SVZW – HZVV 1-1 (Foto’s)

SVZW – HZVV 1-1  verslag 15-11-2015 

SVZW geeft diep in blessuretijd overwinning uit handen 

Bekijk hier de fotoreportage en de foto’s van het Team van De Week.

Vol verwachting klopte gistermiddag het hart van velen die SVZW een klinkende overwinning op de gasten uit Hoogeveen gunden. Immers, ook HZVV bevindt zich in de onderste regionen van de hoofdklasse C, na een veelbelovende start in deze competitieronde. Scheidsrechter Schaper was aangewezen om deze pot in Wierden te fluiten en hij floot om ruim over half drie voor het begin ervan. Het eerste wapenfeit aan Wierdense zijde kwam van de voet van Karlo Borghuis in de 3e minuut, zijn loeiharde schot verdween nipt over het Hoogeveense doel. SVZW hoofdtrainer Erik Assink had zijn opstelling o.a. achterin gewijzigd, John Lubbers en Rico Wolven speelden nu centraal in de verdediging met Machiel van Keulen en Mirko Zwiers als backs. De thuisploeg drukte vanaf het begin een aanvallend stempel op de wedstrijd, zoals in de 7e minuut, toen Kevin Aman goed voorzette op spits Ruud ter Heide, die echter over kopte. De eerste grote kans voor de gasten volgde in de 11e minuut, toen Stefan Kikkert dreigend werd en SVZW doelman Bjorn Nijsink goed ingreep. Twee minuten later leverde een voorzet van Kevin Aman opnieuw het nodige gevaar op voor het doel van HZVV doelman Hidde Streutker, maar de kopkans voor Bas Woesthuis was aan hem niet besteed en het schot van Deniz Sahbaz eindigde in de handen van de doelman, weg kans. Het publiek (wij denken dat velen bij Sinterklaas en zijn zwarte Pieten aanwezig waren) zag een aantrekkelijk duel, met name van de gastheren en HZVV stelde daar maar weinig tegenover, hoewel na een kwartier Pim de Jonge de Wierdense doelman testte, maar deze pakte klemvast. Daarop kreeg linksback Mirko Zwiers van SVZW het op de heupen, zijn solo actie leidde tot een schot en vervolgens een corner, doelpunten bleven vooralsnog uit. De volgende Wierdense aanval twee minuten later via Ruud ter Heide eindigde in een schot van  Deniz Sahbaz recht in de handen van doelman Streutker, HZVV kwam daar goed weg hoor. Hoewel duidelijk sterker, moest SVZW toch alert blijven op de counters van HZVV, zoals in de 21e minuut toen Rick Broek een kans kreeg, maar het eindigde allemaal in een simpele doeltrap. Met name over de linkerflank kwamen de voorzetten van linksbuiten Kevin Aman steeds goed door gistermiddag. Uit een daarvan ontstond de kans op de 1-0 in de 27e minuut, maar Ruud ter Heide pakte het cadeautje niet uit, de spits hield er slechts een corner aan over. Wat een misser! En aan de andere kant ontstond in de 34e minuut een levensgrote kans voor Pim de Jonge om de score te openen maar met vereende krachten grepen Bjorn Nijsink en Karlo Borghuis efficiënt in en bleef het gelijk. In de 36e minuut kreeg SVZW dan eindelijk loon naar werken: een mooi opgezette aanval leidde tot de fraaie voorzet van links van Kevin Aman op het hoofd van Ruud ter Heide, die dit keer niet miste en onhoudbaar de oh zo verdiende 1-0 binnen kopte. Dit waren de aanvallen zoals we die wilden zien! SVZW zette door, zag in de 40e minuut een schot van Bas Woesthuis over gaan en ontving doelpuntenmaker Ruud ter Heide de eerste gele kaart in deze wedstrijd vanwege een “Schwalbe”. HZVV probeerde het nog eens via Pim de Jonge, maar zijn schot verdween huizenhoog over richting Vriezenveen. In de 45e minuut mocht Karlo Borghuis nog een vrije trap nemen namens de thuisploeg, maar ook hij mikte te hoog. Daarom een verdiende ruststand van 1-0 in het voordeel van SVZW na een aantrekkelijke eerste helft, waarin het overwicht in een paar doelpunten meer tot uitdrukking gebracht had moeten worden.

