SVZW – Flevo Boys 0 – 2 (Foto’s)

SVZW – Flevo Boys 0 – 2 verslag 21-02-2016

Thuisploeg verzuimde te scoren en morste dure punten.

Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd en die van het Team van de Week

Gistermiddag vond onder leiding van scheidsrechter H. van Beek de wedstrijd tegen de nummer 12 SVZW en de nummer 6 Flevo Boys uit Emmeloord plaats op sportpark Het Lage Veld in Wierden. Velen die de thuisploeg een warm hart toebedelen waren hoopvol gestemd, gezien de opgaande lijn in de voorbije weken en het feit dat SVZW dit jaar nog ongeslagen was. Bovendien was de noodzaak voor een driepunter overduidelijk en zou dan in deze wedstrijd eindelijk het benutten van kansen realiteit worden? De beginfase begon aftastend aan beide zijden met een aanvallender SVZW, hetgeen in de 8e minuut reeds een grote kans opleverde voor Hielke Penterman na goed aangeven van Frank Eulderink, die vandaag zowaar in de basis stond. Een minuut later gevolgd door een eveneens reële kans voor de gasten na mistasten van SVZW verdediger Rico Wolven, de Wierdenaren hadden mazzel dat Frank Post in het zijnet schoot. Het initiatief lag in die fase bij de gastheren, maar zij moesten wel degelijk bij de les blijven, gezien de snelle omschakelingen bij de mannen uit Emmeloord, zoals in de 16e minuut, toen Allan Bakker gelegenheid kreeg om uit te halen en hoog over schoot. Een minuut later dan een mooie aanval van SVZW via Hielke Penterman, die Maarten Jansen vond, maar ook hij vond het zijnet. In de 22e minuut een gevaarlijke situatie voor het SVZW doel, waar Michael Wensing met een perfecte sliding de angel uithaalde en meteen terug ten aanval toog. In de 26e minuut pas de eerste corner in de wedstrijd en deze was voor Flevo Boys en ongevaarlijk bleek, in tegenstelling tot de tweede waaruit Lars Klijnstra bijna direct binnen krulde bij de eerste paal en keeper Bjorn Nijsink ternauwernood kon redden. Pfff. Flevo Boys werd dreigender, getuige de uitval in de 29e minuut, waarbij opnieuw Michael Wensink door goed ingrijpen erger voorkwam. Aan de andere kant gevolgd door een prachtige pass van Maarten Jansen op Hielke Penterman, doelman Rodney Rosink redde ten koste van een corner. Diezelfde Penterman schoot drie minuten later keihard op de (achter?)paal, het zat ook niet echt mee allemaal. De counter die daarop volgde zette Dennis van der Wal plotseling volkomen vrij, Bjorn Nijsink pareerde het harde schot alert. En toch kwamen de bezoekers op voorsprong, eigenlijk uit het niets schoot Frank Post fraai de 0-1 binnen in de 36e minuut. Een domper natuurlijk, maar SVZW ging in de resterende 10 minuten op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg deze niet. Ruststand derhalve 0-1.

Geen wijzigingen bij aanvang van het tweede bedrijf met een onstuimig begin van de thuisploeg en een kopkans voor Maarten Jansen in de 49e minuut, welke door Rodney Rosink gepareerd werd.  Een listig overstapje van Maarten Jansen gaf Deniz Sahbaz de gelegenheid om voor te zetten op Hielke Penterman, die bijna succesvol was en er een corner aan over hield. Dat was in de 54e minuut en SVZW bleef het proberen, zij het dat men constant op moest letten niet in het mes van de Flevo Boys te lopen. In de 65e minuut dan de ultieme kans op de zo vurig gewenste gelijkmaker toen Deniz Sahbaz recht op Rodney Rosink afstevende maar zijn schot recht op die doelman eindigde in plaats van in het vijandelijke doel. En toen even daarna de aloude voetbalwet zich deed gelden, dat als jij niet scoort, dan doen wij het wel: Rico Wolven ging achterin in de fout en William de Boer profiteerde dankbaar: 0-2 en de wedstrijd gespeeld. SVZW trainer Erik Assink wisselde daarop meteen twee spelers, Rob Altink en de niet in de wedstrijd zittende Frank Eulverink verlieten de arena, good old Jordi Holtkamp en Dries Buimer waren de vervangers. In de 72e minuut ontsnapte de thuisploeg overigens aan de 0-3 na opnieuw een inschattingsfout achterin, dat lot werd de Wierdenaren bespaard. In de 78e minuut een corner genomen door SVZW middenvelder Karlo Borghuis op het hoofd van Mirko Zwiers wiens kopbal op de lat belandde en tot corner werd verwerkt, die de ploeg overigens niet toegewezen kreeg. Domme pech dus ook en ook nog eens geel voor Michael Wensing, overigens de eerste kaart deze middag. De laatste tien minuten speelde het spel zich af op de helft van de tegenstander uit Emmeloord, maar tot doelpunten leidde het allemaal niet. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn wisselde nog in de 84e minuut door doelpuntenmaker William de Boer te vervangen door Jeroen Sipma, terwijl twee minuten daarna ook geel gegeven werd aan Flevo Boys speler Timon Rorije. Vlak voor tijd kregen de gasten nog de kans op de 0-3, maar tenslotte bleef het bij die zeer onverwachte 0-2 overwinning voor de mannen uit de polder, de opponenten uit Wierden met een kater achterlatend. Echt een domper volgens uw verslaggever, want de kansen waren er wel degelijk. Maar als je ze niet benut, dan…

Volgende week zaterdag heeft SVZW een weekendje vrij in competitieverband, het inhaalduel tussen Staphorst en bijna kampioen Harkemase Boys wordt dan gespeeld. De week daarop, 05 maart, speelt SVZW de uitwedstrijd tegen ACV in Assen. En komende donderdag 25 februari speelt SVZW haar bekerwedstrijd tegen zondagtopklasser De Treffers op Het Lage Veld in Wierden, aanvang 20.00 uur. Graag tot dan.

 

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Nijsink, Zwiers, Wolven, Lubbers, Wensing, Borghuis, Penterman, Altink, Jansen, Sahbaz en Eulderink.