VR1 stunt tegen koploper Hollandscheveld

In de uitwedstrijd in Hoogeveen lieten we 3 hele dure punten liggen. Na de warming-up op een overigens enorm drassig veld-slash-klei-slash-veengebied speelden we een belabberde wedstrijd. We misten een legio aan kansen en de vrouwen van Hollandscheveld waren slechts één moment nodig(de alom bekende voetbalwet “als je ze zelf niet maakt”). Elsbeth werd bij het stoppen van de bal geraakt, en in de rebound zat er nog een scheenbeen tegenaan waardoor de bal  ongelukkig via binnenkant paal in het doel rolde. Lulliger kon het niet, maar toch konden we het niet meer rechtzetten op deze mistige zaterdag. We waren verbijsterd na afloop. We waren het er unaniem over eens dat we van deze ploeg toch echt niet hoefden te verliezen. Dat deze vrouwen momenteel de eerste plek bezetten was voor ons tot op de dag van vandaag ook echt een raadsel.

Tijdens de training van afgelopen week en ook tijdens de bespreking haalde Gerrit de uitwedstrijd nogmaals aan. Dat we niet tot scoren wisten te komen kwam (naast dat we zelf dotten van kansen misten)voornamelijk doordat Hollandscheveld met 4 man de boel achterin dicht hield en onze spitsen aan de ketting wist te leggen.  Vandaag (10-04-2016) speelden we dan ook in een gewijzigde opstelling: Elsbeth Boeschen Hospers, Francis Elwuar, Marij Aalvink, Christel Haaksema, Suus Deijk,  Rhiya Elwuar, Dorien Jonker, Dorien Thijs, Amber Loode, Laure Soepenberg, Eline Albers. Op de bank: Lotte Nijzink, Ellen ter Avest van VR 2 en vanuit MA1 kwam Marlou Elferink ons versterken.

Zelfs het landelijke vrouwenvoetbalportaal(vrouwenvoetbalnieuws.nl) voorspelde al dat de vrouwen van Hollandscheveld het vandaag lastig zouden krijgen tegen ons. En deze voorspelling was juist. We legden de kampioenskandidaat volledig in de luren met aantrekkelijk voetbal(aldus de toeschouwers). Was het omdat de zon scheen, of omdat de vrouwen uit Hollandscheveld gierden van de zenuwen, omdat ze wellicht konden uitlopen op directe concurrent vv de Weide? Nee, de overwinning van vandaag was volledig te danken aan het feit dat we er als team stonden. Iedereen was scherp, er werd goed gecoacht, en er was beleving. En dit was echt de solide basis voor de overwinning. We kregen gelijk al grote kansen waarbij verschillende speelsters in stelling werden gebracht. Dorien T. schoot een bal net over, Amber L kreeg een goede kans en Laure wist het de verdediging al lastig te maken. Het duurde dan ook niet lang en na zo’n 10 minuten lag de 1-0 in het doel. Dorien J. schoot van afstand de bal via onderkant lat tegen de rug van de keepster. Nog geen 10 minuten later werd Laure neergehaald in de zestien (huh geen penalty?) en hielp de keepster Dorien J. letterlijk een handje mee door de indirecte vrije trap die we kregen licht te toucheren, 2-0. De vrouwen uit Hollandscheveld brachten hier niets tegen in. De spits die voor het gevaar aan onze kant moest zorgen moest na een ongelukkige trap al vroegtijdig het veld verlaten. Hierdoor konden we opschuiven naar voren en kwamen we nog dichterbij het doel van Hollandscheveld. We kregen ook steeds meer ruimte, en vanuit het middenveld werd vervolgens Rhiya Elwuar aangspeeld die één op één beheerst afrondde. De 3-0 was een feit. Met deze stand gingen we rusten. In de rust veel vrolijke gezichten, een ruime voorsprong, dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd. En wat we in de eerste helft hadden gedaan zouden we ook de tweede helft gaan doen. Suus werd gewisseld voor Lotte.

Na de rust probeerde Hollandscheveld er natuurlijk nog wat van te maken. Ze zijn immers kampioenskandidaat. Maar niets lieten ze daarvan zien in de tweede helft. Ze waren iets aanvallender. Met nadruk op iets. En daar was dan ook alles mee gezegd. Twee schoten gingen over het doel, en de ballen die dan in de buurt van het doel kwamen, waren eenvoudig te stoppen. Overall gezien kan worden geconcludeerd dat Elsbeth toch wel een relatief rustige middag beleefde, en lekker van de zon kon genieten. Ondertussen bleven we voetballen en daarbij maakte Rhiya het eerste doelpunt van de tweede helft, wederom beheerst afgerond één op één, 4-0. Vervolgens was het Eline die nog een kans kreeg, ze werd weggestuurd door Marij, maar de bal stuitte op de keeper. Er werd nog een keer gewisseld. Dorien T. ging eruit voor Ellen. De 5-0 kwam van de schoen van Laure die vanaf het middenveld werd weggestuurd en keurig afrondde met een puik schot in de verre hoek. Een identieke kans op de 6-0 volgde. Maar deze bal verdween helaas net naast. Ondertussen verliet Francis het veld voor Marlou die haar eerste minuten in VR 1 mocht maken. Lotte was inmiddels ook warm en creëerde een paar kansen. Een goed kans kwam wanneer Lotte de bal hapklaar legde op Amber L. maar de keepster was op dat moment scherp en plukte de bal van Amber’s schoen. De 6-0 viel toch echt. In de slotfase van de wedstrijd werd Lotte weggestuurd, ze omspeelde 2 man en schoot de bal netjes binnen. Na de aftrap floot scheidsrechter Kicir direct af. Handhaving is binnen! En geheel verdiend. We hebben nog uitzicht op de 2e periode. En het zou mooi zijn als dit ons lukt.

Volgende week spelen we uit in Hoogeveen tegen HZVV om 15:00. Er is nog plek in de bus! U bent van harte welkom!