SVZW A1 wint de derby van Juventa 4-2

Bekijk hier de fotoreportage
Zaterdag 5 maart speelde A1 de derby tegen Juventa. Het blijven toch altijd weer bijzondere wedstrijden waar beide partijen naar uitkijken.
Voor aanvang van de wedstrijd zegt de stand ons dat SVZW stabiel 4e staat en probeert aan te haken bij de top.
Doel voor dit seizoen is ontwikkelen en proberen een periodetitel te pakken. Juventa daarintegen vecht tegen degradatie. Beide partijen moesten deze middag veel spelers missen. Zowel SVZW als Juventa misten deze middag 4 beoogde basisspelers. Het was voor Marc Schoemaker en Ric Grendelman dan ook puzzelen deze middag.
SVZW leek de eerste 10 minuten het meest te moeten wennen aan alle positie wisselingen.
SVZW speelde daardoor wat rommelig in het begin van de wedstrijd, automatismen ontbraken waardoor er veel balverlies en misverstanden waren.
Eigenlijk een beetje tegen de verhouding in wist SVZW  toch op voorsprong te komen.
Een cornerbal werd half weggekopt door Juventa en kwam op het voorhoofd van Wouter Grendelman. Wouter bedacht zich niet en knikte de bal van afstand in de kruising en dat betekende de 1-0. Gesteund door deze goal ging SVZW steeds beter voetballen. De defensie o.l.v de goed spelende Lars Gerrits kreeg steeds meer zelfvertrouwen en nam steeds vaker het initiatief om een man meer te creeren op het middenveld. Tevens werden de flanken goed benut en vooral de goed spelende Rens Eising was op links steeds opkomend gevaarlijk.
Het middenveld ging beter opereren en straalde steeds meer rust uit.
Nino werd op 10 steeds vaker vrijgespeeld en Maurice en Lucas hielden de restverdediging goed op orde.
In de 25e minuut was het Joshua Gerritsen die op rechts diep werd gestuurd door Sem vd Kolk.
Joshua die evenals Nick en Edger voorin het eerste kwartier wat ongelukkig was wist dit keer met een vloeiende beweging zijn tegenstander uit te kappen. Bij de achterlijn aangekomen kwam Joshua met een afgemeten voorzet op de inlopende Nino Ros. Nino schoot de bal in maar de keeper lag in de goede hoek.
Juventa kwam in dezelfde minuut ook een keer goed door . Een steekpass leverde een vrije schietkans op maar Jesper verkleinde goed en de spits schoot naast.
Een paar minuten later was het wel raak voor Juventa. Een vrije trap werd in de 16 meter gegooid en uiteindelijk door SVZW niet resoluut genoeg weggewerkt. De bal belandde voor de voet van een Juventa speler die bal in een scrimage onder Jesper door wist te schieten.
SVZW ging niet bij de pakken neerzitten en bleef ondanks deze kleine tegenslag wel de betere ploeg.
10 minuten voor rust was het Nick Koopmans die op links diep werd gestuurd door Rens.
Nick Koopmans ontdeed zich van zijn directe tegenstander en wist met een prima voorzet Edger te vinden. Edger schatte de bal niet goed op waarde in en raakte de bal maar half. De keeper kon makkelijk redden. Weg kans !
Vlak voor rust kreeg Edger zijn revanche .Door in de zestien meter een bal goed te blokken, bleef  de bal voor zijn voeten liggen. Ed schoot de bal vervolgens beheerst raak 2-1.
Hierna vond de scheids het tijd om thee te drinken.
Na rust kwam Juventa beter uit de kleedkamer. Sterker nog Juventa was het eerste kwartier beter.
Direct na rust redde Jesper geweldig in de korte hoek na een uitbraak van de linksbuiten.
De verdediging van SVZW wist een 3 of 4 tal keren maar net op tijd in te grijpen. Dit leidde echter wel tot veel cornerballen voor Juventa.
Nadat Jesper al een keer katachtig gered had bij de 3e cornerbal ,was het bij de 4e cornerbal wel raak voor Juventa.
De bal stuiterde bij de 1e paal passeerde 3 of 4 spelers en werd wederom net als 2 weken geleden tegen Stevo niet goed weggewerkt. Gevolg was dat de bal uiteindelijk bij de 2e paal belandde waar hij ook dit keer binnen werd gewerkt 2-2.
Gelukkig werd SVZW inmiddels met de ingevallen Remko Booij binnen de lijnen wakker en nam na 20 min in de 2e helft het initiatief langzaam over. Schoten van Maurice Lok en een vrije trap van Nino misten net het doel.
In de 70e minuut werd de ingevallen B speler Tim van Putten door Edger diep gestuurd .
Tim sneed goed voor de verdediger langs naar binnen maar schoot oog in oog met de keeper net naast.
In de 72e minuut kwam SVZW uiteindelijk toch weer de voorsprong. Het was Nino die met een geweldige kopbal een strakke cornerbal van Remko binnen knikte.
Na nog een tweetal goede kansen voor Tim en Lucas was uiteindelijk het slotakkoord voor Sem vd Kolk .
B speler Sem werd door de andere B speler Luc Posma op rechts diep gestuurd. Met een geweldige gekrulde bal die voor de verdediging van Juventa langs sneed wist hij Nino 1 op 1 voor de keeper te krijgen. Nino schoot de bal beheerst onder de keeper door binnen wat de 4-2 betekende.
Hierna volgde nog een dot van een kans voor Tim maar gescoord werd er niet meer.
Uiteindelijk een zwaar bevochten maar dik verdiende overwinning.
Foto’s gemaakt door onze huisfotograaf Henk Steen volgen zsm