SVZW VR1 wint uit bij Unicum

Vandaag (12-03-2016)stond de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Het hoofdveld van vv Unicum op sportpark de schouw in Lelystad was vandaag het strijdtoneel. Unicum doet het tot nu toe niet verkeerd dit seizoen.  In de eerste helft van het seizoen hebben ze veel punten gepakt en ze bezetten momenteel de derde plaats op de ranglijst. In de thuiswedstrijd bogen we een 1-3 achterstand om naar een 4-3 winst.  Een maarliefst anderhalf uur durende busreis stond ons te wachten alvorens we op de plek van bestemming aan zouden komen. Een  feestmaal was voorbereid en de nodige alcoholische versnaperingen ingeslagen. Een mooi dagje uit met de bus. Dat zou het worden vandaag. Om 12 uur meldden we ons dan ook al voor de bespreking, waarna we zouden vertrekken. Wat bleek tot ieders verbazing was dat de bus maar niet kwam opdagen. En na een aantal telefoontjes met het depot van de touringcar bleek dat we niet stonden ingepland. Door deze onvoorziene omstandigheid waren we helaas genoodzaakt met auto’s af te reizen na Lelystad. De feestvreugde was er niet minder om. Zo bleek na afloop.

We begonnen aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Elsbeth Boeschen Hospers, Marij Aalvink, Francis Elwuar, Dorien Thijs, Christel Haaksema, Susanne Deijk, Rhiya Elwuar, Dorien Jonker,  Amber Loode, Laure Soepenberg, Eline Albers. Op de bank drie verse wissels: Wendy Preuter, Lotte Nijzink en Ezra Paliama

Wat we nog wisten van de vorige keer is dat Unicum een snelle behendige aanval had en voorin veel dreiging veroorzaakte met een behendige middenveldster en een technisch begaafde spits. Het strijdplan van Gerrit was daarom om defensief te starten. Vier verdedigers met daarachter Marij als stofzuiger. Twee middenvelders en drie aanvallers. Bij balbezit was het Christel die zou meeschuiven naar het middenveld om zo extra pressie naar voren te zetten.

De weersomstandigheden waren net als vorige week perfect. Goede temperatuur, weinig wind alleen wel een verraderlijk laaghangend zonnetje. De scheidsrechter was coulant en gaf ons door de vertraging nog ruim de tijd om ons voor te bereiden en een fatsoenlijke warming-up uit te voeren. 15:30 werd gefloten voor het startsignaal.

De eerste helft was gezien het spelbeeld de mooiste om te zien. Twee voetballende ploegen die aan elkaar waren gewaagd. Vv Unicum liet met hun middenveld en aanval aantrekkelijk voetbal zien. En we moesten een paar keer handelend op treden om gevaar te voorkomen. In de eerste fase van de wedstrijd even defensief maar daarna zaten we redelijk snel in ons spel, kon er van achteruit worden opgebouwd en creëerden we de kansen. De eerste kans was voor Dorien J. die in bal bezit kwam een man uitkapte en de bal in de handen van de keepster schoot. Daarna kreeg Laure een mogelijkheid om ons op voorsprong te zetten. Laure kreeg de bal vanuit de ingooi en schoot vanaf de linkerkant naast. Vv unicum deed ondertussen wat terug. Ze speelden onder de behendige nummer 10 en 9 een aardig positiespel en een aantal keren kwam de spits gevaarlijk voor het doel van Elsbeth. Toch waren wij het die na 10 minuten het eerste doelpunt wisten te maken. De rechtsback leverde de bal in bij Dorien J. die nog een man uitkapte en van een afstandje kon uithalen. Net als vorige week een boogbal over de keepster. Een ietwat vroege voorsprong, maar zeker niet onverdiend. Een vlugge tegentreffer lag in het netje toen vv Unicum eruit wist te komen en de spits met een werkelijk prachtige omhaal uit de kluts de bal achter Elsbeth schoot. 1-1. Beide partijen kregen een groot aantal kansen om op voorsprong te komen. Unicum kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel. Uit een corner schoot een meegelopen speelster naast. En vanuit de combinatie nog een bal over het doel in het vangnet. Het geluk voor ons was dat de spits het vizier (op het ene doelpunt na dan ) niet op scherp had. Een hachelijk moment brak aan wanneer ze toch wel een hele grote kans kregen opgelegd. Uit een opgezette aanval kwamen de spitsen in balbezit. De bal kwam in de kluts terecht en aangezien wij ze een zee van tijd en ruimte gaven konden ze bijna nog een strootje trekken om wie de bal in mocht schieten. De spits was echter niet koelbloedig, schrok zowaar van de levensgrote mogelijkheid die ze kreeg en schoot de bal hoog over. Tja, als je zulke niet maakt.

