Voorbeschouwing SVZW – HZVV

Kans op eerherstel voor SVZW

De laatste thuiswedstrijd van SVZW ging met 1-5 verloren tegen CSV Apeldoorn. Nu de kans om aan de Wierdense supporters te laten zien dat het allemaal beter kan.

Tegenstander HZVV degradeerde in 2013 uit de hoofdklasse, maar keerde dit seizoen terug. Op 18 april werd HZVV kampioen in de hoofdklasse E. En dus mag Hoogeveensche Zaterdag Voetbal Vereniging in seizoen 2015-2016 deelnemen aan de hoofdklasse. De officiële oprichtingsdatum van HZVV is 20 mei 1940. HZVV heeft circa 900 leden en vrijwilligers en is daarmee één van de grotere verenigingen in het noorden van ons land. Het eerste elftal staat voor het tweede seizoen onder leiding van Karlo Meppelink. De promotie naar de hoofdklasse heeft er niet voor gezorgd dat er veel nieuwe spelers zijn bijgekomen bij HZVV. Alleen Rick Broek maakte de overstap van Hardenberg ’85 naar HZVV. De 23-jarige spits ziet in de kans die HZVV hem biedt een prachtige uitdaging. Rick Broek die eigenlijk nog maar 2 seizoenen in de spitspositie speelt, scoorde afgelopen seizoen 32 goals. En seizoen 2013/2014 scoorde hij maar liefst 38 goals. Broek miste de afgelopen seizoenen geen enkele penalty en bezit de gave om de goede positie te kiezen. Hij merkt nu wel dat scoren in de hoofdklasse een stuk moeilijker is, want hij wist nog maar 1 keer het net te vinden. Clubtopscoorder is Pim de Jonge met 4 doelpunten. De start van HZVV in de hoofdklasse was prima. In de 1e wedstrijd werd in Assen met 1-2 gewonnen van ACV. Daarna werden nog prima resultaten behaald, maar de laatste weken gaat het wat moeizamer. Afgelopen zaterdag was Excelsior’31 duidelijk de baas over HZVV. Met een 6-1 nederlaag verliet HZVV sportpark “De Koerbelt” in Rijssen. HZVV zal zeker proberen om tenminste met een gelijkspel uit Wierden te vertrekken.

SVZW gaat in deze thuiswedstrijd ook weer vol voor de winst. Ook afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen DOS’37 ging SVZW op zoek naar de driepunter. De mogelijkheden waren er ook zeker. Maar het lukte niet om een derde treffer te produceren. Maar voor hetzelfde geld was de wedstrijd verloren gegaan, want ook DOS’37 kreeg nog een paar goede kansen op het eind van de wedstrijd. Bjorn Nijsink wist met goede reddingen het gelijkspel te redden. Erik Assink, de nieuwe trainer, heeft deze wedstrijd goed gekeken naar de spelers. Deze week tijdens de trainingen kan hij de nadruk leggen op de verbeterpunten die hij heeft gezien. In elk geval hard werken met en voor elkaar is het eerste aanzet tot betere tijden. Gelukkig was dit afgelopen zaterdag al zichtbaar. Onder leiding van de nieuwe trainer is het nu zaak om een goede reeks wedstrijden te spelen. Voorlopig niet kijken naar de ranglijst of doelstellingen. Bij winst op HZVV kan SVZW de tegenstander op de ranglijst achterhalen. In zijn verslag van DOS’37 – SVZW riep Gerhard Nijmeijer iedereen op om massaal naar sportpark “Het Lage Veld” te komen. Bij die oproep sluit ik mij graag aan. Er zijn zeker mogelijkheden op punten in deze wedstrijd, maar steun van supporters doet de spelers alleen maar goed. De wedstrijd tegen HZVV begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen uit Haarlem. Op 21-11 speelt SVZW opnieuw thuis. Voor de beker staat dan de wedstrijd tegen de Wierdense buren Juventa’12 op het programma. Een wedstrijd waar nu al naar wordt uitgekeken, in elk geval in het Juventa’12 kamp. Ook die wedstrijd begint om 14:30 uur.

De overige wedstrijden van zaterdag 14 november 2015

ACV – Staphorst (2)

ACV heeft het moeilijk. De laatste twee wedstrijden werden verloren. Winst in deze thuiswedstrijd is vast de doelstelling. Tegenstander Staphorst won de laatste 4 wedstrijden. De ploeg gaat met het nodige vertrouwen naar Assen, en zal er in slagen om deze wedstrijd te winnen.

AZSV – Harkemase Boys (2)

Dit is de topper van deze speelronde. Nummer twee, AZSV, ontvangt koploper Harkemase Boys. Wint Harkemase Boys dan staat AZSV 6 punten achter. AZSV is tot nu toe uitstekend bezig, maar Harkemase Boys is in de huidige vorm te sterk voor de Aaltenaren.

Drachtster Boys – Excelsior’31 (2)

Hekkensluiter Drachtster Boys wacht nog steeds op de eerst overwinning van het seizoen. Exccelsior’31 is goed in vorm en zal naar de 6-1 winst op HZVV met een goed gevoel afreizen naar Friesland. De thuisclub zal de huid zo duur mogelijk verkopen, maar zal toch de punten aan de bezoekers moeten laten.

Flevo Boys – CSV Apeldoorn (1)

Uit Emmeloord kwam deze week het bericht dat trainer Wiljan Mossing Holsteyn de club aan het eind van het seizoen gaat verlaten. Beide tegenstanders verloren zaterdag hun wedstrijden. Wie van deze clubs hersteld deze week het beste van deze nederlagen? In uitwedstrijden heeft CSV nog niet veel punten gehaald dit seizoen. Dat blijft na deze speelronde ook zo, want Flevo Boys weet deze wedstrijd te winnen.

SC Genemuiden – Dos’37 (1)

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Harkemase Boys is de thuisclub terug gevallen in de middenmoot van de ranglijst. En dat is voorlopig een pas op de plaats voor SC Genemuiden. Voor Dos’37 is de situatie heel anders. Handhaving is de doelstelling. De laatste vier wedstrijden bleef DOS’37 ongeslagen, en dat is een hele mooie serie. Deze serie komt in Genemuiden ten einde, want de thuisclub is de sterkste in deze wedstrijd.

VVOG – URK (1)

VVOG won afgelopen zaterdag met 1-5 in Apeldoorn. In deze wedstrijd werden verdedigingsfouten door VVOG keihard afgestraft. Urk is dus gewaarschuwd. Uit Urk kwam deze week ook het nieuws naar buiten dat de trainer de club aan het eind van het seizoen gaat verlaten. Na 4 jaar gaat Rolf de Boer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zoals elke week zal Urk een stugge tegenstander zijn, maar VVOG moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

Speelronde 10 staat alweer op het programma. Dat is meteen wedstrijd 2 van de 2e periode. Het dus onmogelijk om nu al wat te zeggen over deze periode. Wel is zeker dat meerdere ploegen dit seizoen een periodetitel in hun doelstelling hebben staan. Want via een periodetitel en nacompetitie is het dit jaar wat gemakkelijker om te promoveren naar de hoofdklasse. Op de ranglijst is er wel een afscheiding zichtbaar. Er is sprake van een top vier, en daaronder een hele grote middenmoot. Tussen de nummer vijf en de nummer dertien zit maar een gat van 7 punten. Daaruit blijkt maar weer dat de verschillen klein zijn in de hoofdklasse C. Vanaf deze plaats wens ik iedereen een mooie en sportieve zaterdag toe.

 

Gerrit Koers.