SVZW A1 wint afgetekend met 0-5 in Ommen

Svzw A1 is nog steeds in de race voor een eventuele periode.  Het zou geweldig zijn wanneer de heren dat kunnen bewerkstelligen na het kampioenschap van vorig seizoen. Afgelopen zaterdag moest er dan in Ommen gewonnen worden van OZC .
Op voorhand geen makkelijke tegenstander. Thuis werd er nipt met 3-2 gewonnen na een 0-2 achterstand.
Helaas konden we niet compleet aan de start verschijnen. Stijn Wessels en Lucas Schreur konden wegens blessures niet op wedstrijdformulier gezet worden. Tevens is Davey Fokkert nog altijd niet terug.
De eerste fase van de wedstrijd op het kale sportpark in Ommen was rommelig en zeker niet goed. Veel balverlies, een slecht eindpass en het niet vrij krijgen van middenvelders waren de oorzaak hiervan. Ondanks het lichte overwicht was het OZC dat de eerste kans kreeg. Na balverlies op het middenveld bij SVZW werd de linksbuiten van OZC vrij voor Jesper Beunk gezet. Jesper verkleinde goed en de inzet van de linkerspits ging naast het doel.
Na een schot van Nino Ros wat naast vloog was het Nick Koopmans die in de 18e min voor SVZW de eerste echte kans kreeg .
Een voorzet vanaf de rechterflank belandde net iets te ver onder Nick waardoor hij moeilijk af kon drukken. De bal vloog dan ook een meter over het doel van de OZC goalie.
Een paar minuten later was het wel raak. Na een goede inspeelpas van Rens Eising was het Maurice Lok die opendraaide en Remko Booij op de linkerflank diep stuurde. Vanuit een moeilijke hoek op links schoot Remco de bal over de uitgekomen keeper 0-1.
Dit voelde voor de heren schijnbaar als een bevrijding want het veldspel werd steeds beter. Ozc wist vaak net op allerlaatste moment de aanval golven van Svzw onschadelijk te maken.
In de 26e minuut kwam OZC in het hart van de verdediging toch nog een keer gevaarlijk door. Gelukkig wist Aron nog op het laatste moment ten koste van een vrije trap redding te brengen. De vrije trap op 25 meter van het doel werd vervolgens op katachtige wijze door Jesper Beunk onschadelijk gemaakt.
10 minuten voor rust raakte centrale middenvelder Maurice Lok op ongelukkige wijze geblesseerd en moest het veld verlaten. Maik Alfons kwam voor hem in het veld. Lars Gerrits ging hierdoor centraal op middenveld spelen.
Lars deed dit meteen vanaf het begin zeer overtuigend. Toch konden we de stand voor rust niet uitbouwen. Kleine kansjes waren er wel maar het geluk ontbrak.
De 2e helft begonnen we ook zonder Nick Koopmans hij moest met een enkelblessure achterblijven in de kleedkamer. Joshua Gerritsen viel voor hem in . Met de 2 omzettingen begonnen we goed aan de 2e helft .
Dwight vd blink die in de eerste helft onzichtbaar was liet zich vanaf het begin van de 2e helft van zijn beste kant zien. Na goed doorzetten op het middenveld stoomde hij goed door naar de voorste linie. Hier werd hij door een goede combinatie tussen Lars en Edger 1 op 1 voor de keeper gezet. Dwight bleef rustig en schoof de bal onder de keeper door 0-2. Lekker zo vlak na rust.
De fase hierna speelde SVZW met veel zelfvertrouwen en zeer goed. Joshua Gerritsen op rechts was een plaag voor de OZC verdedigers en kwam een paar keer goed door. Hij wist in zijn acties 2 keer op goal te schieten maar het geluk ontbrak. In de 67e minuut was het wel raak.
Aron Pouls wist Lars Gerrits te vinden op het middenveld. Lars bracht de bal op en wist met een fantastische steekbal door het hart van de verdediging Nino voor de keeper te krijgen. Nino faalde niet en schoot raak 0-3.
OZC zakte hierna weg en wist maar heel enkel nog in de buurt van Jesper te komen. In de laatste 20 minuten kregen we nog 3 strafschoppen door 2 handsballen en 1 goede actie van Nino. De eerste werd benut door Edger. De 2e van Joshua werd gekeerd door de keeper en de 3e onhoudbaar door Aron binnen geschoten.Eindstand 0-5.
Afgetekende overwinning met een goede 2e helft waar we mee verder kunnen.
Een 2e of een 3e plaats zal voldoende zijn voor nacompetitie. Na zaterdag staan we nog steeds 3e met 3 punten voorsprong op de nr 4. Het zal dus spannend blijven tot de laatste speeldag.