We kregen zelf ook nog een paar grote kansen. We speelden goed combinatiespel en hieruit stuurde Amber L Eline weg. Het schot van Eline werd geblokt door de keepster. Ook Rhiya kwam in de buurt van een doelpunt. Maar de keepster zat er weer goed bij. We merkten dat er veel te halen viel vandaag. Vv unicum speelde een beetje onder het motto, geen systeem is ook een systeem en de keepster maar ook de verdedigers leverden de ballen keurig bij ons in. Vaak werd de bal van achteruit weggepoeierd, onder het mom succes ermee, zoek het uit.  Omdat de voorhoede speelsters in tegenstelling tot ons minder scherp waren konden wij deze ballen eenvoudig (voor de stuit) op vangen. Hierdoor ontstond voor ons vaak de mogelijkheid om opnieuw een aanval op te zetten. Een goede mogelijkheid werd gecreëerd wanneer door het falen van een middenveldster Dorien J in bal bezit kwam een paar mannetjes uit kon kappen en Laure wegstuurde. Weer zat de keepster er goed bij en ook de verdedigster stond Laure in de weg. Een goede kans op voorsprong. Helaas onbenut. Met een 1-1 stand gingen we rusten. En aan deze rust waren we ook zeker toe. De vrouwen van Unicum lieten ons flink lopen de eerste helft. En we gingen er dan ook vanuit dat we een zware tweede helft tegemoet zouden gaan. Er werd gewisseld. Ezra kwam erin voor Suus.

Gebrand op een overwinning kwamen we de kleedkamer uit. De tweede helft waren de rollen compleet anders verdeeld. De vrouwen van Unicum waren geen schim van de eerste helft. Slechts drie keer kwamen de vrouwen gevaarlijk in de buurt van ons doel. Wij daarentegen schoven verderop, waarbij Marij meekon tot aan de middenstip en Christel haar taak kon gaan uitoefenen. Omdat unicum niet echt gevaarlijk werd kon Christel mee naar voren en een aantal keer uithalen op doel. Een prachtig schot verdween (in tegenstelling tot een paar weken geleden) via de paal naast doel. De 1-2 hing in de lucht. We waren vele malen beter dan de tegenstander die het allemaal wel welletjes vond. Unicum liet ons komen. We konden frank en vrij combineren. Amber L kreeg nog een goede kans. Ze kapte haar man uit en schoot net naast. Een afstandschot van Dorien J ging net over. De 1-2 viel nadat Christel Laure weggestuurde. Laure speelde zich vrij, zag nog een Unicums been voorbijkomen en schoot de bal keurig rechts buiten het bereik van de keepster in het doel. Dik verdiend deze voorsprong. En we zouden deze ook echt niet meer weggeven vandaag. In tegendeel. Nog een paar goede kansen kwamen op de 1-3. Amber L passeerde drie man maar haar schot ging naast. Francis kon vanaf haar plek naar voren. Haar schot verdween in de handen van de keepster en idem dito voor Lotte die inviel voor Rhiya. Een afstandschot van Dorien J kwam vervolgens nog op de lat. De tweede helft was volledig in ons belang. De slotminuten van de wedstrijd deed Unicum er dan ook helemaal niets meer aan. Ze vonden het wel goed. En wij ook. 3 punten mee terug naar Wierden en blije gezichten(te bewonderen op facebook). We mogen trots zijn op ons allen! Ondanks een enerverende voorbereiding op de wedstrijd. Zo’n spel op de mat leggen. Ezra en Wendy wederom bedankt voor jullie geweldige inzet!

Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer 4 op het programma Vitesse’63. Zij staan 3 punten boven ons. Het belooft een mooie wedstrijd te worden. 14:30. Alle support is welkom!