaar zijn we echt gegroeid, en dit kwam het laatste halfjaar echt tot uiting. Na de wedstrijd werd Gerrit Nieuwenhuis nog even in het zonnetje gezet, en namen we afscheid van Amber Loode die stopt met voetballen. Na deze zaterdag staan er voor ons nog wat toernooitjes op het programma. Op 28 mei het mixtoernooi. Op 10/11 juni doen we mee aan het Gramsbergen toernooi. Door Blauw-wit’66 uit Holten zijn we uitgenodigd voor het spelen van een wedstrijd voor het 50-jarig bestaan van deze club. En op 24-26 juni sluiten we het seizoen af met een teamweekend.