SVZW – Excelsior’31 23-04-2016

Nog 4 finales voor SVZW

Door de winst op HZVV is SVZW geklommen naar de 11 plek op de ranglijst. De veilige 10e plek is nog steeds bereikbaar. Maar dan moeten alle laatste 4 wedstrijden worden gewonnen.

In de 1e wedstrijd van de laatste 4 finales staat de wedstrijd tegen Excelsior’31 op het programma. Tot de winterstop deden de Rijssenaren het uitstekend in de competitie. Lange tijd zag het er naar uit zij samen met Harkemase Boys om de titel zouden gaan strijden. Maar na de winterstop kwam de klad erin. De oorzaak daarvan is moeilijk te achterhalen. Feit is wel dat trainer Rob Snijders het gevoel had dat hij de ploeg niet meer aan het draaien zou krijgen. Op 5 april besloot hij om te vertrekken bij Excelsior’31. Assistent-trainer Rene Roord, maakt het seizoen af als hoofdcoach. Onder de leiding van Rene Roord speelde Excelsior’31 vervolgens tegen hekkensluiter Drachtster Boys. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 6-2 gewonnen, waardoor de degradatie van Drachtster Boys een feit werd. Excelsior’31 gaat proberen om uit de laatste 4 wedstrijden veel punten te pakken, en dan maar zien wat de concurrentie doet. Misschien zit er dan nog deelname aan de nacompetitie in.

Voor SVZW liggen de kaarten in deze derby duidelijk op tafel. Er zijn nog 4 wedstrijden te spelen. Deze moeten allemaal gewonnen worden, en dan is SVZW zeker van een langer verblijf in de hoofdklasse. Urk en Sc Genemuiden hebben maar 2 punten meer verzameld, dus nog alle kans om deze ploegen in te halen. Zaterdag 09-04 deed SVZW goede zaken door in Hogeveen met 0-1 te winnen van concurrent HZVV. Dat was een benauwde winst, want in de 2e helft had SVZW het erg moeilijk. Nu dus de wedstrijd tegen de buren uit Rijssen. Een derby die altijd al voor veel spanning zorgt in beide kampen. Een wedstrijd die geen van de twee wil verliezen. De vorige thuiswedstrijd van SVZW was ook een derby. Maar over die wedstrijd is inmiddels genoeg gezegd. De spelers zullen zich geen tweede keer zo presteren aan het thuispubliek. Beide ploegen hebben twee weken de tijd gehad om zich optimaal voor te bereiden op deze wedstrijd. Als voorbereiding speelde SVZW tegen Enter Vooruit. Tegen deze 1e klasser werd een 0-5 overwinning behaald. Er zal ongetwijfeld veel publiek op deze wedstrijd afkomen. Waarschijnlijk zullen veel supporters al eerder naar het sportpark komen. Om 12:00 is de aftrap van de wedstrijd tussen SVZW 2 en Excelsior’31 2. Daarna begint om 14:30 uur de wedstrijd tussen de 1e elftallen van beide clubs. De scheidsrechter bij deze derby is Alex van Kraay uit Puiflijk.

Overige wedstrijden van zaterdag 23-04-2016

ACV – Dos’37 (1)

Door de nederlaag tegen Staphorst zijn de kansen op de 3e periode titel niet zo groot meer voor de thuisclub. Deze wedstrijd winnen en dan wachten op de andere uitslagen. Voor DOS’37 is de situatie heel anders. Zij moeten winnen in de race om handhaving. Dat geeft druk bij de ploeg uit Vriezenveen. ACV speelt vrij uit, en weet deze thuiswedstrijd in winst om te zetten.

AZSV – HZVV (1)

Afgelopen zaterdag plaatste AZSV zich voor de bekerfinale door te winnen van HSC’21. In die finale gaat AZSV het opnemen tegen HHC. AZSV is in vorm, ook in de competitie. HZVV moet winnen om aansluiting te houden met de veilige 10e plek op de ranglijst. De thuisclub heeft nog kansen op de 3e periode titel en zal die kansen in stand houden door deze thuiswedstrijd te winnen.

Flevo Boys – Urk (3)

Een derby in Emmeloord deze competitieronde. Beide ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken. Flevo Boys staat 8e op de ranglijst. Helemaal veilig is de ploeg nog niet. Winst in deze wedstrijd zou daarvoor kunnen zorgen. Urk moet winnen want anders kan het zou maar zijn dat ze een plek zakken op de ranglijst. Een spannende wedstrijd zal het gaan worden, die geen winnaar oplevert.

Harkemase Boys- CSV Apeldoorn (1)

Gaat het de thuisclub lukken om kampioen te worden? Dan moet deze wedstrijd gewonnen worden, en dan kijken wat Staphorst doet. CSV Apeldoorn zal de punten in elk geval niet cadeau geven. Want deze ploeg staat er goed voor in de strijd om de 3e periode. Harkemase Boys zal wel weten te winnen van CSV Apeldoorn, en dan maar kijken of er al wat te vieren valt voor de Friezen.

SC Genemuiden – Staphorst (2)

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen CSV Apeldoorn zit SC Genemuiden volop in de problemen. De ploeg moet nodig punten gaan halen. En dan komt uitgerekend Staphorst naar Genemuiden. Deze ploeg is uitstekend bezig. Zaterdag werd ONS Sneek verslagen, waardoor Staphorst in de bekerfinale staat tegen Flevo Boys. Staphorst staat boven aan in de 3e periode. De ploeg gaat vol voor de overwinning. Staphorst gaat met de steun van veel supporters deze derby winnen.

VVOG – Drachtster Boys (1)

Een wedstrijd waarin alleen nog maar de eer op het spel staat. De bezoekers zijn inmiddels gedegradeerd. VVOG kan alleen nog proberen om te klimmen op de ranglijst. De Harderwijkers zijn duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers. Winst voor de thuisclub in deze wedstrijd.

Speelronde 23 in de hoofdklasse C. Een interessante ronde. Drie derby’s staan op het programma. In Wierden, Emmeloord en Genemuiden. Bovendien is er voor de meeste ploegen nog iets om voor te strijden. En elke ronde zijn er verrassende uitslagen. Dat maakt de hoofdklasse ook zo interessant om te volgen. Van af deze plek wens ik iedereen een mooie en sportieve zaterdag toe.

 

Gerrit Koers.