CSV Apeldoorn – SVZW 3-1

CSV Apeldoorn – SVZW 3-1 verslag 20-03-2016 

Wierdenaren met nul punten teleurgesteld naar huis. 

Deze ontmoeting in Apeldoorn begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van John de Jong van SVZW, ook hij wist de strijd tegen de zo gevreesde ziekte niet te overwinnen en overleed eerder deze week op 49 jarige leeftijd. Zijn vrouw, kinderen en verdere familie wensen wij alle sterkte toe in de komende tijd.

Daarna floot scheidsrechter R.C. van der Wielen voor het begin van de wedstrijd in de wetenschap dat CSV thuis altijd al een sterke opponent is en voor SVZW traditioneel steeds een lastige ploeg om tegen te voetballen. Desalniettemin begonnen de gasten voortvarend en was er de eerste kans voor Hielke Penterman in de 6e minuut, zijn kopbal had te weinig kracht doordat er behoorlijk aan hem getrokken werd. Echter in de 10e minuut kreeg diezelfde Penterman zijn revanche, want door een verdedigingsfout mocht hij zomaar de 0-1 scoren en werd het even stil in het Orderbos. Maar na die snelle voorsprong zwakte het goede begin van de Zwaluwen af en namen de gastheren meer en meer het initiatief, zoals in de 16e minuut toen Marc Hoekstra een schot losliet en SVZW doelman Raymond Beukeveld op zijn weg vond. Even daarna ging Sander Krijns namens CSV goed door, zijn voorzet verdween over de achterlijn. In de 23e minuut kreeg SVZW een vrije trap te nemen vanaf 20 meter recht voor het vijandelijke doel, maar de poging van Deniz Sahbaz ging ruim naast. CSV drong steeds nadrukkelijker aan intussen, getuige de kopbal van de o zo gevaarlijke Richard van Schooten, welke door de Wierdense sluitpost gered werd en daar ontsnapte SVZW na ruim een half uur aan de gelijkmaker. Maar niet voor lang, want in de 32e minuut was het via Joost Krijns wel raak en stond de 1-1 op het scorebord, gezien het spelbeeld terecht. Billen knijpen in de 39e minuut, toen Van Schooten de Wierdense doelman ver uit zijn doel ontwaarde en het met een lob van afstand probeerde, Raymond Beukeveld was maar net op tijd terug om de inzet op het nippertje onschadelijk te maken, pfff. Vlak voor rust kreeg spits Ruud ter Heide nog een kans om zijn ploeg op 1-2 te zetten, maar het bleef bij een vergeefse poging daartoe. Dat gold niet voor de fantastische treffer van Richard van Schooten in de blessuretijd van het eerste bedrijf, hij schoot onhoudbaar de 2-1 binnen op een ideaal moment. Ruststand daarom 2-1.

De tweede helft begon idem als de eerste, d.w.z. SVZW startte onstuimig, ondanks de wissel die trainer Erik Assink in de rust moest toepassen om Michael Wensing te vervangen door Nick de Graaf. In de 49e minuut kreeg Richard van Schooten de eerste gele kaart van de wedstrijd, kennelijk wegens al te nadrukkelijk commentaar op de leidsman. Maar na tien minuten herpakte de thuisploeg zich want Jesse Hartgers kapte knap zijn man uit en schoot onberispelijk de 3-1 in de touwen na een snelle counter, het bekende wapen van de Apeldoorners. Vlak daarna probeerde Deniz Sahbaz het aan de andere kant, maar zijn schot ging over en paste SVZW trainer Erik Assink zijn tweede wissel toe door de niet in de wedstrijd zittende Kevin Aman te vervangen door Omar Kavak in de 56e minuut. CSV bleef komen en gevaarlijk ook, getuige de schuiver van Sander Krijns in de 59e minuut, klemvast gepakt door de Wierdense sluitpost, die twee minuten later opnieuw beslissend moest ingrijpen. De gastheren zaten feller op de bal, lieten SVZW niet in hun spel komen en werd de gevaarlijke kopbal van opnieuw Sander Krijns tot corner verwerkt.  Het (te verre) schot van invaller Nick de Graaf verdween naast het Apeldoornse doel en ontving Karlo Borghuis namens SVZW geel in de 76e minuut. Drie minuten later kansje voor Hielke Penterman, hij hield er een corner aan over en via de CSV counter moest de inzet van Richard van Schooten van de lijn worden gehaald om de 4-1 te voorkomen. In de 82e minuut publiekswissel aan Apeldoornse zijde: de tot “man of the match” uitgeroepen middenvelder Jesse Hartgers verliet het veld ten faveure van Muhammed Kaya en was het Steven van Es die namens de thuisploeg bijna raak schoot. Vijf minuten voor tijd, de wedstrijd was duidelijk beslist, kwam Frank Boers nog opdraven voor de moegestreden Sander Kreijns en ging het in de 90e minuut nogmaals bijna mis voor SVZW, maar John Lubbers herstelde zichzelf ten koste van een corner. Eindstand dus 3-1 en dure punten laten liggen, daar in Apeldoorn want SVZW is nog steeds niet weg van die onderste plaatsen. In het Paasweekend zijn de Wierdenaren vrij en kunnen zich opmaken voor de volgende thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geplaatste DOS’37 uit Vriezenveen, een heuse derby derhalve op Het Lage Veld in Wierden op 02 april a.s. en de kans om de draad terug op te pakken.

Tussendoor –en dat is al gauw- spelen we de bekerwedstrijd in en tegen HHC Hardenberg op dinsdagavond 22 maart 2016 om 20.00 uur, een tegenstander van formaat dus, die het zo goed doet in de topklasse.

Wie weet zien we elkaar daar en zo niet, dan wensen wij u vanaf deze plek goede Paasdagen toe en graag tot ziens op 2 april op Het Lage Veld.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Beukeveld, Zwiers, Wolven, Lubbers, Wensing (46e De Graaf), Borghuis, Penterman, Woesthuis, Aman (56e Kavak), Ter Heide en Sahbaz.