SVZW 7 op weg naar …..

 

Op zaterdag 26 maart moest SVZW 7 de ‘altijd lastige’ uitwedstrijd spelen bij DOS’37 7. Een tegenstander waar in het verleden wel eens van verloren werd, maar waarvan deze dag hoe dan ook gewonnen moest worden om de koppositie te verstevigen. Geen makkelijke opdracht, derhalve. Uiteraard werd aan het begin van de wedstrijd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan onze veel te vroeg overleden teammaat John de Jong. John was in het zevende elftal een uitstekende voetballer die vanaf het middenveld vaak mooie passjes verzond richting onze aanvallers die het karwei dan vervolgens mochten afmaken. Ook pikte hij geregeld zijn goaltjes mee. Bovenal echter, was hij zeer geliefd binnen en vooral buiten de lijnen om wie hij was. Johns sociale en sportieve inbreng binnen het elftal was groot en hij was een voorbeeld voor velen. We zullen hem nooit vergeten, maar daarentegen wel enorm gaan missen …….

De wedstrijd tegen DOS’37 7 werd gespeeld op het bekende veld naast sporthal De Stamper. Niet bepaald het meest egale veld uit de omtrek, maar we moesten het ermee doen. Het deerde ons in de eerste helft echter niet. Al na tien minuten kwam SVZW 7 op voorsprong. Bertil Slomp gaf een slim passje op Robert Middag die vervolgens André Kikkert vrij zag staan. In plaats van te schieten, legde André de bal netjes terug op ‘Robbie’ die vervolgens simpel kon binnentikken. Even later begon André Kikkert op rechts aan een solo en na een paar man gepasseerd te hebben, rondde onze ‘roadrunner’ koelbloedig af binnen de zestien. Daarmee de stand op 0-2 brengend. Nog voor rust liepen we verder uit. Jan Timmerman kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en stifte de bal op prima wijze over de uitkomende doelman en niet zo ver voor het rustsignaal slingerde Robert Middag de bal uit een corner zo gevaarlijk voor het doel dat Gerald Niezink het buitenkansje wel op waarde wist te schatten. 0-4 bij rust en dat tegen een tegenstander die ook hoog staat op de ranglijst. SVZW 7 leverde een prima prestatie in de eerste helft. Ook de verdediging en het middenveld voerden de taken naar behoren uit en gaven niets weg. Dat werd in de tweede helft wel iets anders. Nadat een aantal spelers gewisseld was in de rust, begon ons elftal te tam aan het vervolg van de wedstrijd. Eerst werd volkomen onnodig een strafschop weggegeven en daarna halveerde DOS’37 7 zelfs de achterstand (2-4) na knullig balverlies op het middenveld. Plotseling moesten we toch nog een beetje gaan oppassen om de riante voorsprong niet weg te geven. Gelukkig lieten we het zo ver niet komen. Robert Dekkers zag een aanvallende actie via het been van een tegenstander in het doel verdwijnen en even later was het dezelfde speler die ongehinderd de 2-6 tegen de touwen mocht koppen. Al met al dus toch een makkelijke zege op een zonnige zaterdagmiddag in Vriezenveen. De voorsprong op de concurrentie werd er niet minder door, dus met nog zes wedstrijden voor de boeg en een marge van zes verliespunten of meer in ons voordeel, stevent het team weer aardig af op de titel. Zo ver is het echter nog niet ….

Marco Collet

Kijk op http://www.dos37.nl voor een fotoreportage van deze wedstrijd