Vv Berkum Vr1- SVZW vr1 2-5

SVZW vr 1 klimt omhoog

Vv Berkum Vr1- SVZW vr1 2-5 (2-1)

Vandaag(20-02-2016) moesten we aantreden tegen de vrouwen van vv Berkum. Om een klim te maken op de ranglijst zouden we goede zaken doen met een overwinning. We kwamen ruim op tijd aan op sportpark de Vegtlust. Maarliefst 25 minuten hadden we de tijd om ons om te kleden. Alleen door een miscommunicatie aan Berkumse zijde bestond er enige onduidelijkheid over de kleedkamer. Kleedkamer 10 van het sportpark was bezet, en wij moesten verkassen naar een ander nostalgisch onderkomen. Hierdoor begonnen we wat later aan de warming-up, waarbij we, ook nog eens met drie teams een pupillenveldje moesten delen. Ondanks hiervoor genoemde omstandigheden, wisten we ons toch prima voor te bereiden en verzamelden we ons om 16:15 voor de wedstrijd.

Het duel tussen beider wit-zwarte ploegen begon niet voordat de toss werd uitgevoerd in de catacomben van vv Berkum (Het scheelt toch weer 5 minuten in de kou aldus uitstekend fluitende leidsman Söner), en de Berkumse pupillen van de week ons lieten zien hoe je moet scoren.  Enigszins gehavend door blessures/werk starten we in de volgende opstelling: Elsbeth Boeschen Hospers, Francis Elwuar, Marij Aalvink, Christel Haaksema, Annika Bremmer, Ezra Paliama, Dorien Jonker, Dorien Thijs, Amber Loode, Laure Soepenberg, Eline Albers. Op de bank twee wissels: Lotte Nijzink, Rhiya Elwuar.

We begonnen goed en na 7 minuten ligt de 0-1 al in het netje. Laure Soepenberg maakte een combinatie met Amber Loode, die op geheel eigen manier (puntertje) de 0-1 binnen wist te schieten. Een vroege 0-1, kan niet beter. We werden nog een aantal keer gevaarlijk voor de 0-2 maar, vv Berkum wist de rollen om te draaien, zette meer druk naar voren en voetbalde met een aanvallender middenveld. De Berkumse dames zetten ons het mes op de keel en even gaven we ze alle gelegenheid om te combineren. Nog geen 2 minuten later stond de 1-1 op het scorebord. Een middenvelder werd aangespeeld, kon wegdraaien bij Dorien Jonker en keurig met haar linkerbeen de bal rechts onderin de hoek schieten. Baalmomentje, een te snelle aansluitingstreffer werd gemaakt en we konden opnieuw beginnen.

We gingen in de aanval en een aantal mogelijkheden dienden zich aan om de score wederom te openen. Ezra Paliama stuurde Dorien Jonker weg die, alleen op de keepster afging. De keepster kwam uit haar doel en haalde Dorien neer op randje 16. De keepster werd, na enig protest van de Berkumse dames met rood van het veld gestuurd. De vrije trap die Laure Soepenberg vervolgens nam ging helaas naast. Een iets aanvallender Berkum wist vervolgens weer te scoren. Een schot van afstand werd ongelukkig geraakt door één van onze speelsters en belandde in het doel. 2-1. Het spelbeeld van de overige minuten in de eerste helft ging gelijk op, echt spannend werd het niet meer.

Het was nog niet eens zozeer het spel van de Berkumse vrouwen waardoor we in de rust tegen een 2-1 achterstand aankeken. Veel was te wijten aan ons eigen manier waarop we met de bal omgingen. We leden regelmatig balverlies, gingen onzorgvuldig met kansen om en losten veel met kick- and rush op. In de rust gaf Gerrit Nieuwenhuis dan ook aan dat dit zeker niet nodig was, we erin moesten blijven geloven, en als we met meer rust ons eigen spelletje zouden spelen, de 3 punten mee gaan naar Wierden. We waren het er allemaal roerend over eens dat we (gezien de tegenstander) vandaag niet konden verliezen en langzaam groeide het geloof dat we (net als vorige week) de score gingen ombuigen. Er werd gewisseld. Dorien Thijs ging eruit, Lotte Nijzink kwam op haar plek.

In de tweede helft een feller SVZW dat veelal te vinden was op de helft van de tegenstander. SVZW kwam vaak als winnaar uit de bus in duels, er werd goed verdedigd en van daaruit kon worden gevoetbald. Uit een aantal opeenvolgende momenten een paar goede combinaties die resulteerden in schotkansen. Een aantal schoten op doel gingen over en naast. De aansluitingstreffer hing in de lucht. Deze viel in de 70ste minuut van de wedstrijd. Marij Aalvink speelt Dorien Jonker in, Dorien speelt Amber in en met wederom een punter een doelpunt. Keurig in de hoek, keepster kansloot. 2-2. Met nog een kwartier te spelen. We blijven erin geloven. Bij SVZW staat de verdediging als een huis, Elsbeth Boeschen Hospers maakt alles onschadelijk en Berkum is (op één kans na) niet gevaarlijk meer. De Berkumse dames beginnen daarom vanuit hun eigen onmacht tijd  te rekken. De scheids maar ook wij willen hier echter niets van weten en zetten nog meer druk naar voren. Eline wordt weggestuurd, omspeelt haar man en legt de bal panklaar,  Dorien Jonker tikt binnen en zowaar, de 2-3. Berkum legt het volledig af en in de laatste 5 minuten weten we nóg 2 keer te scoren. Vanuit een corner komt Christel Haaksema in balbezit en van zo’n 20 meter afstand legt ze de bal met een prachtig afstandschot in de kruising. 2-4.  Daarna kan Lotte Nijzink Eline Albers wegsturen die een rush maakt tot aan de achterlijn, netjes afwacht en de bal op identieke wijze klaarlegt op Dorien Jonker die binnenschiet. 2-5. De wedstrijd is gespeeld. Ook Söner vindt dat het tijd is en fluit voor het eindsignaal. We zetten de goede reeks voort en klimmen naar plek 6. Langs deze weg Ezra Paliama,  Annika Bremmer  en Wendy Preuter, bedankt voor jullie fantastische inzet!

Volgende week zijn we vrij, 5 maart spelen we 14:30 thuis tegen de vrouwen van vv de Weide. We hopen op uw support!