VR2 wint 1e competitieduel na winterstop

SVZW VR2  wint eerste competitieduel na de winterstop met 4-0.
Met een graad of 5 boven nul was 13 februari een prima voetbaldagje. Voor de actieve voetballers dan. Het publiek was een andere mening toegedaan. De pittige oostenwind die haaks op het veld stond, zorgde ervoor dat het waterkoud aanvoelde. Het waterige, laagstaande zonnetje was voor velen op de mat een handicap. Meerdere malen was het commentaar bij een hoge bal “ik zie dat hele ding niet”.
In deze entourage speelden we onze eerste competitiewedstrijd na de winterstop. De tegenstander AZSV VR2 – die op de voorlaatste plaats staat – kwam vanuit de Achterhoek bij ons op bezoek. Op onze keepster na, waren we compleet. Dat het een makkie zou worden? Nee, daar gingen we absoluut niet van uit. De ploeg uit Aalten kwam in de vorige wedstrijd niet als een zwakke tegenstander op ons over. Met name het fysieke gedeelte hadden ze behoorlijk onder de knie.
Opstelling:
Elsbeth / Myrthe – Annika – Cindy – Marieke / Mies H – Ellen – Laura – Elke / Nicole – Mies W.
We begonnen sterk, zetten vroeg druk en hadden een paar mooie kansen. Ons positiespel was bij vlagen goed, soms een passje te veel dat dan net niet aan kwam. Kansen te over: van veraf, van dichtbij, van héél dichtbij, een vrije schop net buiten de zestien, maar helaas, we wisten het net niet te vinden. Ja, van de zijkant, maar dat telt niet.
Totdat… in de 30e minuut – na een aanval over meerdere schijven – Laura de bal lekker in kon tikken na een assist van Nicole. Pieuw, gelukkig, het eerste schaap was over de dam.
Elsbeth stond nog net niet te koukleumen, fijn voor ons, jammer voor haar, ze hoefde nauwelijks in actie te komen. En dat schept vertrouwen!
In de rust maar flink gehamerd op het feit dat behoud van de nul achterin ons drie punten op zou leveren, maar ook dat de trainerd absoluut niet tevreden was met slechts één doelpunt in ons voordeel. Er moest harder gewerkt worden. En dat gebeurde!
Het publiek dat de koude standplaats verruilde voor een kop warme koffie om de lichaamsdelen weer enigszins op temperatuur te krijgen, miste een prima doelpunt van Mies W. die een assist van Nicole één minuut na rust met haar buitenkantje rechts langs de keepster van AZSV schoof.
Op een paar (uiteindelijk ongevaarlijke) counters na, werd achterin de deur goed dicht gehouden en speelden we voornamelijk met 21 meiden op de helft van de tegenstander. Maar dat is lastig. Knap lastig. Toch lukte het Mies W. in de 67e minuut een gaatje in de Aaltense defensie te vinden en schoot ze de bal op aangeven van Esther in. 3-0!
Met name het laatste kwartier veel gewisseld, zodat ook de spelers onder het fleece dekentje warm konden worden.
Dertien minuten later was het Esther die met een rush over rechts alleen voor de keeper uit kwam en zeer collegiaal de bal aflegde op links, zodat Mies W. de bal langs de keeper kon fröbelen. Poepoe, een standbeeld voor Winkel, die was best op dreef!
Het bleef bij 4-0. Een mooie uitslag en een tevreden coach! Wat wil je nog meer? Niets!
Elsbeth, bedankt voor je inzet!
Tot volgende week!
Ingrid