SC Genemuiden – SVZW 1-1

SC Genemuiden – SVZW 1-1 verslag 14-02-2016

Harde en spannende ontmoeting zonder Winnaar

Op een ijskoud Sportpark de Wetering in Genemuiden vond gistermiddag de wedstrijd plaats tussen de plaatselijke SC en SVZW uit Wierden, welke werd geleid door scheidsrechter M.J. Kloet. Naast de 22 acteurs zou ook deze laatstgenoemde zijn stempel op de wedstrijd drukken, daarover meer in dit verslagje. Genemuiden ging fanatiek van start en dat resulteerde al in de 2e minuut tot een schotje van Sijmon Eenkhoorn dat door SVZW doelman Bjorn Nijsink simpel opgepakt kon worden. Dat zelfde gold voor de inzet even later van Deniz Shabaz aan de andere kant, ook doelman Albert Flier kon gemakkelijk oprapen. In de 8e minuut een levensgrote kans voor de thuisploeg nadat John Lubbers zich verslikte en Mirko Zwiers redding bracht, dat was op het nippertje! Genemuiden bleef aanvallen in die beginfase, getuige de kans die een minuut later Martijn Jansen kreeg, maar niet scoorde. SVZW bleef stug verdedigen, kwam er ook regelmatig uit b.v. in de 12e minuut toen de kopbal van John Lubbers te zwak bleek en de voorzet van Bas Woesthuis te scherp, in beide gevallen redde doelman Albert Flier. De eerste corner in deze wedstrijd was voor de gastheren, maar ondanks hun felle aanvalsdrift kwam het niet tot echte dreiging. De eerste de beste echte kans voor de gasten ontstond in de 19e minuut, toen Ruud ter Heide de lat raakte en niemand minder dan Hielke Penterman op de juiste plek stond om de terugkaatsende bal binnen te koppen, Penterman’s eerste doelpunt in competitieverband voor SVZW: 0-1. De thuisploeg schrok danig van deze tegengoal en herpakte zich enigszins in de 25e minuut via een volley van de altijd gevaarlijke Tjeerd Korf, wiens poging over het Zwaluwen doel verdween. De wedstrijd werd harder en ook spannend, Kevin Aman van SVZW had de eer om de eerste gele kaart te mogen ontvangen in de 34e minuut, terwijl drie minuten later collega Ruud ter Heide hetzelfde lot beschoren was. Genemuiden trainer Johan de Man moest in de slotfase van dat eerste bedrijf al wisselen, de geblesseerde aanvoerder Robert Boes werd vervangen door Gieljan Tissingh. Bij een 0-1 ruststand gingen beide ploegen aan de hete thee.

Na rust een zelfde beeld, een harde wedstrijd die ongemeen spannend bleef op een niet al te hoog niveau, maar strijd compenseerde veel. Invaller Tissingh ontving geel in de 62e minuut en mocht twee minuten later met nogmaals geel = rood inrukken na het veroorzaken van een penalty voor de Wierdenaren. De ultieme kans om de wedstrijd op dat moment in het slot te gooien, maar Deniz Sahbaz zag kans om keihard op de paal te mikken en bleef het bij die 0-1. Dat was een beslissend moment, zeker toen Kevin Aman vlak daarna tegen een domme gele kaart opliep en dus ook met rood kon vertrekken, het was duidelijk niet zijn dag. Christiaan Riemens bleef niet achter in de reeks gele kaarten gistermiddag, in de 67e minuut was ook hij aan de beurt. Trainer Erik Assink verloste Ruud ter Heide uit zijn lijden met nog 20 minuten op de klok, Maarten Jansen was de vervanger. Ook Genemuiden wisselde nog eens, dit keer was het Sijmon Eenkhoorn die eraf ging ten faveure van Stef van der Velden. Vlak daarna probeerde Bas Woesthuis met een ver schot Albert Flier te verschalken, de poging belandde naast het Genemuider doel. Alles wat de thuisploeg een warm hart toedroeg juichte in de 75e minuut toen hun favorieten de gelijkmaker aantekenden, maar dat in buitenspelpositie deden en het feestje vooralsnog niet doorging. Vlak daarop ontving Patrick Lip namens de gastheren de zoveelste gele kaart en was SVZW doelman Bjorn Nijsink alert bij een loeihard schot van Tjeerd Korf. 80e minuut: wissel bij Genemuiden, Riemens eraf Siebren Visscher erin en even daarna ook Bas Woesthuis slachtoffer van de regen gele kaarten. Maar de gelijkmaker kwam er toch nog, want in de 82e minuut scoorde niemand minder dan Stef van der Velden de 1-1. Ook daarna was het nog niet gedaan hoor, Genemuiden bleef komen, SVZW bleef loeren. Zoals in de 85e minuut toen Hielke Penterman een teenlengte tekort kwam op de voorzet van Maarten Jansen. Gescoord werd er echter niet meer, het uitdelen van kaarten bleek eveneens gestopt en zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel. Met name SVZW schoot met dit ene punt niet veel op, maar in ieder geval beter dan nul en in de wetenschap dat er met passie werd gespeeld in een echte mannenwedstrijd. Volgende week ontvangen de Wierdenaren Flevo Boys, eens zien of de ploeg dan in staat is om de zo broodnodige volle buit binnen te halen. Wij hopen en vertrouwen dat u als supporter massaal aanwezig zult zijn om ons eerste daarin te ondersteunen.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Nijsink, Zwiers, Wolven, Lubbers, Woesthuis, Borghuis, Wensing, Penterman, Aman, Ter Heide, Sahbaz.