SV URK – SVZW 2-2 verslag 08-05-2016

Onnodig gelijkspel op en tegen Urk

Drie punten pakken: dat was gistermiddag het devies voor zowel Urk als SVZW om daarmee PD wedstrijden te voorkomen en dus gingen de ca. 500 aanwezigen er eens goed voor zitten daar op sportpark De Vormt op Urk. Natuurlijk was bij de gasten bekend dat Urk het niet zo zeer van mooi voetbal moest hebben, de ploeg staat bekend als onverzettelijk en altijd vol strijd, kortom gewoon een moeilijke tegenstander. In de eerste tien minuten was het aan beide zijden aftasten, nam Urk wat meer het initiatief zonder kansen te creëren, maar was het SVZW dat op voorsprong kwam in de 11e minuut na een mooi opgezette aanval, welke door Deniz Sahbaz met een prima schot succesvol werd afgerond: 0-1. Zes minuten later was het opnieuw bijna raak, dit keer via een bijna eigen doelpunt van de gastheren, men kwam er met een corner vanaf. Aan de andere kant stond Hessel Snoek in de 26e minuut plots alleen voor SVZW doelman Raymond Beukeveld om de gekijkmaker binnen te knallen, dit keer verzaakte de gevaarlijke spits door goed keeperswerk. Een curieus moment even later aan de andere kant van het veld, toen SVZW uit een corner de 0-2 scoorde en scheidsrechter Koekoek meende deze treffer te moeten afkeuren, het is uw verslaggever in ieder geval ontgaan op basis waarvan dat doelpunt niet telde. De Wierdenaren hadden intussen het initiatief naar zich toe getrokken, de ploeg mocht in de 33e minuut b.v. twee corners op rij nemen, waarbij Machiel van Keulen bij de laatste net even iets te laat was om binnen te koppen. De eerste gele kaart was voor Siemen Lindeboom van Urk, hij vloerde de doorgebroken Kevin Aman en mocht blij zijn dat het bij die gele kaart bleef. De vrije trap van Omar Kavak verdween overigens over het Urker doel. In de 40e minuut was doelman Jan Marten Romkes van Urk klemvast op opnieuw een vrije trap van Kavak. En zo leek de rust aan te breken met een 0-1 voorsprong voor SVZW, ware het niet dat vlak daarvoor de gelijkmaker met de nodige dosis geluk werd gescoord door Gerrit Tol, een domper voor SVZW natuurlijk.

Urk putte moed uit die late gelijkmaker in het eerste bedrijf, want in de 52e minuut redde de lat SVZW voor de 2-1, maar een minuut later werd die stand toch een feit: uit de onterecht toegekende corner (het was simpel een ingooi) wist Jan van Slooten te scoren na een blunder van de Wierdense doelman. Gelukkig gingen de Zwaluwen dit keer niet bij de pakken neerzitten en bleven voetballen, hetgeen in de 58e minuut tot de 2-2 leidde na een voorzet op maat door Omar Kavak op het hoofd van Deniz Sahbaz, die daarmee zijn tweede treffer aantekende. Volkomen terecht, die gelijkmaker en trainer Rolf de Boer van Urk wisselde in de 66e minuut Gerrit Tol in voor naamgenoot Jelle de Boer en Omar Kavak de voorzet van Kevin Aman een minuut later naast kopte. De vermoeidheid bij de gastheren sloeg toe, de tweede wissel in de 77e minuut volgde door opnieuw een De Boer (Kees) eraf te halen ten faveure van Danny Mazereeuw en redde de buitenkant paal SVZW voor nog eens een achterstand. In de 80e minuut wisselde SVZW trainer Erik Assink eveneens, Karlo Borghuis eraf Maurice Bartelds erin en schoot Omar Kavak hard over, hij hield er een corner aan over. In de slotfase nog eens twee wissels aan SVZW zijde: Nick de Graaf en Kevin Aman maakten plaats voor resp. Jordi Holtkamp en Maarten Jansen, maar Urk – op de laatste benen voetballend – hield stand en sleepte er een 2-2 gelijkspel uit. En dus werd er nog niets beslist, verzuimde bovendien Excelsior ’31 weer eens haar sportieve plicht te vervullen door thuis met nota bene 0-3 van Genemuiden te verliezen en zal de beslissing zowel onderin als bovenaan volgende week zaterdag vallen. SVZW speelt dan thuis tegen Staphorst (dat nog kampioen kan worden, na het onverwachte verlies van koploper Harkemase Boys!!). SVZW heeft nu geen andere keus dan die laatste wedstrijd te winnen om PD clashes te vermijden en door omstandigheden kan uw verslaggever die partij niet bijwonen vanwege verblijf in het buitenland. Erik Smalbrugge is zo goed om het verslag van die zo belangrijke partij te schrijven, waarvoor dank bij voorbaat. Hopelijk tot het volgende seizoen en mocht het alsnog tot een nacompetitie komen, dan leest u mij na 14 mei nog een aantal keren. Spanning alom!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Beukeveld, De Graaf (83e Holtkamp), Lubbers, Zwiers, Van Keulen, Woesthuis, Wensing, Borghuis (79e Bartelds), Aman (87e Jansen), Kavak en Sahbaz