Gelijkspel voor vrouwen 1

Na een voetbalvrij weekend mochten we weer. Vandaag (05-03-2016) moesten we het opnemen tegen de vrouwen van vv de Weide uit Hoogeveen. De ploeg speelt al een paar seizoenen in de tweede klasse, en niet onverdienstelijk. Dit seizoen staan ze na 13 wedstrijden op een keurige tweede plek met 27 punten. In de uitwedstrijd keken we na pakweg 20 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Wat naast de winderige weersomstandigheden nog meer bekend was over die wedstrijd is dat we behoorlijk wat kansen misten en vv de Weide dankbaar gebruik maakte van de ruimte die ze van ons kregen. We verloren (ietwat geflatteerd) met 5-2.  Toch verlieten we Hoogeveen met de gedachte dat het zo niet had gehoeven, het kwartje de verkeerde kant op was gevallen en we dat vandaag zouden laten zien.

We begonnen aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Elsbeth Boeschen Hospers, Francis Elwuar, Marij Aalvink, Christel Haaksema, Ezra Paliama, Rhiya Elwuar, Dorien Jonker, Lotte Nijzink, Amber Loode, Dorien Thijs, Eline Albers. Op de bank vier wissels: Wendy Preuter, Susanne Deijk, Esther Jansen, Michelle Winkel.

De  weersomstandigheden waren fantastisch. Goede temperatuur, windstil, een zonnetje erbij en een aardige supportersschare  (waaronder vrouwen 2 die al hadden gespeeld) die langs te kant stond, om ons een hart onder de riem te steken. De eerste 15 minuten van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen.  Aanvallen over en weer tot aan de zestien en van daaruit werd het nog niet echt gevaarlijk. Het spel was aan beide kanten wat rommelig en het duurde even voordat iedereen op haar plek stond. Opzoek naar de openingstreffer schoot de tegenstander een aantal keer naast en kon Elsbeth de ballen stoppen. Voor ons hetzelfde, een aantal kansjes door schoten en corners.

Vv de Weide maakte na zo’n  20 minuten als eerste een doelpunt. De rechtsbuiten kon opstomen via de zijkant en legt de bal klaar op voor een medespeler die vrij kon inschieten. De aansluitingstreffer volgde al gauw wanneer  gelegenheidsspits Dorien Thijs iets terugdoet en vanuit een aanval over meerdere schijven wordt weggestuurd, alleen op de keepster afging en met een punter de bal in de verre hoek legde. Na de aftrap zetten we vol druk op de tegenstander en namen wij het initiatief om van achteruit aanvallen op te zetten en dichterbij het doel van de tegenstander te komen. Na een aantal onbenutte mogelijkheden kregen we een ingooi en Rhiya ziet Dorein J. vrijstaan, die  zich de weg vrijbaande, en de bal van afstand achter de  keepster werkt . 2-1. De 3-1 viel bijna als Dorien J door een ongelukkige terugspeelpass van een verdediger in balbezit komt, nog  een man uitkapt en vanaf randje zestien op de paal schiet. We bleven druk zetten, in deze fase van de wedstrijd  lieten we duidelijk zien de betere ploeg te zijn, en dit moest worden beloond. Het positiespel werd beter en we kregen de mogelijkheid om verschillende speelsters voor het doel van de groen-witters te krijgen. Uit een corner van schoot Dorien J. raak, maar de scheids zag een overtreding en keurde het doelpunt helaas af. De tegenstander kreeg nog een aantal dotten van een kansen op de 2-2. Een speelster legde de bal panklaar voor haar medespeelster maar deze schoot hoog over. Een schot zwaaide af voor het doel. En een corner kon over het doel worden getikt door Elsbeth.

Met een voorsprong naar de thee, een lekker gevoel is dat. We waren tevreden met wat we tot nu toe hadden laten zien, we geven achterin weinig weg en konden daarom lekker gaan voetballen. In de kleedkamer gaf Gerrit nog  wat aanwijzingen en met nieuwe energie begonnen we aan de tweede helft. De tweede helft vertoonde ongeveer hetzelfde spelbeeld. Kansen voor beide ploegen, een gelijkopgaande strijd. Er  werd nog gewisseld. Rhiya verliet het veld voor Esther.

VV de Weide wist dan toch het eerste doelpunt van de tweede helft te maken. De aanvaller, die een aardig balletje kan dribbelen, kon dan eindelijk passeren en schoot netjes de bal buiten het bereik van de keeper in het doel. 2-2 De Weide zette nogmaals druk en diezelfde aanvalster onderschept de bal, dribbelde nog een eindje door tot randje zestien en werd onderuit gehaald. Een scoringskans ontnomen. Tot grote opluchting was de scheids genadig, de leidsman gaf geen kaart en tot verrassing van een aantal aan svzw-zijde gaf hij ook géén penalty. De vrije trap die nog akelig dichtbij het doel werd genomen werd gestopt. Met de aanvallen die hierna volgden waren we dichtbij een goal. Esther rushed een paar keer langs de zijlijn maar de voorzetten werden helaas niet verzilverd. We kregen nog een aantal corners die goed werden genomen. Helaas deden we hier te weinig mee. Er volgde een wissel.  Eline eruit voor Michelle,die haar invalsbeurt heeft bekroond. Lotte vond een gaatje in de defensie en stuurde Michelle weg. Goed voorbeeld doet volgen en een één op één met de keepster faalde Michelle niet. Net als Dorien T schiet ze de bal met een punter in de verre hoek.

Helaas gaven we deze voorsprong in het slot van de wedstrijd weg. De aanvalster van de weide was opdreef en werd opnieuw in de buurt van de zestien in de mangel genomen. De vrije trap die volgde werd ongelukkig getoucheerd en verdween in het doel 3-3. Een gelijkspel. Gezien het spelbeeld terecht. We hebben geknokt met z’n allen. En mogen tevreden zijn. Wendy, Esther, Ezra en Michelle bedankt voor jullie fantastische inzet!

Volgende week staat de enigste busreis van het seizoen op het programma richting Lelystad. Aangezien  in de bus plek genoeg is, en we u niet op eigen vervoerskosten naar Lelystad af willen laten reizen, nodigen we u van harte uit plaats te nemen in de bus naar Unicum alwaar we om 15:00 aftrappen op sportpark de Schouw.