O.N. D3 – SVZW D2

Op 13 februari verzamelden alle spelers zich rond 9.15 bij SVZW. Hoewel alleen taxi Regtuijt ingeroosterd was, bleek een groot aantal ouders gelukkig bereid het taxibedrijf te versterken en reed de karavaan tijdig richting Oranje Nassau (ON) in Almelo. Het laatste stukje van de route leidde langs smalle landweggetjes naar een bomvolle parking in de schaduw van het Heracles stadion. Na wat zoeken werden de kleedkamers en de koffie in de kantine gevonden.

Nog even en de wedstrijd kon beginnen. Het lengte verschil in ons D2 team triggerde de scheids echter. En jawel… net op zo’n moment bleken de spelerspassen nog in Wierden te liggen. Gelukkig bleek Weghorst bereid deze op te halen, plankgas richting Wierden. De wedstrijd ging desondanks vast van start, de scheids was van goed vertrouwen. Dat gaf een warm gevoel, maar kon het helaas niet winnen van de ijzige kou langs de lijn. De hele wedstrijd vond onder het publiek een warming up plaats…

De eerste mooie actie in de wedstrijd kwam al snel. Na een minuut of 5 voerde Marijn de spanning op. Sem Jager deed een minuut of 5 later ook een aardige duit in het zakje. Verder ging het redelijk gelijk op, tot een minuut of 15 na de start: 0-1 door Sem Jager!. De spanning liep duidelijk op. ON voerde vervolgens de druk op met een paar acties richting SVZW doel. Een gezamenlijke actie van Marijn en Sem (J) rond de 27e minuut ging net mis. In de 29e minuut miste Marijn helaas net de tijdige aansluiting in een counter, ook dat leverde dus geen doelpunt op. Kort daarna een doelpunt door Sem Jansen, maar de vreugde bleek van korte duur: buitenspel. Vlak voor rust kwam SVZW nog kort met een man minder op het veld door een bloedneus, de rust werd met 0-1 bereikt.

Na de rust kwam er snel actie. Een schot van Sem Jager ging net over. ON wist een paar minuten later te counteren en bracht de stand naar 1-1. Nauwelijks bekomen van de schrik tikte ON de 2-1 binnen; er was duidelijk behoefte aan meer rust en overzicht in de achterstel helft van SVZW. Kort daarna voerde Sem Jager de druk weer op, eerst met een misser, maar snel gevolgd door een treffer uit corner: 2-2. Niet veel later maakte Matthieu erg mooi gebruik van het uitkomen van de keeper van ON: vanaf het middenveld wist hij over de keeper de 2-3 in te schieten! De vreugde was wederom kort; ON kwam snel terug door gaten in de verdediging bij SVZW en bracht de stand naar 3-3. Kort daarop bleek ON een beetje van het mooie schot van Matthieu overgenomen te hebben en werd met een bal over Max de stand op 4-3 gebracht. Een hele mooie actie van Sem Jager bracht de stand gelukkig snel weer naar 4-4. Lars wist daarna de stand bijna (!) verder voor SVZW op te plussen, maar bijna telt helaas net niet… Matthieu schoot op de valreep van de wedstrijd na een mooie actie nog net over. De eindstand: 4-4.

Arjan Bartels