Het tweede bedrijf ving aan met wissels aan beide kanten: SVZW trainer Erik Assink had Bas Woesthuis vervangen door Frank Eulderink, terug van een blessure en hoofdtrainer van HZVV Karlo Meppelink had Reza Hosseini in de kleedkamer achtergelaten ten faveure van Arjan Kleine. In de beginfase van die tweede helft gaf SVZW het heft steeds meer uit handen, de gasten mochten aanvallen en SVZW moest terug. Waarom die metamorfose plaatsvond zal wel een raadsel blijven, was het angst misschien om die 1-0 voorsprong koste wat kost te verdedigen? Hoe dan ook, HZVV kreeg het idee dat er wellicht toch wat te halen viel in Wierden en zij kregen het overwicht, dat SVZW juist had in de eerste helft. De eerste gele kaart aan HZVV zijde was voor Stefan Korf in de 59e minuut wegens een wat al te harde tackle op Frank Eulderink. Aansluitend leidde de vrije trap van Kevin Aman tot een corner en probeerde Frank Eulderink het maar eens met een mislukte lob. Dat Michael Wensink geen linkspoot is bewees ie even later door de voorzet op het dak van het vijandelijke HZVV doel te plaatsen. SVZW verloor vanaf het laatste half uur steeds meer duels, afvallende ballen waren vrijwel steevast voor de gastheren, het publiek was er duidelijk nog niet gerust op. Tweede wissel bij HZVV in de 67e minuut: Rick Broek eraf, Frank Strijker erin. En hoewel de gasten uit Hoogeveen meer en meer de helft van SVZW op zochten, leidde dat niet tot echt dreigende situaties of doelpunten. In de 74e minuut tweede wissel bij de Zwaluwen:  Deniz Sahbaz eraf, Rob Altink erin. Vlak daarop werd Frank Eulderink gevloerd, de vrije trap van Kevin Aman leverde niets op, het bleef bij die benauwde 1-0 voorsprong. Een prima voorzet in de 80e minuut van Kevin Aman verdween in het niets, er was niemand aanwezig om in te koppen, het zou zonder meer de genadeklap voor HZVV zijn geweest. In de 85e minuut even schrikken, toen keeper Bjorn Nijsink geblesseerd bleef liggen, hij kon na behandeling gelukkig verder. Intussen werd die tweede helft steeds spannender met nog steeds die broze 1-0 op het scorebord en de derde wissel bij de gasten: Jordy Beeksma ging, Yannick Manusiwa kwam. SVZW spits en doelpuntenmaker Ruud ter Heide bleef in blessuretijd liggen, kon nadien wel verder en volgde ook aan Wierdense zijde de derde en laatste wissel van deze middag: Kevin Aman eraf, Joshua ter Avest erin. En terwijl iedereen diep in blessuretijd zat te wachten op het verlossende laatste fluitsignaal van de scheids, ging invaller Frank Strijker alsnog met de eer strijken door in de 97e (!) minuut de 1-1 binnen te frommelen. Wat een domper, want meteen na de aftrap volgde dat eindsignaal dan toch en voelde dat gelijkspel aan als een nederlaag. Objectief gezien stelden we vast dat de eerste helft duidelijk voor SVZW was, daarin verzuimde die 1-0 voorsprong uit te bouwen en in het tweede bedrijf was HZVV de bovenliggende partij, dus zo bezien was dit gelijke spel een terechte uitslag op basis van beide helften.

Volgende week zaterdag 21-11-2015 speelt SVZW de bekerwedstrijd tegen niemand minder dan plaatsgenoot Juventa ’12, voorwaar een echte derby en om iedereen de gelegenheid te geven deze clash bij te wonen is de aanvangstijd vastgesteld op 17.00 uur. Voor SVZW is het een thuis- en dus voor Juventa ’12 een uitwedstrijd. Wij roepen een ieder op om deze bijzondere ontmoeting te komen bekijken. Graag tot zaterdagmiddag

Vriendelijke groet van,

Gerhard Nijmeijer