URK – SVZW 07-05-2016

SVZW definitief veilig na de wedstrijd tegen Urk?

Zaterdag 07-05 staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor SVZW. De reis gaat dit keer naar Urk. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams.

Urk staat op dit moment op de 9e plek op de ranglijst. Een plek die Urk graag zal willen vasthouden de komende twee weken, want dan is het zeker dat Urk ook volgend seizoen uit mag komen in de hoofdklasse. Urk deed afgelopen zaterdag goede zaken op de ranglijst. Op bezoek in Urk was de gedoodverfde kampioen Harkemase Boys. Winnen in Urk en de titel zou daadwerkelijk binnen zijn. Maar dat ging geheel anders deze middag. Urk was de gehele wedstrijd een stuk sterker. Maar het duurde tot  85e minuut voordat Urk wist te scoren. Hessel Snoek werd de gevierde man,  want hij scoorde niet alleen de 1-0, maar ook de 2-0.  Urk kon dik verdiend 3 punten bijschrijven, en de boys uit Harkema verlieten samen met de mee gereisde supporters in het stilte het sportpark in Urk. Door dit resultaat heeft Urk nu 2 punten voorsprong op SC Genemuiden dat nu 11e staat op de ranglijst. Inzet, passie en strijd  voor elke meter. Dat brengt Urk elke thuiswedstrijd, en dat bleek teveel voor Harkemase Boys. Veilig is Urk nog niet, maar in de laatste twee wedstrijden spelen ze tegen SVZW en SC Genemuiden. Urk heeft dus alle kansen in eigen hand.

De kansen nog in eigen hand geldt ook voor SVZW. Zaterdag speelt SVZW tegen Urk. En daarna de laatste thuiswedstrijd tegen Staphorst. Weet SVZW zaterdag te winnen in Urk, dan is het rustig kijken wat Urk en Genemuiden tegen elkaar doen op 14 mei.  Maar zover is het nog lang niet. Eerst de wedstrijd in en tegen Urk. SVZW speelde zaterdag een goede wedstrijd in Harderwijk. Het begin was nog voor de gastheren, maar langzamerhand nam SVZW het heft in handen, en behaalde een verdiende overwinning. De spelers waren doordrongen van het feit dat deze wedstrijd absoluut gewonnen moest worden.  Het team werkte keihard voor elkaar. De absolute wil om te winnen was aanwezig. Die wil zal zaterdag opnieuw nodig zijn. Want Urk zal SVZW met dezelfde wapens gaan bestrijden die ze gebruikten tegen Harkemase Boys. Op dit moment is niet duidelijk hoe het met de blessure gevallen in de selectie gaat. Welk team gaat zaterdag het beste om met de druk van de positie op der ranglijst? Alle wedstrijden beginnen zaterdag om 14:30 uur, dus om ongeveer 16:30 uur weten we meer. Als scheidsrechter voor deze wedstrijd is Tom Koekoek uit Almere aangewezen.

De overige wedstrijden van zaterdag 07-05-16.

CSV Apeldoorn – AZSV (1)

Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Want ze maken allebei nog kans op de nacompetitie. CSV Apeldoorn via de 3e periode, en AZSV kan nog steeds 3e worden op de ranglijst.  CSV Apeldoorn is thuis heel moeilijk te verslaan, en dat gaat ook AZSV ondervinden.

DOS’37 – Flevo Boys (2)

Voor beide teams staat er niets meer op het spel. DOS’37 degradeerde afgelopen zaterdag uit de hoofdklasse. Flevo Boys won van Excelsior’31 en staat nu 7e op ranglijst. Bij winst van Flevo Boys zit er misschien nog een paar plaatsen stijgen in.  DOS’37 zal nog graag een goed resultaat willen boeken in deze laatste thuiswedstrijd, maar Flevo Boys heeft een ploeg die goed kan voetballen.  En dat laten ze ook zien in Vriezenveen.

Excelsior’31 – SC Genemuiden (1)

Ondanks het verlies tegen de Flevo Boys heeft Excelsior’31 nog steeds kans om 3e te worden op de ranglijst. Het is dan wel afhankelijk van de resultaten van andere teams.  SC Genemuiden zit sinds zaterdag helemaal in zwaar weer. Door het gelijke spel in Drachten zakte de ploeg af naar de 11e plek op de ranglijst. De druk neemt alleen maar toe in Genemuiden. Winst in Rijssen is dan ook bittere noodzaak. Excelsior’31 wil in deze laatste thuiswedstrijd de supporters nog een overwinning geven, en zorgt voor nog meer sombere gezichten in Genemuiden.

Harkemase Boys – ACV (3)

Bij winst is Harkemase Boys kampioen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. ACV zal niet zomaar mee werken aan een feest in Harkema. Want de Assenaren hebben nog alle kans om deel te nemen aan de nacompetitie. In het verleden wist ACV vaak een goed resultaat te halen in Harkema. Na een spannende strijd komt er geen winnaar uit de bus.

HZVV – VVOG (2)

Vijf punten achterstand heeft HZVV op de veilige 10e plek. Dat is wel veel, met nog twee wedstrijden te spelen. HZVV moet de laatste wedstrijden winnen, en dan maar kijken wat de concurrentie heeft gedaan. Voor VVOG staat er niets meer op het spel in de competitie. De ploeg weet is al zeker van nacompetitie voetbal. In het ritme blijven is dus het devies. VVOG heeft een goede ploeg, en weet deze wedstrijd te winnen.

Staphorst – Drachtster Boys (1)

Staphorst is in goeden doen de laatste tijd. Beker finalist en al zeker van de 2e plaats op de ranglijst. En daardoor de ploeg die er voor zorgt dat de strijd om het kampioenschap nog niet is beslist. Voor Drachtster Boys was de hoofdklasse te hoog gegrepen dit jaar. De ploeg zal zeker proberen om in Staphorst voor een stunt te zorgen, maar de thuisclub is domweg te sterk.

Sinds zaterdag zijn de beide degradanten bekend in de hoofdklasse C. De overige beslissingen moeten nog vallen. Kan de kampioensvlag worden gehesen in Harkema? Wie gaan er nacompetitie om promotie spelen? En welke club moet zich porberen te handhaven via de nacompetitie? Wie het weet, mag het zeggen. Zeker is dat de ontknoping in de hoofdklasse een spannende zaak is.  Alle reden dus om een wedstrijd te bezoeken. De weersvoorspellingen zien er goed uit. De thuisspelende clubs heten u van harte welkom. Vanaf deze plek een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers.