Anouk Dekker vertrekt naar Montpellier

BRON: FCTWENTE.NL

Anouk Dekker maakt in de winterstop de overstap naar Montpellier HSC. De 29-jarige aanvoerder van FC Twente Vrouwen tekent een contract voor anderhalf jaar bij de club uit de Franse competitie.

Anouk Dekker: “Na ruim acht jaar is het best moeilijk om afscheid te nemen van FC Twente, maar dit voelt voor mij als het juiste moment om deze stap te zetten. Ik ben trots op alles wat ik samen met mijn teamgenoten heb bereikt. De kampioenschappen waren natuurlijk hoogtepunten, maar zeker ook een ronde verder komen in de Champions League dit seizoen. Bij Montpellier had ik heel snel het juiste gevoel. De club is ambitieus en staat momenteel tweede in de competitie, achter Lyon. Bij Montpellier krijg ik de mogelijkheid om nog intensiever met voetbal bezig te zijn en om bovendien in een grote competitie te spelen. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging, maar natuurlijk zal ik FC Twente op de voet blijven volgen.”

Trainer Arjan Veurink: “Het is jammer dat we Anouk moeten laten gaan. Ze heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezichtsbepalende speelster binnen en buiten het veld. Anouk was in haar rol als aanvoerder belangrijk voor de speelsters en voor ons als staf. Deze kans om bij Montpellier te spelen gunnen we Anouk allemaal van harte. Het is aan ons om haar vertrek zo goed mogelijk op te vangen. Ik wens Anouk veel succes bij haar nieuwe club en ben ervan overtuigd dat ze het daar goed gaat doen.”

Successen

Anouk Dekker speelde sinds de start van de Eredivisie Vrouwen in 2007 voor FC Twente. Dekker, afkomstig uit Wierden, speelde voor haar periode bij FC Twente bij de amateurs van SVZW en twee seizoenen bij het Duitse Rheine. Met FC Twente Vrouwen behaalde Dekker alle grote successen. In 2008 werd de nationale beker veroverd en in 2011 de eerste landstitel. In 2013 en 2014 werd naast het Nederlandse kampioenschap ook de BeNe League-titel gewonnen. Afgelopen seizoen werd FC Twente Vrouwen voor de vierde keer kampioen van Nederland en pakte voor de tweede keer in de historie de KNVB beker. Dekker speelde ruim 150 competitiewedstrijden (67 goals), 21 bekerwedstrijden (11 goals) en negen Europese duels (1 goal).

In het seizoen 2009/2010 maakte Dekker haar debuut voor het Nederlands elftal. Afgelopen seizoenen kwam ze 45 keer uit voor Oranje Vrouwen en was daarin vijf keer trefzeker. Dekker was met het Nederlands team deze zomer actief op het WK in Canada en in 2013 speelde Dekker met Oranje het EK in Zweden.

Anouk Dekker was bij FC Twente tevens werkzaam voor Stichting FC Twente, scoren in de wijk. De laatste jaren was zij coördinator van de maatschappelijke projecten op het gebied van sport.

arnold-bruggink-en-anouk-dekker55c

anouk-dekker-oranje