Mooie bekeruitdaging voor SVZW

Mooie bekeruitdaging voor SVZW

Op donderdag 25-02 staat de volgende bekerronde op het programma. SVZW ontvangt dan thuis zondag topklasser De Treffers uit Groesbeek.

De Treffers staan op dit moment bij de top in de zondag topklasse. Er zijn nog alle kansen op het kampioenschap. Blijft de club mee draaien in de top van de competitie, dan komt De Treffers volgend seizoen uit in de tweede divisie. Dat is natuurlijk een mooi vooruitzicht voor de club. De belangen liggen dan ook duidelijk in de competitie.  Maar dat wil niet zeggen dat de club de beker niet serieus gaat nemen. Want ook daarin zijn wat prijzen te verdelen.

De zondag selectie staat onder leiding van Anton Janssen.  De voormalige coach van NEC tekent voor een jaar bij de club uit Groesbeek. Hij moet de topklasser naar de tweede divisie leiden.  Janssen heeft een grote staat van dienst in het (prof)voetbal. Hij brak als tiener door bij NEC en voetbalde verder bij Fortuna Sittard, PSV en KV Kortrijk. Met de club uit Eindhoven won hij in 1988 de Europa Cup 1, werd hij tweemaal landskampioen en veroverde hij twee keer de beker (1988 en 1989). Als trainer was hij actief bij NEC (A1 en hoofdmacht), Jong PSV, Gemert en FC Oss.

Wesley Meeuwsen is op dit moment de speler met de meeste goals achter zijn naam in de competitie. Hij is echter voor 8 wedstrijden geschorst.   Tweede op topscoorders lijst is Robert Mutzers. Een bekende naam is de selectie van De Treffers is  Charles Kazlaukas.  Kazlaukas is geboren op 12 november 1982 in Milwaukee, Verenigde Staten en startte zijn Nederlandse carriere in 2001 bij NEC. Daar speelde de 33-jarige verdediger vier seizoenen. Tussendoor maakte hij een uitstap naar Fortuna Sittard. Na vier seizoenen Top Oss en zes seizoenen Helmond Sport speelt hij nu voor De Treffers.

De Treffers was in de 1e bekerronde vrijgeloot. In de 2e ronde werd 3e klasse Keizerstad met 1-2 uitgeschakeld. In de 3e ronde moest De Treffers op bezoek bij 3e klasser VSCO’61 uit Oosterwolde. Ook die wedstrijd werd met 1-2 gewonnen. En nu in de achtste finale opnieuw een uitwedstrijd voor De Treffers.

De beide tegenstanders kwamen op 20-21 februari in actie voor de competitie. De Treffers speelden thuis tegen Hercules  en wonnen deze wedstrijd met 4-1. Door deze uitslag vinden we de Groesbekers terug op de tweede plaats  van de ranglijst met maar 1 punt achterstand op koploper AFC.  Bovendien heeft AFC al 1 wedstrijd meer gespeeld.

SVZW speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Flevo Boys.  Het was zeker niet slecht wat de spelers lieten zien, maar alleen op gebied van effectiviteit was de tegenstander beter. Als SVZW de laatste de weken de kansen had benut waren er zeker meer punten gehaald.

In deze bekerwedstrijd zijn er waarschijnlijk weer meer spelers beschikbaar, want door schorsingen was de keuzemogelijkheid voor trainer Erik Assink erg beperkt.

Winnen in deze bekerwedstrijd zijn een mooie opsteker zijn voor de laatste serie competitiewedstrijden. De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Esen uit Almelo.

 

 

Gerrit Koers.