Goede start tweede seizoenshelft SVZW VR1

Goede start tweede seizoenshelft SVZW VR1

Met een tamelijk teleurstellende eerste seizoenshelft nog vers in het geheugen vordert 2016 snel. Na een overwintering in de speedsoccerhal, twee oefenwedstrijden tegen resp. zondag 3e klasser SP Rekken en zondag 2eklasser Rigtersbleek starten we de tweede seizoenshelft tegen SC Klarenbeek VR 2. Waar we in 2013/2014 het eerste vrouwenelftal van de klarenbeekse SC met goed verzorgd combinatiespel nog de das omdeden, kregen we 26 september op een zonnige zaterdagochtend een lesje countervoetbal van VR 2 en verlieten we Klarenbeek enigszins gedesillusioneerd met een 5-1 eindstand op het scorebord.  We hadden vandaag dus iets recht te zetten, en ook om aan te sluiten bij de middenmoot moest gewonnen worden.

Na controle van de spelerspassen, de tripling-knietjes-tripling-ja onder leiding van interim-leidster Gea Nieuwenhuis (waarvoor dank), start 14:30 de wedstrijd onder leiding van Kicir in de volgende opstelling: Elsbeth Boeschen Hospers; Francis Elwuar; Christel Haaksema; Marij Aalvink; Suus Deijk; Rhiya Elwuar; Dorien Jonker; Lotte Nijzink; Amber Loode; Laure Soepenberg; Eline Albers. Met op de bank versterkingen van MA1 (Solenn Bos, Sanne Nijland en Ruth Olthof).

We beginnen scherp aan de wedstrijd en zetten meteen druk naar voren.  Hieruit worden  kansen gecreëerd. De eerste kans is voor Amber Loode die de bal vanaf het middenveld krijgt aangespeeld, ze omspeelt nog een man en schiet naast. Klarenbeek weet nog een aantal keren de aanvallers te bereiken maar is niet gevaarlijk. Daarna krijgt Dorien Jonker een kans uit de combinatie met Eline Albers maar gaat via de tegenstander naast. Ook Laure Soepenberg en Christel Haaksema halen uit van afstand.  Helaas eindigen deze naast en over het doel. Zo in de eerste minuten van de wedstrijd laten we hiermee duidelijk zien dat we de bovenliggende partij zijn, en 3 punten binnen handbereik liggen. Wat we dan ook vooral niet moeten doen is meegaan in het fysieke spel van de tegenstander. De ploeg waar we het vandaag tegen opnemen blijkt namelijk een typische 2e klasse ploeg, met grote, stugge fysieke dames die, zoals bij de uitwedstrijd al te zien was, met passief countervoetbal de overwinningen in de wacht weet te slepen. Zo’n 10 minuten verder in de wedstrijd maakt SC Klarenbeek deze tactiek dan ook waar. We beginnen rommelig te spelen en een paar keer legt een niet nader te noemen zwaluwster het af in het één op één duel. We maken fouten, ballen worden met regelmaat onderschept door een blauw-wit been en hieruit schiet de tegenstander, een beetje uit het niets de 0-1 binnen. Een aanvalster wordt aangespeeld en kan ongestoord uithalen. De bal rolt via binnenkantpaal in het doel.

In de rust krijgen de opdracht mee om ons eigen spel te gaan spelen, en we gewoon doelpunten moeten maken. Er worden enkele positionele wisselingen doorgevoerd en Eline Albers wordt gewisseld voor Ruth Olthof(MA1).

We beginnen de tweede helft wederom scherp en creëren een aantal grote kansen. We leggen de tegenstander opnieuw onze wil op door er lustig op los te combineren, krijgen een aantal vrije trappen, een aantal corners en creëren de nodige kansjes vanuit de combinatie. Het positiespel wordt dan ook eindelijk beloond. Uit de ouderwetse kluts die volgt na een voorzet van Lotte Nijzink komt Christel Haaksema in balbezet en stuurt Dorien Jonker weg die met een boogbal de bal van een afstand in het doel schiet 1-1. De aansluitingstreffer. Er wordt nog gewisseld, Francis Elwuar gaat eruit voor Sanne Nijland en Rhiya Elwuar wordt gewisseld voor Solenn Bos. Vervolgens gaan we opzoek naar de de 2-1 en deze valt als Amber de bal aangespeeld en ook vanaf een afstand kan uithalen. Het laatste kwartier van de wedstrijd is een kwestie van blijven voetballen, meeverdedigen, maar ook opzoek naar de 3-1. Nog even wordt het spannend,  Klarenbeek krijgt namelijk een levensgrote kans op de 2-2. Wederom uit een counter kan een aanvaller uithalen op doel. De volley komt terecht in het zijnet. Het spel golft in de laatste 10 minuten nog wat op en neer, maar het wordt voor beide partijen niet echt gevaarlijk. Scheidsrechter Kicir fluit af. Vreugde bij spelers en staf. 3 punten binnen.  Namens Vrouwen 1 langs deze weg de speelsters van MA1, nogmaals bedankt voor jullie inzet!

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, volgens voetbal.nl trappen we om 16:15 af in en tegen Berkum. We hopen op uw support!